مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری محیط شهری و جلب مشارکت مردمی

مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری محیط شهری و جلب مشارکت مردمی

به گزارش شهریار، سیزدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور با تصویب بندهایی برای مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولین به کار خود پایان داد.

مهمترین مصوبات این ستاد در دوزادهمین جلسه خود به شرح زیر است:

در اجرای ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی ماده ۳ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور

با جدیت بیش از گذشته نسبت به انجام مقاد شش گانه ذیل  این ماده در زمینه مناسب سازی و دسترس مدیری محیط، معاہر اماکن و وسایل حمل و نقل عمومی و مبلمان شهری اقدام نمایند و گزارش عملکرد و پیشرفت فیزیکی را هر ۶ ماه یکبار به دبیرخانه ستاد ارسال نمایند.

همچنین  به منظور تسریع در امور مناسب سازی و دسترسی پذیری همه شمول معیط و اماکن عمومی شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور اقدامات ذیل را طی برنامه عملیائی زود بازده بعمل آورند:

الف) ترویج فرهنگ مناسب سازی و جلب مشارکت مردم در زمینه رعایت ضوابط و مقررات مناسب سازی از طریق انتشار مطالب آموزشی مرتبط در پایگاههای اطلاع رسانی وابسته و تحت نظارت شهرداری از قبیل دیوارنویسی پارکها و بدنه اتوبوس‌ها، بیلبوردها، نمایشگرهای دیجیتال در سطح شهر و مستقر در ایستگاه های ناوگان حمل و نقل عمومی.

ب) شرکت های واحد اتوبوسرانی تحت نظارت را به مناسب سازی حداقل ۳۰٪ از مجموع وسایل حمل و نقل عمومی به منظور دسترس پذیری و استفاده افراد دارای ناتوانی جسمی حرکتی ملزم نمایند و کلیه رالنده های اتوبوس‌های درون شهری آموزش های لازم در زمینه تکریم و تسهیل در سوار و پیاده شدن معلولان، سالمندان و جانبازان را فراگیرند.

ج) ویرایش سوم مجموعه ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی در کلیه طرح های مرضعی و موضوعی و بطور کلی در طراحی، اجرا، نظارت و بهره برداری پروژه های عمرانی اعم از توسعه تعمیر و بهسازی محیط و مبلمان شهری رعایت گردد.

د)  نصب آسانسور در مجاورت پل‌های هوایی عابر پیاده و یا جایگزین نمودن نوار نقاله بجای پله فلزی و برقی۔

ه) مشروط نمودن انتخاب پیمانکاران وهمچنین واگذاری  اجرای پروژه های عمرانی و بهسازی محیط و مبلمان شهری به شرط گذراندن آموزش های مرتبط با مناسب سازی و دسترس‌پذیری و  نحوه  صحیح  نصب موزائیک‌های  شیاردار و سکه ای در معابر و محیط های عمومی به منظور خط هدایت نابینایان.

و) الزام پیمانکاران اجرای پروژه های عمرانی و به‌سازی پیاده‌روها و محیط شهری به استفاده از موزائیک‌های شیاردار استاندارد و متحد الشکل و عدم استفاده از سنگ های برجسته در پیاده روها به منظور رفع مشکل تردد افراد دارای صندلی چرخدار

ز) اهتمام در بازسازی و مناسب‌سازی پیاده‌روها بلافاصله پس از اتمام عملیات تخریب، تعمیر و توسعه خدمات آب، برق، تلفن و گاز

ح) بهره گیری از پیشنهادات و مشاوره های کاربردی انجمن های غیردولتی معلولان و جانبازان در مراحل طراحی و تصویب اجرای پروژه های به‌سازی و توسعه محیط شهری و همچنین مشارکت آنها در مراحل ارزیابی، نظارت، تحویل و افتتاح این پروژه‌ها.

ط) مشروط نمودن تغییر کاربری های مختلف از قبیل ساختمانهای مسکونی با تجاری به اماکن با کاربری خدمات عمومی از قبیل ساختمان پزشکان یا دفاتر خدمات الکترونیک به شرط دسترس پذیری و مناسب سازی جهت تردد معلولان و جانبازان.

ی) کاهش ارتفاع محل نصب تابلو و علائم خیابان‌ها و معابر شهری به منظور بهره مندی افراد دارای مشکلات بینایی.

ک) استفاده از نظرات و پیشنهادات سازمان بهزیستی و انجمن های مردم نهاد معلولان و جانبازان جهت تعیین مسیرهای  پرتردد مورد نیاز افراد دارای ناتوانی جسمی حرکتی به منظور برنامه ریزی و اولویت‌بندی اجرای پروژه‌های به‌سازی و توسعه محیط شهری

ل) الحال تبصره ماده ۱۰۰ به منظور  الزام رعایت اصول مناسب‌سازی در کلیه ساخت و سازهای جدید.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات