در نشست تخصصي مديرعامل شركت توانير با اعضاي كميته ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
،در اين نشست تخصصي كه با حضور مهندس محمد حسن متولي زاده مديرعامل ، مهندس غلامعلي رخشاني مهر معاون هماهنگي توزيع و دكتر مصطفي رجبي مشهدي معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي توانير و مهندس پرويز محمد نژاد ،مهندس قاسم ساعدي و دكتر مالك شريعتي رييس و اعضاي كميته برق كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي و از طريق ارتباط تصويري با مديران عامل شركتهاي توزيع برق مناطق پنج گانه كشور در مركز پايش شركت توانير برگزار شد،جزييات طرح برق اميد و قابليتهاي فني و اجرايي اين طرح ملي معرفي و مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
مديرعامل شركت توانير در اين نشست، تركيب كميته برق مجلس را يك تركيب كاملا توانمند و آشنا به مسايل صنعت برق عنوان و شركت توانير را مقيد به پيگيري نظرات نمايندگان مجلس در اجراي هرچه بهتر اين طرح ملي دانست.
مهندس متولي زاده موافقت كميسيون انرژي مجلس با كليات طرح "برق اميد" را مايه افتخار و نقطه قوت صنعت برق عنوان و با اشاره به طرح پيشنهادي استفاده از دارايي هاي صنعت برق در بازار سرمايه، اين طرح را به منظور پيشبرد طرحهاي صنعت برق ذكر كرد كه نيازمند حمايت كميسيون انرژي است.
مديرعامل توانير تمركز صنعت برق بر توسعه زيرساختها و تبعيت آن از رشد مصرف برق طي 40 سال گذشته را خاطرنشان كرد و افزود: صنعت برق در اين سالها به طور متوسط با 7.1 درصد رشد مصرف روبه رو بود كه بالاترين ميزان در مقايسه با متوسط جهاني است و پاسخگويي به چنين رشدي نيازمند 2 برابر شدن تاسيسات نيروگاهي ،خطوط و پستها و اختصاص سالانه نزديك به 100 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري است كه از نظر منابع امكان پذير نبود ،هرچند به لحاظ فني از توانمندي لازم برخورداريم.
وي محدوديت منابع انرژي را موضوع مهمتر برشمرد به طوريكه سال گذشته محدوديت سوخت گاز كه سوخت اصلي نيروگاهها محسوب مي شود ،صنعت برق را به استفاده از10 ميليارد ليتر گازوييل به ارزش 4 تا 5 ميليارد دلار مجبور ساخت و اين ميزان برابر با 15 درصد از كل انرژي مصرفي نيروگاههاست.
مديرعامل توانير هر 3 كيلوواتساعت كاهش مصرف برق را با صرفه جويي در مصرف يك ليتر گازوييل برابر دانست و با تاكيد بر اهميت كار در هر دو بخش بهينه سازي مصرف انرژي و پيك سايي ، به مديريت توامان عرضه و تقاضاي برق از سوي وزارت نيرو طي 3 سال اخير اشاره كرد و افزود: يكي از روشها در اين خصوص استفاده از روش تعرفه اي است كه در دنيا اجرا مي شود و پيشنهاد ما استفاده از اين روش در كشور براي پايين آوردن مصرف برق يك سري از مشتركان خاص در ساعات پيك شبكه است.
وي با اشاره به مصرف 33 درصد انرژي در بخش خانگي از سهم 50 درصدي اين بخش در پيك خبر داد و سرمايه گذاري در بخش خانگي را در هر دو بخش پيك و انرژي حايز اهميت دانست.
مهندس متولي زاده موضوع اصلاح الگوي مصرف را مورد تاكيد مقام معظم رهبري ذكر كرد كه در اغلب محورهاي سياستهاي كلان ابلاغي به طور ويژه مورد توجه قرار گرفته و قانون آن از سوي مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده و در خصوص سياستهاي اقتصاد مقاومتي نيز هنر صنعت برق، مقاوم سازي در شرايط تحريم و استفاده بهينه از ظرفيتها است.
در اين نشست مهندس محمد نژاد رييس كميته برق كميسيون انرژي مجلس با قدرداني از تلاشگران صنعت برق، اين نشست را در جهت كسب اطلاع و تبادل نظر نسبت به تصميمات مرتبط با حوزه انرژي الكتريكي در گستره خاك پهناور كشور عنوان كرد و اظهار داشت: كميسيون انرژي پروژه اي مهم و با حساسيت ويژه و منحصر به فرد را در حوزه برق ايجاد كرده كه اخذ تصميمات متقن و درست به طور حتم نيازمند مشاوره و تعامل با صاحبنظران و كارشناسان در اين صنعت زير بنايي است.
وي اقدامات و خدمات صنعت برق در كل كشور را قابل ستايش و ستودني توصيف كرد و افزود: امروزه دنيا بر اين باور است كه پيشرفت كشورها جز با تكيه بر صنعت برق مستحكم و پايدار امكان پذير نيست و به لطف خدا شما و همكارانتان در اين زمينه گامهاي ارزشمندي برداشتيد و با پيشرفت تكنولوژي ،مردم نيز انتظار دارند متناسب با نيازشان خدمات با كيفيت دريافت كنند.
مهندس محمد نژاد برنامه صنعت برق براي جايگزيني 14 هزار كيلومتر كابل خود نگهدار به جاي شبكه هاي سيمي را اقدامي ارزشمند ذكر كرد كه بهره مندي مردم از شبكه هاي برق را ارتقاء مي دهد و قطعا پايداري شبكه را در شرايط بروز اتفاقات و حوادث كه بسيار حايز اهميت است، افزايش خواهد داد.
نماينده مردم لنگرود در مجلس شوراي اسلامي افزود: با توجه به هزينه بر بودن احداث نيروگاه ،كنترل و بهينه سازي مصرف مد نظر ما قرار دارد و اعتقاد داريم بهره برداري درست از شبكه توزيع و كنترل مصرف برق بهترين راهكار است و ما از كليات طرح "برق اميد" پشتيباني مي كنيم و به نظر مي رسد با اجراي اين طرح ملي، عدالت اجتماعي بين مشتركاني كه الگو را رعايت مي كنند و كساني كه به مصرف برق بي توجه هستند، برقرار مي شود.
در ادامه مهندس قاسم ساعدي عضو كميته برق كميسيون انرژي با قدرداني از زحمات دست اندركاران صنعت برق در ستاد و صف ،عبور از تابستان امسال با حداقل مشكلات را حاصل همت تحسين برانگيز تلاشگران صنعت برق دانست و بر عزم كميسيون انرژي براي حل مسايل صنعت برق با توجه به ارتباط مستقيم اين صنعت با پيشبرد فرايند توسعه در كشور تاكيد كرد.
نماينده مردم دشت آزادگان در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به كار مطالعاتي مجلس براي ايجاد بسترهاي برنامه هفتم توسعه همه جانبه كشور، از ستاد صنعت برق خواست الزامات اين صنعت را با توجه به پيش بيني سالهاي آينده به كميته برق ارايه دهند تا اين كميته با مشورت ،هم انديشي و اولويت بندي الزامات بتواند گامهاي موثري را در جهت حل چالشهاي صنعت برق در برنامه هفتم توسعه بردارد.
مهندس ساعدي جلسات هم انديشي با صنعت برق را موجب به حداقل رسيدن مشكلات دانست و ارتباط مستقيم و لحظه اي با مديران شركتهاي توزيع و برق منطقه اي و كسب اطلاع زنده و لحظه اي از وضعيت استانها از طريق مركز پايش در توانير را تحسين برانگيز دانست و گفت: به نيابت از مردم عزيز كشور مراتب قدرداني و تشكر را از نيروهاي دلسوز صنعت برق كه به طور شبانه روزي پاي كار هستند، اعلام مي كنم.
وي اظهار داشت:همه دست اندركاران كشور بر اين باورند كه طبقات محروم جامعه بايد مورد توجه قرار بگيرند و اعتقاد دارم طرح"برق اميد" نيز ديدگاه عدالت محور دارد و اينكه تلاش داريد فرهنگ مصرف را با تاكيد بر عدالت اجتماعي بهينه كنيد، قابل تقدير است.
دكتر مالك شريعتي عضو كميته برق كميسيون انرژي مجلس در اين نشست خواستار طرح دستورالعملهاي اجرايي طرح "برق اميد" در كميته برق كميسيون انرژي با همكاري شركت توانير و برگزاري جلسات مشترك براي رفع نكات جزيي از جمله فراواني هاي مربوط به شناسايي سكونتگاههاي غير دايم و خانه هاي خالي شد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اهميت محاسبات دقيق در طرح "برق اميد"،بهره مندي ستاد صنعت برق از داده ها و اطلاعات بسيار دقيق را ويژگي مثبت صنعت برق كشور عنوان و افزايش هزينه مشتركان پر مصرف و تشويق كم مصرفها در اين طرح را مثمر ثمر دانست.
وي يكي از علتهاي موفق نبودن طرحها را آنگونه كه مقام معظم رهبري نيز فرمودند عدم تبيين درست طرح براي مخاطبان نخبه و مخاطبان عام قبل از اجرا ذكر كرد كه با ايجاد فضاي مبهم ،باعث موضع گيري و رسوب در افكار عمومي و آسيب به طرح مي شود.
در ادامه اين نشست تخصصي دكتر رجبي مشهدي معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي توانير با تبيين مطالعه پژوهشگاه نيرو در خصوص چگونگي وضعيت تامين انرژي برق تا سال 1407 ،همكاري مردم با برنامه هاي مديريت مصرف طي سال 98 را با حدود 2 ميليارد كيلوواتساعت صرفه جويي در مصرف برق همراه دانست كه بابت آن 1.7 ميليارد تومان پاداش به مردم تعلق گرفت.
مهندس رخشاني مهر معاون هماهنگي توزيع توانير نيز در اين نشست پيرامون توسعه به هنگام شبكه و تنگناهاي اجرايي به ايراد مطالب پرداخت و از بلوغ صنعت برق در مديريت پيك شبكه و بهبود رشد مصرف پيك از متوسط 10 درصد طي سالهاي 57 تا 67 به يك درصد طي سال گذشته و امسال خبر داد كه با رشد 10 تا 11 درصدي مصرف برق مشتركان سنگين و صنعتي همراه بود.
معاون هماهنگي توزيع توانير حداقل ايجاد ظرفيت مورد نياز سالانه بخش توليد متناسب با نياز مصرف را 2850 مگاوات عنوان كرد كه با احتساب ظرفيت مورد نياز ساير بخشهاي اصلي ،بيش از 61 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري به نسبت 60 درصد در بخش توليد ،25 درصد در بخش انتقال و 15 درصد در بخش توزيع را اجتناب ناپذير مي سازد و جالب آنكه كسب درآمد سالانه صنعت برق از مردم در بهترين شرايط 25 هزار ميليارد تومان است و درحاليكه نمايندگان كميته تخصصي برق حاضر در اين نشست متوسط قبض برق ماهانه بخش خانگي را تا 25 هزار تومان تخمين زدند ،وي اين رقم را 12 هزار تومان اعلام كرد و اين داستان صنعتي است كه مي خواهد زير بناي قابلي براي توليد و اقتصاد كشور در شرايط جنگ نابرابر دشمن باشد.
مهندس رخشاني مهر اولين راهبرد حل چالش 61 هزار ميليارد و 500 ميليون توماني سالانه صنعت برق را مديريت بار در هنگام اوج مصرف ،ايجاد منابع جديد و افزايش بهره وري برشمرد و سازوكارهاي جديد صنعت برق از قبيل حذف قبوض كاغذي و هوشمندسازي را در راستاي مديريت هزينه ها عنوان كرد.
وي مديريت 4 تا 8 درصدي نياز مصرف برق با روشهاي پاسخگويي بار را اصل پذيرفته شده كشورهاي پيشرو و مورد تاكيد آژانس بين المللي انرژي عنوان كرد كه در اين ارتباط سال گذشته 3875 مگاوات و امسال 5660 مگاوات از نياز مصرف برق كشور از طريق اين برنامه در مركز پايش صنعت برق مديريت شد.
مهندس رخشاني مهر نكته كليدي را هموار سازي قله پيك و مديريت آن طي ساعات 11 صبح تا 11 شب در روز 7 مرداد سال جاري ذكر كرد كه در كمتر كشوري ديده شده و از پايان رسيدن ظرفيتهاي فعلي مديريت مصرف و لزوم به كارگرفتن ظرفيتهاي جديد يعني مديريت مصرف برق خانگي حكايت دارد.
وي افزود:پس لازم است افزايش مشاركت مشتركان پرمصرف در ساعات اوج بار ،تشويق مشتركان كم مصرف براي مديريت مصرف در اوج بار ،توسعه فرهنگ مديريت مصرف ،توسعه پنلهاي خورشيدي و استفاده از شركتهاي استارت آپي تجميع كننده را دنبال كنيم.
مهندس رخشاني مهر در جمع بندي گفت: راه حل صنعت برق ما يك الگوي پاسخگويي بار متناسب با فرهنگ مصرف ،نوع توليد ،تنوع اقليمي وغيره خاص كشور است كه ممكن است با الگوي دنيا متفاوت باشد و كاهش سرمايه گذاري در زيرساختها نشان مي دهد بايد روز به روز مجهزتر به سمت برنامه هاي پاسخگويي بار برويم.
ادامه اين نشست با تبيين جزييات طرح از سوي ستاد و روشهاي اطمينان بخش شركتهاي توزيع نواحي پنج گانه كشور شامل شركتهاي توزيع برق گلستان ،اصفهان ،كرمان ،زنجان و شيراز از طريق ويديو كنفرانس همراه بود.
نظرات