تخصیص سهم 40 هزار مترمکعبی هرمزگان از فاز اول آب شیرین‌کن

تخصیص سهم 40 هزار مترمکعبی هرمزگان از فاز اول آب شیرین‌کن

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "امین قصمی" با بیان اینکه آب شیرین‌کن‌ها به عنوان منابع غیرمتعارف در تامین آب هرمزگان در اولویت است، افزود: با اضافه شدن ظرفیت آب شیرین‌کن طرح ساقی کوثر، منابع آبی استان هرمزگان بویژه مرکز استان به پایداری لازم خواهد رسید.
وی ادامه داد: بر اساس توافق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در فاز اول آب شیرین‌کن یک میلیون مترمکعبی، ۴۰ هزار مترمکعب در شبانه روز به هرمزگان تخصیص می‌یابد که به‌زودی این سهم عملیاتی می‌شود.

افزایش ظرفیت تامین آب استان از محل آب شیرین‌کن‌ها
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه هرمزگان به عنوان یک استان ساحلی یک ظرفیت بزرگ برای تامین آب شیرین است، افزود: این ظرفیت در سطح ملی نیز مورد توجه است و با توجه به کم آبی مناطق مرکزی کشور هرمزگان به عنوان منبع تامین آب شیرین استان‌های یزد و کرمان انتخاب شده است.
وی افزود: برای انتقال آب به دو استان مذکور، آب شیرین‌کن یک میلیون متر مکعبی ساقی کوثر در حال احداث است که فاز اول آن به ظرفیت 200 هزار مترمکعب در شبانه روز امسال وارد مدار تولید می‌شود و سهم 40 هزار متر مکعبی هرمزگان از این ظرفیت امسال عملیاتی خواهد شد.
قصمی در عین حال از پیگیری‌های این مجموعه با همراهی نماینده عالی دولت در استان و نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس برای افزایش سهم استان از ظرفیت آب شیرین‌کن یک میلیونی خبر داد و گفت: با محقق شدن این مهم، ظرفیت تامین آب استان از محل آب شیرین‌کن‌ها افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: با تخصیص سهم استان از آب شیرین‌کن یک میلیون متر مکعبی، قطعا بندرعباس پایدارترین منابع آبی را خواهد داشت و می‌توان گفت دغدغه کم آبی هرمزگان به کمترین حد ممکن خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان افزود: با تامین آب شهر بندرعباس از محل آب شیرین‌کن‌های یک میلیون متر مکعبی و یکصد هزار مترمکعبی، مشترکان مرکز استان از آب سد استقلال بی نیاز خواهند شد و این ظرفیت می‌تواند در میناب مورد استفاده قرار گیرد که به پایداری آب شرق استان نیز کمک خواهد کرد.
وی اضافه کرد: در همین راستا شرکت آب و فاضلاب استان تامین نیاز آبی شهر میناب به میزان 15 میلیون مترمکعب در سال از طریق تصفیه‌خانه سد سرنی را در دستور کار قرار داده که با اجرای این طرح نیاز آبی این شهرستان از منابع سطحی تامین و جایگزین منابع زیرسطحی فعلی می شود که این امر نقش مهمی در احیای دشت میناب خواهد داشت.

احداث 47 آب شیرین کن فعال توسط بخش خصوصی
وی در ادامه با اشاره به سهم منابع آبی استان از ظرفیت آب شیرین‌کن‌ها، اظهار داشت: در این زمینه، آبفای هرمزگان با احداث 47 سایت آب شیرین‌کن فعال توسط بخش خصوصی یکی از شرکت‌های پیش‌رو در زمینه استفاده از تکنولوژی شیرین سازی آب دریا در سطح کشور است.
قصمی افزود: در حال حاضر سالیانه 45.600 میلیون مترمکعب منابع آب شرب استان از طریق تاسیسات نمک زدایی تامین می‌شود به طوری که هم اکنون 26 درصد از نیاز آبی استان از طریق شیرین سازی آب دریا و 74 درصد آن از طریق منابع سطحی و زیرسطحی تامین می‌شود.
وی گفت: همچنین با وارد مدار شدن ظرفیت آب شیرین‌کن‌ها در شهرهای بندرعباس، بستک، درگهان و پارسیان تا پایان سال ۱۴۰۰، بیش از ۶۰ درصد آب استان از طریق تاسیسات شیرین سازی تامین خواهد شد و ۴۰ درصد مابقی نیز وابسته به آب‌های سطحی و زیرسطحی خواهد بود.
گفتنی است، عمليات اجرايي طرح ملي شيرين سازي و انتقال آب خليج فارس (آب شيرين كن يك ميليون مترمكعبي بندرعباس) با عنوان طرح ملي ساقي كوثر و با هدف تامين بخشي از نياز آب صنعت، كشاورزي و شرب استانهاي هرمزگان، كرمان و يزد از سال 92 آغاز شده است.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات