هشدار مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی به متصرفان حریم و بستر رودخانه‌ها

هشدار مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی به متصرفان حریم و بستر رودخانه‌ها

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "عزت اله آمره ای" با اشاره به ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب و تبصره‌های الحاقی و همچنین آیین‌نامه حریم و بستر، مصوب سال ۱۳۷۹ هیئت وزیران، گفت: هرگونه تصرف اراضی و ساخت و ساز واقع در حریم و بستر رودخانه‌ها تخلف محسوب می‌شود و با متصرفان و صادرکنندگان مجوزهای غیرقانونی اینگونه ساخت و سازها برخورد قانونی خواهیم کرد.
آمره ای افزود: بر اساس ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب، تعیین بستر و حریم در مورد هر رودخانه بر عهده وزارت نیروست، یعنی شرکت‌های آب منطقه‌ای بر منابع آبی رودخانه‌ها با تعیین حریم و بستر حاکمیت دارند ولیکن طبق ماده 55 قانون شهرداری‌ها، نگهداری و تسطیح مجاری آب‌ها و اتخاذ تدابیر موثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل بر عهده شهرداری‌هاست، یعنی شهرداری‌ها نسبت به رودخانه‌ها و مسیل‌های جاری در شهرها وظیفه تصدی‌گری دارند. همچنین در خصوص محدوده‌های روستایی نیز، بر اساس بندهای 24 و 30 ماده 10 اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاری‌ها مصوب هیئت وزیران، این وظیفه تصدی‌گری بر رودخانه‌ها و مسیل‌ها در روستاها، به دهیاری‌ها محول شده است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس ماده 13 آیین نامه مربوط به بستر و حریم رودخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای وابسته به دولت از جمله بنیاد مسکن، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها بایستی قبل از صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز در حاشیه رودخانه‌ها از شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در مورد قانونی بودن آن استعلام کنند.
وی همچنین گفت: بنا بر تبصره 4 ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب مقرر شده است وزارت نیرو (شرکت‌های آب منطقه‌ای) در صورتی که اعیانی‌های موجود در بستر و حریم رودخانه‌ها و کانال‌های عمومی و مسیل‌ها را برای امور مربوط به آب و برق مزاحم تشخیص دهد، به مالک یا متصرف اعلام تا ظرف مدت معینی در تخلیه و قلع اعیانی اقدام کند و در صورت استنکاف، وزارت نیرو با اجازه و نظارت دادستان یا نماینده او اقدام به تخلیه و قلع خواهد کرد اما متأسفانه تبعيت‌نکردن کامل طرح‌هاي توسعه شهري و روستايی از نقشه‌هاي پهنه‌بندي سيل يا نقشه‌هاي حد بستر و حريم رودخانه‌ها، همراهی‌نکردن دستگاه‌هایی نظیر شهرداری‌ها، کمبود اعتبارات و حتی مشکلات جدی در سندهای مالکیت مربوط به اراضی حریم و بستر، همگی سبب می‌شوند این قانون درست اجرا نشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی تأکید کرد: عدم رعایت موارد ذکر شده و سهل انگاری در انجام وظایف قانونی با عنایت به مصوبه جلسه مورخه بیست و نهم مهر ماه سال جاری شورای حفظ حقوق بیت المال استان تخلف محسوب شده و متخلفان تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.

تعیین حریم و بسترحدود 1500 کیلومتر از رودخانه‌های استان
آمره ای با اشاره به اینکه حدود 9 هزار کیلومتر رودخانه و مسیل اصلی در استان مرکزی جریان دارد گفت: در حال حاضر 1523 کیلومتر از این رودخانه‌ها تعیین حریم و بستر شده و برای حدود 160 کیلومتر از رودخانه‌های استان در نقاط پر خطر و سیل خیز عملیات لایروبی، ساماندهی و اصلاح مسیر انجام شده است.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت 9 هزار کیلومتر رودخانه بدون مشارکت مردم و دستگاه‌های مرتبط غیرقابل انجام است، خاطرنشان کرد: مردم و دستگاه‌های مرتبط باید دقت کنند قبل از خرید املاک و اراضی و یا ساخت و ساز و زراعت  و صدور مجوز در کنار رودخانه‌ها از شرکت‌های آب منطقه‌ای در مورد قانونی بودن آن استعلام کنند.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات