کتاب فناوری‎های نوین ساختمانی برگزیده بیست و هشتمین دوره کتاب سال

کتاب فناوری‎های نوین ساختمانی برگزیده بیست و هشتمین دوره کتاب سال

http://www.bananews.ir/بنانیوز - کتاب "فناوری‎های نوین ساختمانی" به عنوان کتاب برگزیده بیست و هشتمین دوره کتاب سال مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) کتاب "فناوری‎های نوین ساختمانی" که با توجه به نیاز روزافزون جامعه به ساختمان و مسکن و ضرورت استفاده از سیستم‎های ساختمانی و مصالح جدید به منظور ارتقاء کیفیت ساخت، افزایش سرعت ساخت، افزایش عمر مفید ساختمان‎ها، سبک‎سازی و افزایش مقاومت در برابر زلزله توسط پروفسورمحمود گلابچی استاد دانشکده معماری دانشگاه تهران و دکتر حامد مظاهریان تالیف گردیده است به عنوان کتاب برگزیده در مراسم بیست و هشتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی در تاریخ ۲۰/۸/۹۰ درتالار وحدت تهران مورد تقدیر قرار گرفت.

کتاب "فناوری‎های نوین ساختمانی" با معرفی سیستم‎های نوین ساخت شرایط لازم برای افزایش کیفیت ساختمان، کاهش زمان و هزینه ساخت، سبک‎سازی ساختمان‎ها و اجرای ساختمان‎های مقاوم دربرابر زلزله را فراهم می‎سازد. بهره گیری از فناوری های نوین وتولید صنعتی ساختمان راه‎حل اجتناب‎ناپذیر برای حل مشکل ساختمان و مسکن در کشور می‎باشد و انتشار این کتاب گامی موثر در جهت ارتقاء صنعت ساختمان در ابعاد معماری و مهندسی، افزایش ظرفیت اجرای ساختمان‎ها و بهره‎گیری صحیح‎تر و مناسب‎تر از منابع و نیروهای انسانی و در نهایت تامین مسکن مناسب در کشور باشد.

کتاب "فناوری‎های نوین ساختمانی" مشتمل بر ۱۰ فصل و یک پیوست می‎باشد، که طی آن ۸ فناوری نوین وقابل اجرا در کشور از ابعاد معماری، سازه، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی، نحوه اجرا، مسائل مربوط به انرژی، عایق بندی حرارتی و صوتی، کاربرد های مناسب، مزایا و محدودیت‎ها مورد بحث وبررسی قرار می‎گیرد. این فناوری‎ها عبارتند از:

• سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد؛

• سیستم قاب‎های بتنی پیوسته (روش قالب تونلی)؛

• ساختمان‎های بتن مسلح با قالب عایق ماندگار؛

• سیستم پیش‎ساخته بتنی؛

• سیستم ساختمانی ترونکو؛

• سیستم پانل‎های سه بعدی؛

• ساختمان‎های فولادی نورد گرم؛

• سازه‎های پوسته‎ای پیش‎ساخته.

• در فصل نهم موضوع مقایسه و ارزیابی فناوری‎های ساختمانی به‎منظور فراهم ساختن امکان بررسی و انتخاب مناسب‎ترین فناوری از میان انواع روش‎های ساخت مورد بحث واقع گردیده است. در فصل دهم کتاب نیز موضوع تولید صنعتی ساختمان و ضرورت‎های آن مورد بحث و بررسی قرارگرفته است.

در پیوست شماره ۱ نیز علاوه بر فناوری‏های ساختمانی بررسی شده در فصول یک تا هشت کتاب، روش‏های ساخت و سیستم‏های ساختمانی مشابهی که تفاوت‏های اندکی نسبت به روش‏های بررسی شده داشته و در عین حال واجد ویژگی‏های بارز و قابل‎توجهی از نظر سرعت و سهولت ساخت، کیفیت اجرا، افزایش عمر مفید و کاهش هزینه اجرا می‏باشند (و به‎صورت سیستم‏های مستقل ارائه گردیده‏اند)، مورد بررسی قرارگرفته‎اند. این سیستم‎ها عبارتند از:

۱- قا‌ب خمشی یک طبقه با مقاطع سبک فولادی نورد سرد؛

۲- اجرای ساختمان‌های بتن مسلح به روش قالب بندی با استفاده از میز پرنده؛

۳- ساختمان‌های پیش‌ساخته متشکل از دیوار باربر و سقف بتن آرمه با بتن سبک ‌سازه‌ای؛

۴- اجرای ساختمان‌های بتن مسلح با دیوارها و سقف‌های پیش‌ساخته توخالی؛

۵- قاب‌‎های ساده بتنی پیش‌ساخته و سقف‎های مجوف (Hollow Core) و دیوار برشی؛

۶- سیستم‎های متشکل از دیوار باربر بتنی دولایه و سقف‌های نیمه پیش‌ساخته با بتن درجا؛

۷- سیستم‎‌های نیمه پیش‌ساخته متشکل از قاب‌های ساده مرکب فولادی- بتنی و دیوار برشی؛

۸- سیستم دال‌های تخت با سقف‌های پیش‌تنیده پس‏کشیده؛

۹- ساختمان‌ها‎ی متشکل از پانل‎های دیوار و سقف با صفحات دولایه ساندویچی و بتن میانی درجا؛

۱۰- دیوارهای غیرباربر متشکل از لایه پلی استایرن، شبکه‎های فولادی و بتن پاششی.

پیش بینی می‏شود انتشار کتاب"فناوری‎های نوین ساختمانی" اقدامی تاثیرگذار در جهت فراهم شدن زمینه‎های گسترش فناوری‎های نوین ساختمانی در جامعه معماری و مهندسی کشور باشد.

    نظرات