نبود استانداردهای دقیق موجب اتلاف ۸۰ درصد مصالح ساختمانی می شود
یک استاد دانشگاه معتقد است : امروز در کشوربه دلیل نبود استانداردهای دقیق، حدود ۸۰ درصد مصالح ساختمانی هدر می رود وتنها از ۲۰ درصد استفاده می شود .
به گزارش بنانیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز تحقیقات بتن ،عضو هیات علمی دانشگاه شهید عباسپور افزود: امکان بهرهبرداری بهینه از معادن مصالح ساختمانی وجود ندارد و این امر پیامدی جز هدرروی منابع طبیعی را ندارد .
به گفته 'علی نورزاد ' برای جلوگیری از هدررفتن منابع معادن مصالح ساختمانی تدوین استانداردها ضرورت دارد .
وی لزوم گرایش به صنعتی سازی درساخت وساز کشور را یادآور شد وگفت: صنعتی سازی با رعایت موازین علمی به طور انبوه ، براساس استانداردها و رعایت الزامات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی انجام می گیرد .
نورزاد اضافه کرد : سیستمها و فرآیند صنعتی سازی ساختمان ناظر برتمام فعالیتهای مرتبط با طراحی ، فناوریها ، روشهای ساخت وساز و تولید کارخانه ای قطعات و اجزای ساختمانی است .
استاد دانشگاه شهید عباسپور تصریح کرد: کشورهای توسعه یافته اکنون به طور متوسط از ضریب ساخت صنعتی به میزان ۴۰ درصد برخوردارند .
وی گفت : لزوم اصلاح وضعیت ساخت وساز فعلی در کشور ضرورت دارد و باید به سمت نقطه ایدهآل که رسیدن به سهم مذکور است،حرکت کرد .
نورزاد اظهار داشت: می توان هدف کمی برنامه پنجم توسعه را براساس نقطه مطلوبی که کشورهای توسعه یافته انتخاب کرده اند ، ترسیم کرد .
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان ومسکن به تازگی اعلام کرد : سهم ساخت وساز مسکن از کمتر از پنج درصد در سال پایانی برنامه چهارم توسعه کشور ( ۱۳۸۸ ) اکنون با اجرای طرح مهر به مرز ۲۵ درصد رسیده است .
'حسن حصاری فرد ' یک انبوه ساز مسکن پیش از این گفت : ساخت واحدهای مسکونی به شیوه صنعتی که تمامی اجزای آن را در بر گیرد ، تاکنون صورت نگرفته بلکه در این بخش هنوز در آغاز راه قرار داریم .
نورزاد یکی از دلایل عمده در اتلاف مصالح ساختمانی را اجرای روش سنتی سازی دانست و گفت : برای جلوگیری از اتلاف منابع باید صنعتی سازی صورت گیرد .
نظرات