استفاده از آب دریا، مطمئن‌ترین شیوه برای تامین آب مورد نیاز صنایع است/ فعالیت ۸۵۰ آب شیرین‌کن در منطقه خلیج فارس/ لازم است ملاحظات زیست محیطی طرح‌های نمک‌زدایی رعایت شود

استفاده از آب دریا، مطمئن‌ترین شیوه برای تامین آب مورد نیاز صنایع است/ فعالیت ۸۵۰ آب شیرین‌کن در منطقه خلیج فارس/ لازم است ملاحظات زیست محیطی طرح‌های نمک‌زدایی رعایت شود

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردکانیان» روز پنجشنبه در آیین بهره‌برداری از طرح‌ شیرین‌سازی و انتقال آب دریا به استان‌های هرمزگان و کرمان که به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رئیس جمهوری و وزرای نیرو و صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، اظهار داشت: چنین طرحی به مدد مجموعه شکوفایی‌هایی که در چهار دهه گذشته در بخش‌های فناوری، مدیریت و جذب علاقه‌مندی بخش خصوصی بویژه در صنعت رخ داده، کار بسیار بزرگی است.
وی افزود: بزرگی این کار صرفا ۸۲۰ کیلومتر خط انتقال و ده‌ها ایستگاه پمپاژ و هزاران مگاوات ساعت انرژی و فناوری پیچیده شیرین‌سازی نیست.
وی گفت: دسترسی به آب دریا در شمال و جنوب توفیق و نعمت بسیار بزرگی است. نیاز است که صنایع بزرگی ایجاد شود که تامین آب با این هزینه و زحمت برای آنها موجه باشد.
اردکانیان گفت: صنایع بزرگ کشور را می‌توان توجیه کرد که به جای استفاده از آب مورد مصرف شرب و یا حق‌آبه کشاورزان برای تامین آب مورد نیاز که آن هم تابع خشکسالی‌ها و مشمول مجموعه فراز و فرودها خواهد بود ، مطمئن‌ترین شیوه استفاده از آب دریاست که توجیه اقتصادی و استمرار دارد و پایدار بوده و البته لازم است ملاحظات زیست محیطی آن هم رعایت شود.
وی همچنین اظهار داشت: در دولت تدبیر وزارت نیرو موفق شده علاوه بر بودجه عمومی دولت مانند دیگر دستگاه‌ها از منابع غیر دولتی برای طرح‌های خود تجهیز منابع کند.
وی افزود: در بخش برق 4 میلیارد و یکصد میلیون یورو به اضافه 28 هزار میلیارد تومان و در بخش آب و فاضلاب دو میلیارد و 600 میلیون یورو به اضافه 31 هزار میلیارد تومان و در مجموع در این چند سال 6 میلیارد و 700 میلیون یورو و به اضافه 59 هزار میلیارد تومان منابع از بخش خصوصی، صندوق توسعه ملی، فاینانس خارجی، بانک توسعه اسلامی و تسهیلات بانکی تجهیز منابع کرده و این طرح‌های بی‌شماری که در حال اجراست و یکی از مهمترین آنها، طرح انتقال آب از دریاست، با تخصیص هایی که به 17 استان در فلات مرکزی داده شده یکی پس از دیگری به بهره‌برداری می‌رسد.
وزیر نیرو در عین حال گفت: در عین حال هزینه بر بودن این پروژه در تامین انرژی و فرایند شیرین سازی و پمپاژ و انتقال، قیمت تمام شده آب برای صنعت مثلا در سیرجان کرمان حدود 2 یورو خواهد بود. این چیزی حدود دو درصد هزینه‌های فرآوری فولاد است و درصد بسیار ناچیزی است. در حالی که یک تن فولاد ما حدود 5 متر مکعب و یا اندکی بیشتر آب لازم دارد، 10 یورو هزینه کردن برای تامین آب برای هر تن فولاد بسیار اقتصادی است.
وی گفت: منابع تجدیدپذیر ما سالانه حدود 85 میلیارد متر مکعب است که با این قیمت سالانه بیش از 200 میلیارد یورو ارزش آبی است که در چرخه فعالیت‌ها در حال استفاده هستیم.
اردکانیان افزود: توسعه کشور و رفاه مردم به این وابسته است که از این آب جدا از مصرف شرب و بهداشت به شکل مناسب در صنعت و کشاورزی استفاده مناسب داشته باشیم و به کارهایی بپردازیم که ارزش افزوده لازم و کافی را داشته باشد.

*فعالیت ۸۵۰ آب شیرین کن در منطقه خلیج فارس

وزیر نیرو همچنین اظهار داشت: شیرین‌سازی آب دریا، امروزه، یکی از پروژه‌های مهم در سطح دنیاست؛ حدود ۷۵ درصد نمک‌زدایی در منطقه ما صورت می‌گیرد و بیش از ۸۵۰ آب شیرین کن در منطقه خلیج فارس فعالیت دارند که ۲۵ مورد آنها،  آب شیرین‌‌کن‌های بزرگ با ظرفیت افزون بر یکصد هزار متر مکعب در شبانه روز است و پروژه امروز در زمره آنهاست.
وی گفت: از حدود ۶۷ سال پیش در منطقه، نمک‌زدایی از کشورهای همسایه ما آغاز شده و اکنون به سبب فناوری، امکان اقتصادی کردن این پروژه است‌.
اردکانیان با اشاره به اتمام مطالعه تامین و انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان برای ۱۷ استان کشور گفت: مصرف آب این استان‌ها، سالانه ۶۰ میلیارد متر مکعب از منابع سطحی و زیرزمینی است و از این مقدار،  حدود ۲ میلیارد متر مکعب در بخش صنعت مصرف می‌شود که در برنامه ۳۰ سال آینده این میزان به بیش از ۳ میلیارد متر مکعب خواهد رسید. چرا که عمده منابع سرشار زیرزمینی ما در منطقه فلات مرکزی است و باید به بهره‌برداری برسند.
وی گفت: محاسبات نشان می‌دهد که بخش صنعت سالانه برای آب مصرفی خود حدود ۹۵۰ میلیون متر مکعب کمبود خواهد داشت و استفاده از آب دریا یکی از روش‌های تاثیرگذار برای این کار است.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات