میزان آسیبپذیری شبکههای برق شناسایی و پایداری آن افزایش یابد/ دستگاههای اجرایی، خود را مجهز به مولدهاي اضطراري كنند
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، سردار «غلام رضا جلالي» روز شنبه در حاشيه نهمين همايش سراسري تست آماده بكاري مولدهاي اضطراري برق در محل مركز پايش صنعت برق در شركت توانير گفت: دشمن در تقابل با ايران اسلامي به دليل توان بالاي دفاعي، بازدارندگي و اراده قاطع كه مشاهده كرد از حوزه نظامي مايوس شده است كه نقطه عطف اين مسئله، انهدام پهباد جاسوسي فوق پيشرفته آمريكا در خليج فارس بود.
وي با بيان اينكه آمريكاييها پس از نااميدي از جبهه نظامي به دنبال جنگ عليه زيرساختهاي حياتي كشور رفتند، تصريح كرد: در اين جنگ نوين به دليل آنكه فاعل جنگ در حوزه سايبري گمنام است اين حملات بيشتر در اين حوزه صورت ميگيرد.
به گفته سردار جلالي زيرساختهاي حياتي ايران بهدليل رشد و توسعه سريع، گرايش به سايبري شدن پيدا كرده است؛ لذا حفظ اين كاركردها كه پيوندي حياتي با كيفيت زيست مردم دارد منوط به پدافند سايبري و رعايت الزامات جامع پدافند غيرعامل است.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور با بيان اينكه در اين زمينه رويكرد ما عمليات پيشگيرانه براي رصد آسيب پذيريها و كنترل آمادگيهاست، یادآور شد: صنعت برق صنعتي مادر است و همه كاركردهاي حياتي به برق مربوط است. عدم اختلالات در زيرساختهاي برق كشور نشان از تابآوري و قوت صنعت برق كشور دارد و قابل تقدير است.
وي خاطرنشان كرد: ظرفيت كنوني مولدهاي اضطراري برق ميتواند رشد بيشتري داشته تا تامين كننده برق اضطراري كشور باشد.
سردار جلالي اظهار کرد: رزمايشهاي سايبري در حوزه برق بايد به صورت منظم برگزار شود تا ضمن بررسي آسيب پذيريها ميزان پايداري شبكه ارتقا يابد.
وی همچنين در جمع خبرنگاران نيز با اشاره به اينكه سند راهبردي پدافند شهري به كمك متخصصان تدوين شده و براي اجرا به همه شهرداريها با اولويت 52 شهرداري شهرهاي بالاي 200 هزار جمعيت ابلاغ شده است، ادامه داد: فردا يكشنبه يازدهم آبان ماه نيز يك همايش در اين باره در محل وزارت كشور با حضور شهرداران برگزار خواهد شد تا نحوه اجرا و نواقص احتمالي آن مورد ارزيابي قرار گيرد.
جلالي سند پدافند شهري مصوب شده را يك الگوي نوين و پيشرفته از توسعه امنيت افزا توصيف كرد كه خواهد توانست توسعهها و برنامههاي شهري را همراه با موضوع امنيت و قابليتهاي ايمني ارتقا دهد.
رييس سازمان پدافند غير عامل كشور ابراز اميدواري كرد، ايران بتواند در يك بازه زماني سه ساله اين سند را به نتيجه لازم برساند.
وي با بيان اينكه استراتژي دشمن به سمت جنگ زيرساختها تغيير يافته است، به حادثهاي كه در بندرشهيد رجايي و در بخش حمل و نقل رخ داد اشاره كرد و گفت: بر اين اساس لازم بود براي ارتقاي آمادگيها در همه بخشها به صورت هماهنگ اقدام شود.
جلالي ادامه داد: بر اين اساس دستوالعملي در كميته دائمي پدافند غيرعامل به تصويب رسيد كه آن شاخصهها، چرخهها، الزامها و روشهاي ايجاد آمادگي در همه دستگاهها را در خود دارد.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور افزود: دستورالعمل مذكور به طرحي عملياتي و پيشگيرانه تبديل شد تا بتوان قبل از وقوع هر حادثه پيشگيريهاي لازم را ارائه داد.
وي گفت: درقالب اين دستورالعمل، برنامهها اجرایي شده و در بخش سايبري كه با سطح بيشتري از تهديد روبهرو است طرح ريزيها و آموزشهاي لازم ارائه و به همه دستگاههاي اجرايي ابلاغ شد.
جلالي افزود: بر اين اساس يك عمليات پيشگيرانه از 10 مهر تا 10 آذرماه صورت خواهد گرفت تا بتوان سطح آمادگي 150 دستگاه و مركز حساس كشور را ارزيابي و براي ارتقاي آن اقدام كرد.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور با بيان اينكه اين آمادگيها هم در حوزه سايبري و هم زيرساختي است ادامه داد: يكي از خوبيهاي كرونا و مقابله با آن اين بود كه درصد آمادگي زيرساختهاي حياتي كشور را نشان داد.
وي گفت: این موضوع نشان داد آمادگي دستگاههايي مانند آب، برق، گاز و ارتباطات در پيك كرونا و حتي بخش نفت از سطح بالايي برخوردار است به گونهاي كه اجازه قطع خدمات براي لحظهاي داده نشد.
دستگاههای اجرایی، خود را مجهز به مولدهاي اضطراري كنند
"ميثم جعفرزاده" مديركل دفتر مديريت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نيرو نیز گفت: وجود مولدهاي اضطراري تامين برق به عنوان ضرورتي جدي در مراكز حساس و حياتي، آسيبپذيريها را كاهش ميدهد.
وی افزود: وزارت نيرو مهمترين خدمت زيرساختي كشور را ارايه ميكند و هر اتفاقي در اين فرايند، ساير دستگاهها را تحت تاثير قرار ميدهد؛ بر اين اساس ضرورت دارد، همه دستگاهها بهويژه مراكز حساس و حياتي خود را مجهز به مولدهاي اضطراري كنند تا در زمان بروز هر حادثه طبيعي يا غيرطبيعي آسيب كمتري ببينند و وقفهاي در ارايه خدمت نداشته باشند.
جعفرزاده با اشاره به اينكه رزمايش تست مولدهاي اضطراري از سال 1391 كليد خورده، خاطرنشان كرد: اين رزمايش با هدف تست و ارزيابي آماده بكارشدن مولدهاي اضطراري برق هرساله برگزار ميشود.
مديركل دفتر مديريت بحران وزارت نيرو گفت: سالهاي قبل مشكلي كه وجود داشت اينكه، اكثر سازمانها مجهز به مولدهاي اضطراري بودند، اما درصد آمادگي آنها براي فعاليت، پايين بود و نياز به تعمير و ارزيابي داشت که امسال تلاش شد تا اين ارزيابيها در طول سال انجام شود و در زمان نياز، مولدها در اسرع وقت، آماده بكار باشند.
وی، از برنامهريزي براي كاهش زمان آماده بكاري مولدهاي اضطراري تامين برق به زير يك دقيقه خبر داد و گفت: هر چه اين زمان كاهش يابد امكان وقوع اختلال در تامين برق نيز كمتر خواهد شد.
مديركل دفتر مديريت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نيرو خاطرنشان کرد: برگزاري اين نوع رزمايشها آمادگي مولدهاي اضطراري را براي مواقع ضروري، ارتقا خواهد بخشيد.
نهمين رزمايش تست آماده بكاري مولدهاي اضطراري برق به صورت سراسري و با حضور رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور در محل مركز پايش صنعت برق شركت توانير امروز آغاز بكار كرد.
نظرات