شهردار یزد: ۱۴۰۰ میلیارد...
شهردار شهر جهانی یزد ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه به تشریح اقدامات انجام شده توسط شهرداری در دوران شیوع بیماری کرونا پرداخت و اظهار داشت: اقدامات شهرداری یزد بلافاصله پس از شیوع بیماری در کشور و قبل از اینکه استان یزد درگیر شود با برنامههایی نظیر اطلاع رسانی و آموزش به شهروندان آغاز شد.
به گزارش مدبربت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری یزد – جمال الدین عزیزی با اشاره به اقدامات شهرداری یزد در اوایل شیوع ویروس ناشناخته کرونا در کشور، گفت: با بالا رفتن آمارها، دانشگاه علومپزشکی درخواست خرید آزمایشگاه تشخیص کرونا را مطرح کرد که با حمایت شورای اسلامی شهر یزد و با یک حرکت ضربتی این دستگاه به همراه تجهیزات جانبی خریداری شد که کمک زیادی به شناسایی، کنترل و مهار کرونا در موج اول بیماری در یزد کرد.
شهردار یزد با بیان اینکه ساخت مرکز مقابله با بحران های زیستی در بیمارستان صدوقی با درخواست دانشگاه علوم پزشکی و با هزینه ۲۰ میلیارد ریال توسط شهرداری انجام شده است، خاطرنشان کرد: این پیشنهاد در جلسه شورای اسلامی شهر مطرح شد و شهرداری به سرعت مقدمات این کار را فراهم کرد که در ادامه به دلیل اینکه به شرایط تا حدود زیادی بهبود یافت استفاده از آن متوقف شد اما اخیراً و در پی شروع موج سوم بیماری کرونا در یزد مجدداً برای تجهیز آن وارد عمل شدیم و تجهیزات آن را خریداری کرده ایم که پس از نصب کفپوش مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به ارائه لایحهای به شورای اسلامی شهر برای هزینه ۴۰ میلیارد ریال در مسائل مرتبط با شیوع کرونا، گفت: این مبلغ با هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی و وزارت کشور در موارد مختلفی از جمله گندزدایی معابر هزینه شد، هر چند که ضدعفونی معابر در حال حاضر متوقف شده است اما شهرداری در همان زمان ۲۱۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده خریداری کرد که توسط نیروهای مردمی و امدادی برای ضدعفونی مورد استفاده قرار گرفت.
عزیزی از دفع زباله های عفونی بیماران کرونایی به عنوان یکی دیگر از اقدامات شهرداری یزد در دوران بحران کرونا نام برد و تصریح کرد: برای اینکه مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا بهتر و سریعتر انجام شود شهرداری یزد ستاد اجرایی عملیاتی مقابله با کرونا را ایجاد کرد تا اقدامات مناسبی را در بخشهای اطلاع رسانی، پشتیبانی و مشاغل انجام دهد، ضمن اینکه مسدود کردن ورودیها و خروجی های شهر یزد نیز یکی از اقدامات خوب شهرداری در این مدت بود.
شهردار یزد در ادامه تمدید پرداخت عوارض مربوط به سال ۹۸ تا پایان خرداد ماه ۹۹ شهروندان را موجب کاهش ۱۴۰۰ میلیارد ریالی درآمدهای شهرداری یزد عنوان کرد و گفت: مراجعات مردمی به مجموعه شهرداری در اسفندماه سال گذشته به شدت کاهش یافت اما به دلیل اینکه این کار برای سلامت جامعه نیاز بود آن را انجام دادیم لذا تمدید پروانه به صورت غیر حضوری هم از دیگر اقداماتی بود که در راستای سلامت شهروندان اجرایی شد.
وی به چاپ بیش از سه هزار متر مربع بنر تبلیغاتی و ساخت ۲۰۰ تیزر تبلیغاتی برای اطلاع رسانی های مربوط به بیماری کرونا به شهروندان اشاره و عنوان کرد: تعطیلی پارک ها و مراکز تفریحی نیز یکی از کارهای دشواری بود که باید برای نظارت و امنیت آن برنامه ریزی های دقیقی انجام داد.
عزیزی از سازمان مدیریت آرامستانها به عنوان سخت ترین وظیفه شهرداری در دوران شیوع بیماری کرونا در یزد نام برد و گفت: متاسفانه با افزایش فوت همشهریان به دلیل بیماری کرونا مسائل مرتبط با دفن و کفن آنها نیز سخت تر شد چراکه دستورالعملها نیز بارها تغییر کرد، از طرف دیگر به دلیل اینکه تنها امکان دفن بیماران کرونایی فقط در آرامستان خلدبرین امکان پذیر است تجمع در این مکان بیش از گذشته شد و کار را برای پرسنل سختتر کرد هر چند که نیروهای مردمی و طلاب با حضور خود کمک زیادی به ما کردند.
شهردار شهر جهانی یزد با بیان اینکه یکی از سازمان های کمتر دیده شده اما مؤثر در دوران کرونا، سازمان فناوری اطلاعات و ارتیاطات شهرداری بود، اضافه کرد: این سازمان با ثبت اطلاعات در سامانه های خود کمک زیادی در شناسایی بیماران کرونایی برای اقداماتی نظیر جمع آوری زباله و خرید مایحتاج ضروری و دارویی آنها داشت، همچنین سامانه ویدئو کنفرانس شهرداری و سامانه شهروند سپاری اقدام فشردهای بود که این سازمان برای خدمت رسانی به شهروندان ایجاد کرده است.
وی با تقدیر از همکاری خوب سازمان حمل و نقل بار و مسافر، سازمان عمران و بازآفرینی فصاهای شهری، سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی و اصناف یزد در بحران کرونا، افزود: ضدعفونی کردن سرویس های حمل و نقل عمومی، جابجایی خاک و مسدود کردن مسیرهای ممنوعه تردد، خرید تابلوهای ترافیکی به ارزش ۱۰ میلیارد ریال، توجیه اصناف در رعایت موازین بهداشتی و توزیع مواد ضد عفونی کننده در میادین میوه و تره بار از جمله اقدامات این سازمانها در دوران همه گیری کرونا است.
عزیزی با اظهار تاسف از اینکه در حال حاضر بیش از ۸۰ نفر از کارکنان شهرداری درگیر بیماری کرونا هستند، اذعان کرد: این اتفاق به دلیل ارتباطات و الزاماتی که برای انجام کار وجود داشته رخ داده است.
وی افزود: توزیع بیش از دو هزار بسته معیشتی به خانوادههای نیازمند سطح شهر از دیگر اقدامات شهرداری در این دوران بود ضمن اینکه اخیراً نیز به درخواست مراکز درمانی اعتباری برای تامین اکسیژن بیمارستانها در نظر گرفته ایم.
شهردار یزد از تشکیل کانون مرکزی سلامت محلات در مناطق پنجگانه شهرداری خبر داد و با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص حضور نیروهای داوطلب و بسیجی در مبارزه با کرونا در سطح محلات، گفت: در خصوص طرح کانون سلامت محلات مقرر شده است تا ۹ حوزه مقاومت بسیج سطح شهر یزد با همکاری مناطق پنجگانه شهرداری برای کاهش بیماری کرونا اقدامات لازم را انجام دهند چرا که کم کردن ورودی بیمارستانها یکی از درخواستهای دانشگاه علوم پزشکی بوده است و در مجموع ۱۲۶ محله در شهر یزد وجود دارد که قصد داریم با کمک نهادهای مختلف کنترل بیماری کرونا را از همین محلات آغاز کنیم.
عزیزی با بیان این که شهر یزد دارای ۱۲۰ محله است، آموزش همگانی درباره راههای شیوع و شیوههای پیشگیری به صورت محلهمحور و با استفاده از ظرفیت مساجد و بسیج و البته با محوریت شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی را از دیگر اهداف این برنامه خواند.
وی تعطیلی پارک ها را از دیگر اقدامات ابلاغی به شهرداری عنوان کرد و گفت: این اقدام نیز با وجود دشواری نظارت و کنترل مسائل امنیتی پارک ها به ویژه در شب هنگام، با اتخاذ تدابیر لازم توسط شهرداری انجام شد.
شهردار یزد با تکذیب این ادعا که شهرداری زمین های وقفی را برای قبور بیماران کرونایی به فروش می رساند، تاکید کرد: هزینهای که از بیماران کرونایی گرفته می شود کفاف هزینه غسل و دفن و کفن اموات را هم نمیدهد لذا سعی ما این است که از خلدبرین به عنوان محلی برای کسب درآمد استفاده نکنیم و در حال حاضر هزینه هر قبر خانوادگی در خلدبرین ۳۵۰ میلیون ریال است که با وضعیت تورم امروز کشور باید هزینه اضافی را هم برای آنها پرداخت کنیم.
عزیزی با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی به صلاحدید خود از بیمارستان بحران شهرداری استفاده خواهد کرد، یادآور شد: مقرر شده تا بیماران خوشحال به صورت موقت از این مکان استفاده کنند تا حداقل تخت های بخش و اورژانس بیمارستان ها به اشغال آنها در نیاید.
شهردار یزد در پابان تصریح کرد: شهرداری یک سازمان اجرایی است و تخصصی در سیاستگذاری بهداشت و درمان ندارد، اینکه مشخص کنیم اقدامات شهرداری چقدر در کنترل این بیماری تاثیر داشته است در تخصص ما نیست.
گزارش تصویری را از اینجا ببینید
لینک اصل خبر در سایت شهرداری یزد
نظرات