نهادهای اثرگذار و خیرین برای تأمین زمین در محلات ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد، رمضانعلی فیضی در برنامه بازدید از محله طبرسی و دیدار با اعضای شورای اجتماعی این محله با تأکید براینکه همه کمبودهای شهر مشهد یک دلیل اساسی داشته که مهاجرپذیری این کلانشهر است گفت: سیل مهاجران به شهر مشهد، سالهاست برنامههای شهری را تحت تأثیر قرار میدهد و مدیران شهری پشت حاشیهنشینی دویدهاند اما مشکلات همیشه از حرکت و توسعه جلوتر بوده است.
وی بابیان اینکه مشکلات شهر تنها با اقدامات مدیران شهری حلشدنی نیست، افزود: درحالیکه طرحهای تفصیلی گذشته هنوز معطلمانده و کاملاً اجرانشده امروز طرح تفصیلی جدید درراه است. این در حالی است که تا سالها پس از انقلاب طرح تفصیلی نادیده گرفتهشده بود و اصلاً به آن رجوع نمیشد. اما همه نیازهای آینده شهر باید در طرح دیدهشده و پس از تصویب باید برای اجرای آن برنامه داشت. این نقصی است که امروز توسعه و اصلاح بافتهای ناکارآمد شهری را با مشکل مواجه ساخته است.
به گفته فیضی، تأمین فضاهای شهری از قبیل آموزشی، بهداشتی، تفریحی، فضای سبز و... باید در سند بنیادین شهر که طرح تفصیلی است دیده شود. لذا دفاتر توسعه محله بهعنوان ابتکار شورای پنجم راهحل همین مشکل است تا بهطور بهروز و دقیق نیازها و مشکلات رصد شده و گزارش شوند. ازجمله کمبودهای چشمگیر مناطق کمبرخوردار بهویژه محله طبرسی، نبود زمین آزاد برای احداث فضاهای آموزشی و تأمین سرانههای موردنیاز برای شهروندان است.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: آموزشوپرورش امکان خرید زمین برای احداث مدرسه ندارد. ابتدا باید در طرحهای شهری فضای آموزشی دیدهشده و سپس خیرین برای تأمین زمین پایکار بیایند. تأمین زمین برای امکانات اساسی در این محلات بسیار دشوار است و باید نهادهای اثرگذار و خیرین پیشقدم شوند. در دوره پنجم شورا در هر نقطهای که زمین تأمینشده بلافاصله از طرف شهرداری پروژه مفید و مهمی آغازشده است. این تعهد وجود دارد در صورت تأمین زمین، شهرداری پروژههای ایجاد پارک و فضای سبز را بهسرعت اجرا کند.
وی اضافه کرد: مشکل اساسی ساختوسازهای این مناطق هم در نبود طرح تفصیلی است. البته تدبیر کلی ما در محلات هدف بازآفرینی، بسته مشوقهای تشویقی است تا ضمن ایجاد شرایط تجمیع چند قطعه ریز و ساخت مسکن امن و کاربردی، امکان آزادسازی اراضی برای تأمین نیازهای عمومی محله مهیا شود.
فیضی در پایان گفت: هرچند مشکلات محلات کم برخوردار در طی پنجاه سال انباشتهشده اما در شورای شهر از طرف تمام اعضای شورا حساسیت بالایی نسبت به محلات حاشیه شهر به وسعت 5هزار هکتار وجود دارد.
نظرات