تبیین چشم‌اندازهای بازآفرینی مهم‌ترین راه ترغیب  ...

تبیین چشم‌اندازهای بازآفرینی مهم‌ترین راه ترغیب ...

تبیین چشم‌اندازهای بازآفرینی مهم‌ترین راه ترغیب مدیران و شهروندان به مشارکت است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، محمدهادی مهدی‌نیا در جمع شهرداران مناطق شهرداری، ادامه داد: در علم شهرسازی مرسوم است یک طرح باید شهر و مدیران و مردم را از وضع موجود نامطلوب به وضع مطلوب ناموجود راهنمایی کند. اینگونه اهداف و سیاست ها و اقدامات تعریف می‌شود و ارزیابی دوره‌ای برهمین اساس شکل می‌گیرد. در تجربه‌های مداخله مستقیم مشهد وضعیت نامطلوب موجود و حتی چشم‌اندازهای طرح به خوبی ترسیم شده و تصمیم‌گیری‌ها بر همین اساس انجام می‌شد. در عین حال معایب هم کاملا به چشم قابل رویت بود و اصلا نیازی به طرح نبود.

وی ادامه داد: امروز در کشور در حوزه‌های علمی تئوری و اجرایی رویکردها تغییر کرده اما چشم‌اندازهای بازآفرینی و توانمندسازی بافت و کالبد به درستی ترسیم نشده لذا لزوم تغییر نگرش از مداخله مستقیم به بازآفرینی نیازمند تلاش برای ایجاد درک درست و عینی از فواید و برکات اجرای چنین طرحی است که پیش از این در هیچ کجای کشور سابقه نداشته.

به گفته مهدی‌نیا باید در مثال‌های عینی نمونه‌های کوچک و کاربردی بازآفرینی و فواید اجتماعی و اقتصادی آن برای مدیران و شهروندان توصیف شود. به‌عنوان مثال اصلاح شبکه فاضلاب شهری و سامان‌دهی فاضلاب منازل چه فوایدی می‌تواند برای محله و شهر ایجاد کند. اینگونه توانمندسازی اجتماعی و ترغیب به بازآفرینی تحقق می‌یابد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد با تاکید براینکه بازآفرینی یک کار صرفا کالبدی نیست و به همین خاطر سختی فراوانی دارد، گفت: سهم درآمدی شهرداری از مجوزهای ساخت وساز به حدی نیست که وعده چشم‌پوشی از آن برای برانگیختن شهروند به خروج از چرخه غیررسمی کارساز باشد، حتی صفرشدن پروانه و پایانکار تمام اراضی بافت فرسوده شهر هم انگیزه چندانی برای حضور مردم در بازآفرینی ایجاد نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه مشهد پهنه‌های فقیر غیررسمی زیادی دارد که از تمام خدمات شهری بهره‌مند بوده اما تابع قانون نیستند، ادامه داد: هماهنگی بین بیست و چندسازمان دخیل در بافت‌ها موضوع بسیار مهم‌تری نسبت به اجرای مصوبات تشویقی است که باید شهرداران مناطق با همراهی سازمان بازآفرینی درپی آن باشند.

مهدی‌نیا اضافه کرد: توقع ما از شهرداران مناطق فراتر از بحث اجرایی شدن مصوبات مشوق بوده چراکه وقتی مصوبه ابلاغ می‌شود شهردار منطقه اختیاری در رد آن ندارد و مهم آنست¬که سامانه شهرداری به سرعت اصلاح شده و مصوبه بر آن بنشیند.

وی تاکید کرد: در هرجای دنیا که سیستم خدمات‌رسانی خودکار و به حذف عامل انسانی اقدام شده باشد ضمن روان‌سازی و یکپارچه شدن امور، کاهش و حذف فساد به طور جدی انجام می‌شود لذا امیدواریم با بارگذاری شیوه‌نامه عمل کمیته‌های فنی شهرسازی مناطق در سامانه شهرداری، ضمن یکسان‌سازی روند پاسخگویی به درخواست‌های شهروندان، شفافیت عملکرد شهرداری در باب مجوزهای ساختمانی نیز تحقق یابد.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات