زمان صلح بهترین مجال برای انعکاس مطلوب میراث دفاع مقدس و مقاومت

زمان صلح بهترین مجال برای انعکاس مطلوب میراث دفاع مقدس و مقاومت

به گزارش شهریار، تاسیس گروه عکاسی یاد و برگزاری چندین نمایشگاه عکس در این حوزه، بخشی محتصر از کارنامه او به شمار می رود.

به مناسبت هفته دفاع مقدس، گفتگویی با او داشتیم که در پی می آید.

* جناب آقای فائزی! ضمن تشکر از فرصتی که پیش روی ما قرار داده اید، لطفا دیدگاه خود را به عنوان رسالت هنرمند در مقطع زمانی غیر از موعد جنگ تبیین فرمایید.
باسلام و عرض ادب
بنده هم از بابت این فرصت ارزشمند که در اختیار اینجانب قرار دادید، سپاسگزارم، بنده در حوزه هنر، خود را یک هنرجوی نوپای نمی بینم لذا استفاده از این عناوین شاید از طرف شما یک لطف اما از نظر خودم یک واقعیت غیر حقیقی باشد؛ غرض، وقتی فردی در جامعه بعنوان هنرمند شناخته می شود، در واقع اغاز یک ماجرای مطالبه اجتماعی از آن فرهیخته و نخبه اجتماعی است، چرا که رسالت اصلی یک هنرمند مسئولیت در قبال اتفاقات جاری آن سرزمین است که باید با هنر خود بتواند در رساندن حوادث و اتفاقات جاری آن منطقه، برای احاد جامعه خود تاثیر گذار بوده و تمدن ساز باشد، روزانه هزاران اتفاق بزرگ و کوچک در جهان در حال انجام است اگر این حوادث و اتفاقات در قالب حجم هنری منعکس نشود، ماندگاری خود را از دست خواهد داد و مردم به راحتی از گذشته و تاریخ خود چیزی در دست نخواهند داشت، پس این هنرمند است که با هنر خود این رسالت هنری و رسانه ای را به دوش گرفته است.

* شما به عنوان عکاس حوزه دفاع مقدس شناخته می شوید. اما در مقطعی کار عکاسی می کنید که زمان صلح است و جنگ پایان یافته است. انعکاس هنر خود را چطور بازتاب می دهید و در این خصوص عکس چه نقشی بر عهده دارد؟
درست است که در حال حاضر در زمان صلح از بابت جنگ فیزیکی بسر می بریم و ظاهرا جنگی در کشور نیست اما در این خصوص ذکر چند نکته می تواند اساس قرار گیرد؛ نخست ان که با توجه به گذشت چهل سال از جنگ تحمیلی، هنوز در زوایای مختلف هنر، آثار شاخص هنری در رشته های مختلف، حرفی برای گفتن دارند که متاسفانه پرداخت مناسبی به آن ها صورت نگرفته است؛ فلذا زمان صلح بهترین زمانی است که در این خلسه سکوت باید برای انعکاس مطلوب موضوعات عظیم دفاع مقدس و مقاومت که تاکنون به آنها پرداخت نشده است جهت انتقال به نسل های آینده توسط هنرمندان و متولیان فرهنگ و هنر انجام شود. البته در این بین باید رزمندگانی که افتخار حضور در زوایای مختلف جبهه را داشتند در ارائه طرح های اولیه به هنرمندان قدم های نخست خود را بردارند و هنرمندان عزیز بتوانند طرح های آنان را به اثر فاخر هنری تبدیل کنند.
نکته بعدی آن که جنگ یک عنوانی از مجموعه بحران است، در این راستا متاسفانه هم اکنون شاهد وقوع بحران های دیگری در کشورمان هستیم، مانند آسیب های منطقه ای بعد از جنگ، فقر، قاچاق کالا، مواد مخدر، بلاهای طبیعی و غیر طبیعی، سیل و زلزله مخصوصا بحران ویروس کرونا که هم اکنون کل جهان را احاطه نموده و به نوعی هر لحظه واگیری انسان های سالم را به واسطه حجم کشتار انسانی به یک اپیدمی مرگ غیر طبیعی تبدیل نموده، هنرمندان می توانند روی این موضوعات به خوبی پرداخت و اثر گذاری نقش رسانه ای خودشان را ایفا کنند.

* به عنوان هنرمند این حوزه چه کوششی برای پاسداشت پیام این عرصه داشته اید و چه تلاش هایی کرده اید؟
موضوع دفاع مقدس حقیقتا یک گنجینه تمام نشدنی میراث معنوی برای هنرمندان می باشد و هر چقدر از بن مایه این گنجینه پرداخت شود منجر به هم افزایی این موضوع بین مردم و مخاطبان خواهد بود.
ایده هایی در حوزه مقاومت که یک موضوع بین المللی است در ذهنم می پروراندم از اینکه هنوز ظرفیت های هنر عکاسی در خدمت دغدغه های هنر مقاومت قرار نگرفته است، ابراز تاسف می کردم و در افکار خودم با طرح ریزی برنامه های مختلف، طی زمان می نمودم؛ نهایتا در سال ۱۳۸۵ طی جلساتی با همفکری چند تن از دوستان و اساتید عکاس به دنبال سازماندهی و نشر آثار این حوزه گرد هم آمدیم و تصمیماتی را برای این حوزه گرفتیم. از جمله این تصمیمات، تاسیس یک گروه تخصصی عکاسی با فعالیت در حوزه های بحران بود که بتواند با توانایی ها و ظرفیت های خود این موضوع از هنر را در بازه ی منطقه ای مدیریت کند. یکی از اقدامات شاخص در اوایل فعالیت، تاسیس و راه اندازی گروه عکاسان یاد بود که در سال ۱۳۸۵ توسط چند تن از دوستان و اساتید هنر عکاسی تبریز با موضوع پرداخت به موضوع بحران های منطقه ای صورت گرفت و این گروه اولین فعالیت خود را با موضوع مقاومت بعد از دفاع مقدس در تبریز در قالب نمایشگاهی آثار چهار تن از عکاسان را در معرض دید علاقمندان قرار دادند.
از جمله فعالیت های گروه عکاسان یاد برگزاری بیش از پنجاه نمایشگاه عکس تخصصی و موضوعی در خصوص موضوعات مختلف بحران می باشد که در تبریز، شهرهای مختلف کشور و چند کشور به نمایش در آمده است. همچنین از دیگر فعالیت های گروه عکاسان یاد برگزاری جشنواره های عکس آسمانی ها، حماسه زیتون، شکوه حماسه، قاب بیداری و ... را می توان نام برد. برگزاری ورک شاپ، کارگاه های تخصصی و دوره های آموزشی در حوزه عکاسی توسط اساتید مجرب عکاسی، برگزاری بیش از چهل سفر تخصصی موضوعی عکاسی، معرفی عکاس برتر سال را می توان از برنامه های این گروه نام برد.
اعزام و حضور عکاسان این گروه در حوزه های بحرانی منطقه اعم از بحران های سیل، زلزله، فقر، مواد مخدر، قاچاق، آسیب های بجامانده از دفاع مقدس، بیماری کرونا، برخی از جنگ های منطقه

ضمن تشکر از همراهی ارزنده شما در این گفتگو، آرزومند موفقیت های درخشان در این عرصه هستیم ...
بنده هم از حسن وجه شما به موضوع قدردانی میکنم.










لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات