وی افزود: با رشد و بزرگ شدن سنجاب، این گونه جانوری پرخاشگر شده همچنین فضله آن موجب کثیف شدن واحد مسکونی می شود بنابراین خانوادهها برای رها شدن از این وضعیت، سنجاب را در طبیعت و حاشیه باغ ها رها میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان ادامه داد: افزایش رها سازی این گونه در طبیعت و زاد و ولد آنها سبب افزایش جمعیت سنجاب و آسیب زدن به باغ ها شده و این وضعیت صدای باغداران را درآورده و نارضایتی آنها را به همراه دارد.
شعبانلو با بیان اینکه سنجاب گونه بومی این استان نیست بیان کرد: با همکاری عوامل انتظامی شهرستان همدان از منزل مسکونی یکی از شهروندان ۲ بطانه (واحد شمارش) سنجاب ایرانی کشف و ضبط شد.
سنجاب ایرانی جثه ای به طول ۲۵ سانتی متر، دُمی بلند و پشمالو که از نصف طول بدن بلندتر، موهای پشت به رنگ خاکستری متمایل به قهوه ای، زیر بدن زرد رنگ، رنگ موهای سر و سطح پشت دم قرمز و حنایی دارد.
سنجاب ایرانی حیوان بسیار فعال و چابکی است که لانه اش را در سوراخ درختان ایجاد کرده و سطح آن را به وسیله علف های نرم مفروش می سازد و برای فصل زمستان دانه های بلوط را در سوراخهای زیرزمین، زیر ریشه ها یا سوراخهای درختان مخفی میکند.
میوه بلوط غذای اصلی این پستاندار است همچنین در فصل زمستان که دیگر بلوطی روی درختان نمانده، سنجاب به جستجوی بلوط هایی که پنهان کرده است می رود.
نظرات