طرح آبرسانی از سد امیرکبیر به شهر تهران به بهره برداری رسید
در بیست و ششمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران به دستور رئیس جمهور طرح آبرسانی از سد امیرکبیر به شهر تهران شامل تونل انتقال آب به طول ۳۰ کیلومتر و تصفیه خانه ششم تهران به ظرفیت ۷۵۰۰ لیتر در ثانیه با اعتباری حدود پنج هزار میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، «قاسم تقیزاده خامسی» روز پنجشنبه در بیست و ششمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران و در آیین افتتاح دو پروژه صنعت آب استان تهران با اعتبار ۹۷۵ میلیارد تومان که با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور انجام شد، اظهار داشت: از این میزان حدود ۷۵ درصد از پنج سد امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو و ۶ تصفیهخانه که با تصفیهخانه امروز به عدد هفت میرسد و همچنین ۹ هزار کیلومتر شبکه زیرزمینی آبرسانی تامین میشود.
وی با بیان این که ۲۵ درصد از این مجموع از محل سد کرج تخصیص داده شده است، اظهار داشت: تخصیص آب سد کرج برای شهر تهران حدود ۳۲۰ میلیون متر مکعب است که در سالهای ساخت سد تاکنون نتوانسته بیش از ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب را منتقل کنند، چرا که تصفیهخانه یک و دو تهران ظرفیت تصفیه بیش از ۲۶۰ میلیون مترمکعب را نداشتند و همیشه ۶۰ میلیون متر مکعب بدون برنامهریزی در رودخانه رهاسازی میشود.
تقیزاده خامسی گفت: رودخانه سد کرج به طور متوسط در ۵۵ سال گذشته همیشه ۴۶۰ میلیون مترمکعب آورد داشته و برای مدیریت سیلاب در سالهای متفاوت مجبور هستیم این آب را بدون برنامه رها کنیم.
وی افزود: از طرفی، ۳۰ میلیون مترمکعب نیز برای حقابه زیست محیطی درنظر گرفته شده که همزمان ۱۰۰ میلیون مترمکعب هم به طور متوسط در مقاطع متفاوت رهاسازی میشد، ضمن این که در سالهای پرآبی هم تا ۶۰۰ میلیون متر مکعب از سد کرج میتوانستیم تامین کنیم.
معاون وزیر نیرو گفت: مثلا در سال گذشته ۴۷۲ میلیون مترمکعب سد کرج استعداد تامین آب را داشته است که برای مدیریت سیلاب در برههای حدود ۱۶۰ میلیون متر مکعب را بدون هدف رها کردیم.
وی افزود: هدف از احداث این تونل آن است که آبهایی را که نمیتوانستیم برای آنها برنامه ریزی انجام دهیم، بدین طریق به تصفیهخانه ششم هدایت کنیم.
تقیزاده خامسی یادآوری کرد: ساخت این تونل در سال ۸۴ آغاز شده و تا سال ۹۱ که «تی.بی.ام» خارج شده و اگر این کار دستی صورت میگرفت ۱۵ سال طول میکشید و هماینک آب از سد کرج تا به تصفیهخانه بیاید ۴.۵ ساعت زمان میبرد. این، تونل مهمی است که آبهای غیرقابل برنامهریزی را برای استفاده شهروندان فراهم میکند. این سامانه میتواند نهایتا ۱۵۰ حلقه چاه زیرزمینی که اکنون آب آنها برای تهران استفاده میشود را از مدار خارج کند.
وی گفت: در تصفیهخانه هفتم، آبهای زیرزمینی پس از افتتاح آن بالا آمده و قابل تحمل است و اگر این کار هم انجام شود و به تدریج از هفته آینده از یک مترمکعب در ثانیه رهاسازی را شروع کرده و سازگاری تونل و تصفیهخانه را تست کنیم در غرب تهران هم این اتفاق خواهد افتاد و سطح آبهای زیرزمینی بالا خواهد رفت.
تقیزاده خامسی در پاسخ به رئیس جمهوری هم گفت: مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ و شهر جدید پرند از این آب برخوردار میشوند و اکثر این مناطق بخش عمدهای از چاهها را استفاده میکنند. هفته گذشته، این آب تست شده و بهترین کیفیت را داراست. EC آن نصف متوسط فعلی تهران و کدورت آن یک دهم کدورت فعلی تهران است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور تست سازگاری بین تونل و تصفیهخانه، تا رسیدن به ظرفیت نهایی دو تا سه ماه طول میکشد.
نظرات