باران جان تازه‌ای در کالبد تالاب شادگان دمید

باران جان تازه‌ای در کالبد تالاب شادگان دمید

رحیم مجدمی دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت:بارندگی در استان خوزستان باعث جاری شدن آب در رودخانه‌ جراحی شد و هم اکنون آب ۷۰ درصد از تالاب شادگان را دربرگرفته است.

وی وجود آب شیرین، لب‌شور و شور در تالاب بین‌المللی شادگان را از ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن عنوان کرد و اظهار داشت: وجود حجم قابل توجه‌ای آب در تالاب باعث فراهم شدن بستر لازم برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در این منطقه شده است.

وی گفت: هرساله با سرد شدن هوا، مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی از مناطق شمالی به تالاب بین‌المللی شادگان آغاز می شود.

تالاب شادگان با حدود۴۰۰ هزار هکتار وسعت وسیع‌ترین تالاب کشور است که از طریق خورهای متعدد به خلیج‌فارس متصل می‌شود.

راه‌اندازی گشت آبی در تالاب شادگان

رئیس اداره حفاظت محیط ‌زیست شادگان به تخصیص یک دستگاه قایق موتوری۲۵ اسب در راستای حفظ و حراست از عرصه‌های این تالاب بین المللی اشاره کرد و افزود:گشت آبی به منظور کنترل تالاب توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست برقرار شده است.

وی به دستگیری ۱۲ شکارچی غیرمجاز در فصل بازگیری در تالاب شادگان اشاره کرد و اظهار داشت: برای این افراد پرونده قضایی تشکیل و به مقام قضایی معرفی شدند.

این تالاب در آغاز فصل پاییز، شاهد ورود انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر از مناطق سردسیر سیبری، روسیه، آسیای میانه و مناطق داخلی ایران است.

تالاب شادگان به دلیل هوای معتدل در فصل زمستان محل زیست بیش از ۱۱۰ گونه گیاهی ، ۱۷۴ گونه پرنده بومی و مهاجر شامل گیلانشاه و اردک مرمری ، ۳۶ گونه پستاندار ، سه گونه دوزیست و ۹ گونه خزنده است.

تالاب بین‌المللی شادگان در ۱۰۵ کیلومتری جنوب اهواز قرار دارد و از شمال به شادگان ، از جنوب به رودخانه بهمنشیر، از غرب به جاده دارخوین و آبادان و آب‌های خورموسی محدود می‌شود.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات