معاون وزير نيرو در امور برق وانرژي؛ دستاوردهاي صنعت ...
به گزارش پايگاه خبري توانير ، مهندس همايون حايري با اشاره به اين كه امروز يكصد وبيست و هفتمين پروژه پويش #هرهفته_الف_ب_ايران امسال به بهره برداري رسيد، در خصوص 5 پروژه اي كه امروز به صورت همزمان در استان هاي فارس و بوشهر بهره برداري از آن آغاز شد، اظهار داشت: با بهره برداري از اين طرح ها امكان تامين برق پايدار مشتركان كشاورزي و صنعتي منطقه فراهم شد و در عين حال مشتركان و سرمايه گذاران جديد نيز مي توانند به ميزان موردنيازشان، درخواست تامين برق داشته باشند.
حايري همچنين به ديگر دستاوردهاي صنعت برق نيز پرداخت و گفت: در كنار پروژه هاي ساخت و سازي و سازوكارها، در چندسال گذشته، مديريت توامان عرضه و تقاضا نيز با دستور وزيرنيرو دردستور كار قرار گرفته است.
وي توضيح داد: زماني توليد برق دنباله رو مصرف بود و هرچقدر مصرف افزايش مي يافت، به همان ميزان بايد نيروگاه جديد ساخته مي شد. اما اكنون به موضوع تقاضا هم متمركز شديم و اين موضوع باعث شد كه درسال 97 و همزمان با نخستين سال اجراي طرح، ميانگين رشد مصرف 8 ساله كه 5.2 درصد بود، به 2.9 درصد كاهش يافت .
حايري خاطرنشان كرد: همچنين با انجام گسترده فعاليت ها در حوزه مديريت تومان عرضه و تقاضا و بهره گيري از پتانسيل هاي جديد، رشد مصرف در دوسال متوالي به يك درصد محدود شد .
معاون وزيرنيرو در امور برق و انرژي در اين خصوص به عملكرد خوب توزيع برق استان فارس و صنعت برق اين استان اشاره كرد و با تقدير از دست اندركاران صنعت برق، گفت: اين كار بزرگي بود كه بتوانيم قابليت هاي اطمينان برق را در شبكه بالاتر از ميانگين سطح جهاني حفظ كنيم.
حايري درعين حال به موضوع افزايش كيفيت در خدمات برق، افزايش راندمان و كاهش تلفات نيز به عنوان ديگر دستاورد صنعت برق اشاره كرد و اضافه كرد: خوشبختانه با تلاش هاي صورت گرفته راندمان نيروگاه هاي حرارتي كشور به 38.6 درصد كاهش يافته است كه براساس برنامه ريزي صورت گرفته تا پايان امسال به 39 درصد و در سال 1400 به 40 درصد افزايش خواهد يافت.
وي در خصوص كاهش تلفات نيز با اشاره به عملكرد خوب شركت هاي توزيع برق فارس و شيراز گفت: هم اكنون شاهد تك رقمي شدن تلفات و رسيدن اين رقم به 9.8 درصد كشور هستيم.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در عين حال تاكيد كرد: هرچه تلفات كاهش مي يابد، كار سختتر مي شود و حتي ممكن است به جايي برسيم كه كاهش تلفات بيش از آن، ديگر توجيه اقتصادي نداشته باشد.
حايري همچنين به خلاقيت، ابتكارات و بكارگيري مهندسي جديد در صنعت برق نيز پرداخت و اظهارداشت: در اين خصوص همكاران صنعت برق اقداماتي كه برمبناي نياز و كار خودشان است، با همكاري دانشگاه ها، تعريف و انجام مي دهند و تقليد از ساير كشورها را مد نظر قرار نداده اند.
حايري در بخش ديگري از سخنان خود همچنين از صرفه جويي بيش از 5 هزار مگاواتي با اعمال برنامه هاي مديريت مصرف خبر داد و گفت:اگر با اين شيب بتوانيم حركت كنيم تا 10 سال آينده پيك مصرف ما عدد 64 هزار و 600 مگاوات خواهد بود و در صورتي كه اين مديريت مصرف ادامه نيابد، اين ظرفيت به بيش از 86 هزار مگاوات خواهد رسيد كه براي پاسخگويي به اين نياز مصرف بايد ظرفيت نصب شده نيروگاهي كشور به 120 هزار مگاوات افزايش يابد.
حايري با اشاره به اقدام هاي مرتبط با حفظ و ارتقاي واحدهاي موجود و راه اندازي واحدهاي جديد نيروگاهي خاطرنشان كرد: امسال با برنامه ريزي هاي انجام شده به ميزان 5 هزار و 646 مگاوات صرفه جويي شد در حاليكه اگر برنامه هاي مديريت مصرف نبود بايد بيش از 7 هزار مگاوات نيروگاه احداث مي كرديم كه اين توان را تامين كند.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در عين حال از توزيع برق شيراز نيز خواست كه در زمينه مبلمان شهري توجه بيشتري داشته باشند و با بهره گيري از فناوري هاي جديد و استفاده از LED ها، كابل هاي زيرزميني و پست هاي كامپكت، نسبت به اين امر دقت كنند.
نظرات