احداث۵۰ هزار واحد مسکن مهر در سوریه توسط ایران

احداث۵۰ هزار واحد مسکن مهر در سوریه توسط ایران

http://www.bananews.ir/با هدف صدور خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ۵۰ هزار واحد مسکونی با روش طرح مسکن مهر در کشور سوریه احداث می‌شود.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) مهندس علی نیکزاد ـ وزیر راه و شهرسازی ـ صبح امروز با هاله محمد‌ناصر وزیر مسکن و آبادانی سوریه دیدار کرد.

در این دیدار نیکزاد ضمن خیرمقدم و ابراز خرسندی از حضور نمایندگان حوزه‌ی مسکن کشور سوریه به نقاط مشترک این دو کشور با یکدیگر اشاره و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در زمینه‌های مختلف و به ویژه جایگاه کمیسیون همکاری‌های اقتصادی مشترک میان دو کشور در زمینه‌های نفت، گاز، امور بانکی، کشاورزی، معدن، مسکن، حمل‌ونقل و حضور زائران با یکدیگر همکاری دارند.

همچنین هاله محمدناصر ـ وزیر مسکن و آبادانی سوریه ـ با اشاره به روابط تاریخی میان سوریه و ایران، تصریح کرد: هرگاه فشار‌ها و تحریم‌ها به دلیل عقب‌نشینی ‌نکردن از خط مشی‌ها و کرامت‌ها و حتی از سوی کشور‌های عربی بر سوریه، افزایش می‌یابد، ما به خوبی حمایت‌ها و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران را لمس می‌کنیم.

وی مساله‌ی فلسطین را از مسائل محوری امت عربی دانست و گفت: جمهوری عربی سوریه در معرض جنگ اقتصادی دامنه‌داری قرار گرفته است.

محمدناصر اضافه کرد: امروز به همراه معاونت‌های مسکن و امور اقتصادی سوریه در کنار مدیرکل سازمان مسکن کشورم به ایران آمده‌ایم تا راهکارهای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی برای اقشار کم‌درآمد کشورمان را مورد بررسی قرار دهیم.

وزیر مسکن و آبادانی سوریه با اشاره به تجربه‌ی ایران در ساخت واحد‌های مسکونی و پاسخگویی به نیاز مسکن جامعه اظهار کرد: ساخت واحد‌های مسکونی علاوه بر تامین نیاز مردم به مسکن، ایجاد اشتغال برای نیروهای آماده به‌کار در سوریه و پیشبرد هرچه بیشتر اهداف اقتصادی این کشور را به دنبال دارد.

وی به دیدار با معاون اول رییس جمهوری ایران اشاره و اضافه کرد: در این دیدار مساله‌ی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی در سوریه را عنوان کردم و امروز به دنبال راهکارهای عملیاتی ‌کردن ساخت این واحد‌ها با همکاری ایران هستیم.

در ادامه‌ی این دیدار معاون وزیر مسکن و آبادانی سوریه به تشریح طرح این کشور برای ساخت۵۰ هزار واحد مسکونی و نیاز‌های پیش‌بینی شده آن پرداخت و تصریح کرد: بنا داریم این واحد‌های مسکونی در متراژ‌های ۹۰، ۱۱۰ و ۱۳۰ متر در ساختمان‌های چهار الی ۱۲ طبقه ساخته و بین افراد کم درآمد توزیع شوند.

معاون وزیر مسکن و آبادانی سوریه درباره‌ی چگونگی تامین زمین‌ها برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی گفت: بخشی از زمین‌هایی که در اختیار وزارت کشاورزی سوریه قرار دارد با مبلغی اندک در اختیار این طرح قرار می‌گیرد و برای زمین‌های شخصی نیز متناسب با موقعیت آنها قیمت‌گذاری لازم انجام می‌شود.

در ادامه‌ی این دیدار نیکزاد به ارائه‌ی راهکارهای لازم برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی طی مدت زمان یکسال در این کشور پرداخت و گفت: در ایران تجربه‌ی بسیار خوبی در زمینه‌ی ساخت واحد‌های مسکونی برای متقاضیان فاقد مسکن در حال اجرا است، به‌طوری که پس از روی‌کار آمدن دولت نهم و دهم دستوری مبنی بر تامین مسکن برای کسانی که در گذشته از دولت، زمین و مسکن و تسهیلات یارانه‌دار نگرفته بودند، صادر شد.

وی به ارائه‌ی زمین به صورت رایگان برای ساخت واحد‌های مسکن طرح مسکن مهر اشاره و اضافه کرد: دولت این زمین‌ها را به صورت ۹۹ ساله با اجاره بسیار اندک برای ساخت مسکن تخصیص می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی استفاده از زمین‌های مازاد دستگاه‌های دولتی برای ساخت واحد‌های مسکونی با اولویت داشتن کارکنان همان دستگاه را تجربه‌ی بسیاری دانست و خاطرنشان کرد: در سوریه این روش می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

نیکزاد گفت: عدم نیاز به تامین تاسیسات زیربنایی و ساخت فضاهای روبنایی به دلیل واقع شدن این واحد‌ها در درون محیط شهری از مزیت‌های قابل توجه این روش است.

وزیر راه و شهرسازی به پرداخت تسهیلات با سود بسیار اندک در طرح مسکن اشاره و خاطرنشان کرد: این تسهیلات تا ۷۵ درصد از هزینه‌های ساخت یک واحد مسکونی ۷۵ متری را پوشش می‌دهد و انقلاب بزرگی در بخش مسکن جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: اکنون بخش مسکن تنها بخشی است که تسهیلات ساخت آن بدون محدودیت و وقفه به انبوه‌سازان پرداخت می‌شود تا جایی که پیمانکاران می‌دانند اگر واحد مسکونی را با مشخصات معین و قیمت مقطوع تعیین‌شده به ازای هر متر مربع در مدت زمان یکسال احداث کنند، در مراحل مختلف ساخت تسهیلات را دریافت خواهند کرد.

نیکزاد از پرداخت تسهیلات برای ساخت واحد مسکونی به افرادی که مالک زمین هستند و در گذشته از تسهیلات دولتی استفاده نکرده‌اند، اشاره و خاطرنشان کرد: این روش یکی دیگر از روش‌های موثر تامین مسکن جامع است، چراکه در حقیقت کار مردم را به خود آنها واگذار می‌کنیم.

 

وی گفت: طی دو سال گذشته عملیات ساخت ۳۰۰ واحد مسکونی با این شیوه در کشور آغاز شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به هزینه‌های پایین دریافت پروانه و نظارت بر ساخت واحد‌های مسکونی مهر اشاره و تصریح کرد: همکاری متقابل با انبوه‌سازان و سیاست‌های دیگری بود که هم به ما و هم به انبوه‌سازان در ساخت مسکن کمک کرد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که با هر شیوه‌ای که بنا باشد در کشور ساخت و ساز صورت بگیرد، مصالح آن در کشور موجود است، گفت: مشکلی برای تامین مصالح نداریم و تسهیلات بانکی طی مراحل تعیین‌شده به طور مرتب به سازنده پرداخت می‌شود.

نیکزاد گفت: پس از پایان عملیات ساخت واحد مسکونی اختلاف قیمت تمام شده و تسهیلات پرداختی با آورده متقاضی تامین و در اختیار سازنده قرار می‌گیرد که نتیجه‌ی این سیاست رسیدن انبوه‌ساز به هزینه و سود معقول خود و خانه‌دار‌شدن فرد متقاضی است.

وی در ادامه پیشنهادات خود برای عملیاتی‌کردن طرح ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی در سوریه را مطرح و خاطرنشان کرد: نیروهای متخصص ایرانی و به ویژه انبوه‌سازان توانایی انجام چنین پروژه‌ای را دارند.

نیکزاد گفت: زمین‌های داخل شهرها را تا جایی که مقدور است در اختیار طرح قرار دهید و به افرادی که خودشان زمین دارند، برای ساخت واحد‌های مسکونی تسهیلات پرداخت کنیم.

وی با اشاره به اینکه با انبوه‌سازان با مشخصات فنی معین، مدت زمان مشخص و قیمت مقطوع قرارداد ساخت منعقد کنیم، اضافه کرد: مصالح ساختمانی مورد نیاز را از داخل کشور خودتان تامین کنید و غیر از نیروهای فنی لازم در ساخت و ساز واحد‌ها از نیرو‌های بومی استفاده کنید.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که دوطرف باید بر سر برخی مسائل مانند نحوه پرداخت‌ها با یکدیگر گفت‌وگو کنند، اظهار کرد: یقین دارم که می‌توانیم تمامی مشکلات احتمالی را از سر راه برداریم و این طرح را عملیاتی کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بازدید وزیر مسکن و آبادانی سوریه از شهرهای جدید پرند، هشتگرد و پردیس و هم‌چنین مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن خاطر نشان کرد: انبوه‌سازان باید بروند و طی یک ماه کار را شروع کنند.

نیکزاد در ادامه به ساخت مسکن توسط انبوه‌سازان ایرانی در کشور‌های ونزوئلا و عراق اشاره و تصریح کرد: به انبوه‌سازان پیشنهاد داده‌ایم که برای ساخت ۵۰هزار واحد مسکونی سود را حداقل در نظر بگیرند تا بتوانند به بازارهای بعدی این کشور برای ساخت مسکن دست یابند.

 

 

    نظرات