در یکصد و سی و نهمین جلسه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت : بررسی طرح اصلاح مشکلات پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت و لایحه کمک مالی به تیم فوتبال سپیدرود رشت

در یکصد و سی و نهمین جلسه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت : بررسی طرح اصلاح مشکلات پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت و لایحه کمک مالی به تیم فوتبال سپیدرود رشت

در یکصد و سی و نهمین جلسه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت : بررسی طرح اصلاح مشکلات پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت و لایحه کمک مالی به تیم فوتبال سپیدرود رشت
.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر رشت، یکصد و سی و نهمین جلسه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت با حضور اعضای کمیسیون، مدیران شهرداری رشت و مشاورین کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد.
فرهام زاهد ریاست کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت در ابتدای جلسه ضمن خوشامدگویی به مدعوین اظهار داشت: در این جلسه به دو موضوع طرح مشکلات پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت و موضوع کمک به تیم فوتبال سپیدرود رشت خواهیم پرداخت.
محمدحسن عاقل منش عضو کمیسیون فرهنگی با ارائه طرحی در خصوص مشکلات موجود در پیاده راه فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت، گفت: ما زاده این شهر هستیم و در به این شهر علاقه و تعصب‌داریم و این تعصب ما را بر آن می‌دارد تا بهترین‌ها را برای شهرمان بخواهیم؛ اما بهترین‌ها شاید نیازمند به این باشد که ازنظر کمی و کیفی بر روی مسائل کار بیشتری صورت بگیرد ولی متأسفانه علاوه بر اینکه پیشرفتی نداریم با پسرفت نیز مواجه هستیم و این موضوع ما را آزار می‌دهد.
وی ادامه داد: ما می‌بایست به خودمان بیاییم و از جهت ارتقای و کیفیت‌بخشی خدمات تلاش کنیم و کمک کنیم تا مسیر کار به روند اصلاحی برسد.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت با برشمردن برخی از مشکلات موجود در سطح پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت، تأکید کرد: کلیات کار بر این است که اگر ما بخواهیم ازنظر کمی و کیفی بخواهیم مسیر رو به رشدی برای پیاده راه شهرمان داشته باشیم باید از ظرفیت مجموعه‌های مختلف در شهرداری رشت از خدمات شهری، عمران، سیما، منظر، حمل‌ونقل و فرهنگی استفاده کرد تا موارد موجود را برطرف نماییم.
وی با اشاره به اینکه می‌بایست از ظرفیت سازمان‌های بیرونی برای کنترل بزه‌های موجود و احتمالی استفاده کرد، تأکید کرد: برای رفع چنین مشکلاتی به یک برنامه‌ریزی هستیم. اگر بخواهیم زیبایی‌ها و زشتی‌های پیاده راه شهر رشت را در کنار هم قرار دهیم می‌بینیم که مشکلاتی وجود دارد.
عاقل منش اذعان داشت: بسیاری از افراد یک‌بار به شهر رشت می‌آیند و شاید با دیدن برخی زشتی‌ها این تصاویر در خاطرشان بنشیند.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به نبود سرویس بهداشتی مشخص در محدوده پیاده راه شهرداری رشت، تأکید کرد: این موضوع برای شهروندان تبدیل به یک معضل شده است، ما در شهرهای گردشگرپذیر و شهرهای زیارتی سرویس‌های بهداشتی بسیار مجهزی را می‌بینیم و این نیاز وجود دارد که این موضوع موردتوجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به تلاش جهت استفاده از ظرفیت نیروی انتظامی، گفت: این موضوع می‌تواند جهت ایجاد حس امنیت در سطح شهر رشت موردتوجه قرار گیرد. همچنین در بحث تردد بیش‌ازحد موتورسیکلت و دوچرخه نیز که هیچ برنامه مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است می‌توان با قرار دادن المان‌های خاص ترافیکی این مشکل را برطرف کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت با بیان اینکه برخی معتقد هستند کوچه‌های منتهی به پیاده راه فرهنگی می‌بایست مسدود شوند، گفت: ساکنین این کوچه‌ها حق آب و گل دارند، اما برای این بخش باید تدبیر مناسبی اندیشیده شود. در بحث میدان ورودی به پیاده راه از سمت خیابان دکتر شریعتی قبلاً گلدانی وجود داشت که حذف شد و نیازمند ساماندهی و اصلاح در این مسیر هستیم.
عاقل منش با اشاره به وضعیت راه‌بندهای ورودی پیاده راه، تأکید کرد: این راه‌بندها می‌بایست تغییر کرده و به‌صورت هیدرولیکی و مجهز به پلاک خوان و سایر امکانات شود. همچنین آب نمای جنب سازمان فرهنگی شهرداری 4 سال است تخریب شده و موجب نارضایتی مردم گردیده است. در کنار این موارد موضوع احیای فرش گل جنب ساختمان هتل ایران نیز می‌بایست اقدامات لازم صورت بپذیرد.
وی با اشاره به وضعیت فضای سبز پیاده راه شهرداری اظهار داشت: در مسیر خیابان شریعتی فضای سبز مناسبی در این مسیر وجود ندارد و چند درخت نخل در این مسیر وجود دارد، ما شهر کویری نیستیم و این فضا مناسب شهر رشت نیست. المان‌های پیاده راه نیازمند ترمیم و رنگ‌آمیزی هستند، همچنین ترمیم باکس اطلاعاتی به شهروندان و مسافرین بسیار موردتوجه است. شکستگی صندلی‌های داخل پیاده راه یکی دیگر از موارد است که می‌بایست ترمیم و رنگ‌آمیزی گردد.
عاقل منش با تأکید بر پیگیری موضوعات مطرح‌شده اظهار داشت: می‌بایست گزارشی از اقدامات انجام‌شده به‌صورت ماهیانه ارائه شود تا بدانیم که مشکلات تا چه میزان برطرف شده و نواقص کار بر کجاست. امروز باید بگوییم که مدت‌هاست کیوسک‌های گردشگری به حال خود رها شده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا با ارائه این طرح مشکلات و آسیب‌های اجتماعی برطرف شود و مشکلات در حوزه سیما و منظر پیاده راه نیز برطرف گردد.
فرهام زاهد رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت در خصوص این طرح پیشنهاد داد تا موضوع این طرح به کمیسیون بهداشت و خدمات شهری شورای شهر رشت نیز ارجاع شود تا موضوع از این کمیسیون نیز پیگیری شود.
وی ادامه داد: متأسفانه درگیری بر سر تأمین هزینه‌های جاری، حقوق و... سبب شده است که شهرداری از موضوعات پیش‌پاافتاده این‌چنینی نیز عقب بماند و ناخواسته چشم‌پوشی می‌شود. در ابتدای افتتاح پیاده راه یک فضای بتن و فلز را شاهد بودیم که فضای سبز خاصی نداشت که با اقلیم، فرهنگ و حتی بافت سابق آن محدوده سنخیتی نداشت و با یک فشار ایجاد شده فضای سبز پیاده راه گسترش یافت و این نشان می‌دهد با یک نگاه متفاوت چه تغییراتی را می‌توان ایجاد کرد.
امیرحسین علوی عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت اظهار داشت: زمانی که پیاده راه به بهره‌برداری رسید متولی آن منطقه دو شهرداری بود و حتی برنامه‌های فرهنگی که سازمان فرهنگی می‌خواست اجرا کند متولی آن شهرداری منطقه بود. همچنین پیمانکار رفت‌وروب پیاده راه جدا از پیمانکاران مناطق بوده است.
وی ادامه داد: عمده مشکلات ایجاد شده به دلیل نبود مدیریت واحد ایجاد شده است، پیشنهاد بنده بر این است که پس از ارائه برنامه برای رفع مشکلات در نشستی با شهردار در کمیسیون یا نشستی خصوصی‌تر این موضوع در نظر گرفته شود که اگر شهرداری منطقه دو توانایی لازم را دارد بیاید و حوزه‌های مرتبط کار را در اختیار بگیرد. پیشنهاد مشخص بنده این است که مسئولیت پیاده راه به شهرداری منطقه دو واگذار گردد.
علیرضا قانع سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت با بیان اینکه مشکلات مطرح‌شده ازجمله فضای سبز، ترمیم المان‌های پیاده راه، نورپردازی پیاده راه اقداماتی در نظر گرفته‌شده و اقداماتی نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: در بحث نگهداری پیاده راه در بخش برق و آب‌نما و... پیمانکار وجود نداشت و این موضوعات به پیمانکار واگذار شد. همچنین در جلسه امروز شورای معاونین این مباحث مطرح شد و روز گذشته نیز بازدید مشترکی با سرپرست شهرداری منطقه دو از پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت انجام شد و برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد و وعده آن را می‌دهیم تا موضوعات مطرح‌شده به‌جز حوض روبروی سازمان فرهنگی و بحث سرویس بهداشتی تا پیش از نوروز برطرف شود.
بهراد ذاکری عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت نیز در این خصوص اظهار داشت: در بحث فرهنگی پیاده راه هیچ اشاره‌ای انجام نشد، خوب یا بد پیاده راهی ایجاد شد که شاید از نظر انسداد شمال به جنوب نباید به مرحله اجرا می‌رسید و ایرادات دیگری که وجود دارد، اما هرچه هست این موضوع میراثی است که به ما رسیده و می‌تواند نکات مثبت و منفی داشته باشد.
وی ادامه داد: کدام‌یک از ما می‌توانیم به همراه خانواده ساعت 11 شب به پیاده راهی برویم که نامش را پیاده راه فرهنگی گذاشته‌ایم؟ این موضوع چندان مقدور نیست، ما از مصرف مواد مخدر تا مسائل اخلاقی در آن محدوده داریم که بخشی از آن به مبلمان شهری و بحث نور مربوط است.
ذاکری افزود: ما در پیاده راه چه می‌فروشیم؟ مسافری که به پیاده راه شهرداری می‌آید با دست‌فروشی مواجه می‌شود که جنس چینی بساط کرده است، در مغازه‌ها کنکاش می‌کند باید ساعت‌ها بچرخد تا ببیند آیا می‌تواند یک کالای سنتی گیلان را تهیه کند؟ آیا یک فرهنگسرای مناسب به‌جز خاتم‌الانبیا که در حوزه دیگری فعالیت کند وجود دارد؟ به‌عنوان شهر خلاق و خوراک چقدر در پیاده راه نشانی از شهر رشت داریم؟
عضو کمیسیون فرهنگی شورا تأکید کرد: ما نیازمند تغییر در بافت پیاده راه هستیم و درخواست بنده بر این است که آیین‌نامه مشخص 5 ساله تهیه شود که عوارض برای مشاغل مرتبط با حوزه فرهنگ، گیلان شناسی و گردشگری با 100% تخفیف همراه باشد و برای مشاغل غیرمرتبط چند برابر شود.
وی همچنین با بیان اینکه ما نمی‌توانیم مقابل یک هتل که سال‌ها کار کرده را ببندیم و سرویس بهداشتی ایجاد کنیم، گفت: بنده معتقد هستم که در خود بافت مرکزی نباید سرویس بهداشتی ایجاد شود و باید در نزدیکی این محدوده باشد.
ذاکری اذعان داشت: شهرداری رشت از نظر مالی با مشکلات عدیده‌ای مواجه است، هفته گذشته از سمت جاده انزلی از مسیر پیاده‌رو در حال عبور بودم و متوجه آن شدم که علیرغم اینکه به‌تازگی این پیاده‌رو اجرا شده اما تعدادی از موزاییک‌ها شکسته و در آمده بود، این هدر رفت منابع به دلیل عدم وجود نظارت است.
عضو کمیسیون فرهنگی شورا تصریح کرد: کارهای کوچک و با هزینه کم می‌تواند خروجی بسیار خوبی داشته باشد. باید این بحث در پیاده راه فرهنگی تقویت شود تا افراد وقتی از پیاده راه فرهنگی رد می‌شوند بگویند که یک‌بار رشت را دیده‌اند.
فرهام زاهد نیز تأکید کرد: هرکسی اگر کاری را با ذوق و سلیقه نسبت به آن کار انجام دهد، حتی اگر متخصص نیز نباشد، می‌تواند با استفاده از نظر و مشاوره دیگران ضعف خود را بپوشاند.
در ادامه جلسه موضوع کمک به تیم فوتبال سپیدرود رشت مورد بررسی قرار گرفت. فرهام زاهد رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت در این خصوص با اشاره به وضعیت تیم فوتبال سپیدرود رشت و ورزش استان گیلان، گفت: همین امروز 2 شهرداری در داخل استان گیلان مستقیماً در حال تیم داری هستند و شهرداری‌های زیادی نیز در سطح کشور به‌صورت حرفه‌ای در حال فعالیت ورزشی می‌باشند، اما در شهر رشت اجازه این کار به شهرداری داده نمی‌شود.
وی ادامه داد: به‌هرحال علیرغم تمام مسائل و موانع ایجاد شده، شورا و شهرداری رشت بار دیگر قدم نخست را برداشت و موضوع کمک مالی شورا و شهرداری رشت مطرح‌شده است.
زاهد افزود: کسانی که با سپیدرود شادی کردند که امروز در شرایط سخت این تیم خبری از آنان نیست، امیدوارم آن‌هایی که وقتی سپیدرود به لیگ برتر رفت و در حال عکس گرفتن با کادر فنی و بازیکنان بودند وضعیت این تیم را ببینند به رگ غیرتشان بربخورد. نگاه حمایتی شورا از سپیدرود و داماش همواره وجود داشته است، با توجه به شرایط اسفناکی که تیم سپیدرود دارد، بنا به خواسته هواداران مشکلات این تیم برطرف شود.

اسماعیل حاجی پور عضو شورای شهر رشت در خصوص لایحه کمک مالی به تیم فوتبال سپیدرود رشت، گفت: ما در رشت قدر داشته‌های خودمان را نمی‌دانیم، همه‌چیز را سخت به دست می‌آوریم و آسان از دست می‌دهیم و بعد می‌آییم و اشک تمساح می‌ریزیم. بنده 4 سال در داماش ماندم، اما صداوسیمایی که باید به ما کمک کند مجری آن می‌آید و می‌گوید طمع مالک، بنده به صداوسیما رفتم اما نگذاشتند حرف‌هایم را بگویم، گفتند ضبط می‌کنیم و بعد پخش می‌شود اما هنوز هم پخش نشده است!
وی ادامه داد: یک تیم فوتبال بدون پرداخت قراردادها و هزینه‌های سفر و مسابقات حداقل هفته‌ای 50 میلیون تومان هزینه دارد، به ازای هر بار فیزیوتراپی باید هزینه پرداخت کرد، هتل شهر ما از داماش و سپیدرود اول پول گرفت و بعد بازیکنان را راه داد، اما برای استقلال تهران به‌گونه‌ای دیگر رفتار کردند، ما بیگانه‌پرست هستیم، بنده برای سپیدرود نگرانم، 500 میلیون تومان برای تیم سپیدرود چه فایده‌ای دارد؟ لیگ دو یک سیاه‌چال است، هیچ جایی را با هواپیما مستقیماً نمی‌شود در لیگ دو رفت، فقط یک مسیر آن هواپیماست و مسیر یا مسیرهای دیگر را باید با ماشین رفت. هیچ‌کس هم توجهی به این مسائل ندارد، یک پرچم فوتبال و سرنوشت یک تیم را عوض می‌کند، فدراسیون فوتبال ما مافیا است، برای فدراسیون فوتبال شکایت کرده‌ام و آقای بهاروند می‌خواست تیم را به شهر خودش ببرد بنده پول نقد آماده داشتم اما مالک کارون اروند خرمشهر می‌گفت نمی‌گذارند این معامله انجام شود و از دو نفر یعنی رئیس هیئت فوتبال استان خوزستان و آقای بهاروند نام برد.
عضو شورای شهر رشت تأکید کرد: 500 میلیون تومان برای هزینه کرد نهایتاً 3 بازی سپیدرود است و این عددی در برابر هزینه‌های هنگفت فوتبال نیست. درد تیم‌های ما با این مبالغ درمان نمی‌شود، باید از ظرفیت شرکت‌های غیربومی که در گیلان کار می‌کنند و سودش را به شهر و استان خودشان می‌برند استفاده کنیم و استاندار گیلان می‌بایست در این زمینه به ما کمک کند.
بهراد ذاکری عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت نیز تأکید کرد: اگر اعتماد لازم ایجاد شود قطعاً هواداران کمک خواهند کرد و مبالغ کمی نیز جمع نخواهد شد، به‌هرحال سپیدرود پرطرفدارترین تیم شمال کشور بوده و هست. افراد بسیاری هستند که جان خود را برای این تیم می‌گذارند.
وی با انتقاد از عملکرد هیئت فوتبال استان گیلان و اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان، گفت: ما انتقادی از خانم بخشی کردیم و آن‌قدر ترسیدند که مطلبی را علیه بنده منتشر کردند که درنهایت نیز کسی مسئولیت آن را قبول نکرد. به‌هرحال شورای شهر آماده آن است که تا سقف ممکن به سپیدرود کمک شود.
عضو شورای شهر رشت اذعان داشت: بنده دومرتبه نامه نوشته و خواسته‌ام تکلیف هزینه کرد ورزش و جوانان و هیئت فوتبال استان در بحث مالی نسبت به مبلغی که از سوی شورا و شهرداری رشت برای تیم سپیدرود پرداخت‌شده مشخص شود، اما هنوز تکلیف آن مشخص نشده است. ما نه می‌خواهیم کسی را محکوم کنیم و نه می‌خواهیم یقه کسی را بگیریم، وظیفه ماست تا پیگیر مبالغ پرداخت‌شده توسط شورا و شهرداری باشیم.
ذاکری با بیان اینکه آن‌قدر باید فشار را بر روی مسئولین اجرایی استان بالا ببریم تا تکلیف این تیم‌ها مشخص شود، گفت: باید مشخص شود که آن دست افراد غیربومی که در این استان مشغول کار اقتصادی هستند و از مزایای استان بهره‌مند می‌شوند چه نقشی در این میان می‌توانند داشته باشند.
مهدی آقازاده مدیرعامل باشگاه سپیدرود رشت در ادامه جلسه با تشریح شرایط مالی سپیدرود رشت، گفت: سپیدرود در شرایطی است که ما در حال حاضر کاملاً از جیب هزینه می‌کنیم. واقعیت ماجرا بر این است که یا باید تیم سپیدرود را تعطیل کنیم یا می‌بایست حداقل حدود 700 میلیون تومان را پرداخت کنیم تا پنجره نقل و انتقالاتی تیم باز شود.
وی ادامه داد: ما توانسته‌ایم تاکنون تیم را سرپا کنیم و بازیکنان خوبی را با کمترین مبلغ ممکن جذب کرده‌ایم. ما با 150 میلیون تومان می‌توانیم 10 درصد قرارداد بازیکنان را پرداخت کنیم. اگر نتوانیم کمک مالی داشته باشیم قطعاً تیم سقوط خواهد کرد. اکنون با 500 میلیون تومان به‌عنوان 60 درصد از مبلغ بدهی می‌توانیم پنجره نقل و انتقالاتی را بازکنیم.
مدیرعامل باشگاه سپیدرود رشت تأکید کرد: مبلغ 500 میلیون تومان برای فوتبال واقعاً مبلغ کوچکی است، هر سفر ما حدود 120 الی 130 میلیون تومان هزینه دارد.
فرهام زاهد نیز با انتقاد از نابرابری در بحث بودجه‌ریزی و توزیع امکانات، اظهار داشت: بنده خوشحال هستم که تیم‌های خصوصی می‌آیند و برای تیم خودشان هزینه می‌کنند، اما از یک جایی به بعد از دو تیم پایتخت متنفر شدم زیرا با هزینه‌های میلیاردی هیچ سهمی برای تیم‌های شهرستانی قائل نمی‌شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورا ادامه داد: چرا تیم شهرستانی برای پخش زنده بازی خود باید 9 میلیون تومان از جیب پرداخت کند؟ پخش تلویزیونی که در تمام جهان درآمد باشگاه‌های ورزشی است چرا در ایران برای تیم‌های شهرستانی معکوس است؟ سهم ما از تبلیغات دور زمین، بودجه اختصاص‌یافته به ورزش و سامانه پیامکی و... چقدر است؟
وی تأکید کرد: از یک جایی مشکل است می‌شود که نماینده‌های ما باهم درگیر هستند، شاید یک مشکل ما این باشد که شهر رشت 3 نماینده مجلس دارد. چرا مشکلاتی که ما در این استان داریم برای استان‌های دیگر حل‌شده است؟ هتل دار شهر ما فصل گذشته بخش عمده‌ای از هزینه‌های استقلال تهران را پرداخت کرده است.
محمدحسن عاقل منش عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت نیز در خصوص این لایحه اظهار داشت: روندی که طی شده است متأسفانه روند کاملی نیست، اگر پیشنهادی از سوی شهرداری رشت آمده است باید به‌صورت لایحه باشد و همین لایحه نوشتن از نظر سیستم اداری زمان‌بر خواهد بود.
وی ادامه داد: پس از تصویب 10 روز در فرمانداری به طول می‌انجامد تا تائید و به شورای اسلامی شهر رشت ابلاغ شود. به همین جهت مدیرعامل سپیدرود رشت از زمان موجود برای رایزنی‌های لازم استفاده نماید تا بعداً مشکلی به وجود نیاید.
گفتنی است در پایان این جلسه با ابلاغ احکامی فاطمه (نیلوفر) باقرزاده و معین حسن‌زاده به‌عنوان مشاورین کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای اسلامی شهر رشت منصوب شدند.
لینک اصل خبر در سایت شورای شهر رشت

    منبع خبر

    شورای شهر رشت

    شورای شهر رشت یک شورای شهر در شهر رشت می باشد

      نظرات