افزایش ۷۵ درصدی اعتبارات عمرانی در اصلاح بودجه شهرداری/ برآیند ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمد رضا حیدری امروز و در نشست خبری با اشاره به فرارسیدن یلدا، افزود: یلدا از عناصر فرهنگی جدایی ناپذیرهویت ایرانی و اسلامی است که محوریت آن تکریم با هم بودن است ولی امسال به دلیل شرایط کرونا نمی توان یلدا را با این محوریت برگزار کرد چرا که ۵۱ درصد مبتلایان کرونا مربوط به دورهمیهای خانوادگی است.
وی اضافه کرد: آمار مرگ و میر در مشهد ۵۰ درصد نسبت به قبل از اعمال محدودیت کاهش یافته که امیدوارکننده است ولی باید همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم.
حیدری با اشاره به اینکه فضای جامعه نباید فضای سوءظن باشد، اظهار کرد: نقد باید منصفانه باشد و رسانهها نباید مردم را نسبت به مسوولان بدبین کنند. بزرگترین تکیهگاه ما در این روزها رسانههایی هستند که از امید بگویند و با نظارت و نقد مانع گسست مدیران از جامعه شوند.
وی افزود: رویکرد شورای اسلامی شهر مشهد این است که شادی را در هر عرصهای با مردم تقسیم کنیم، مردم شرایط سختی را تجربه میکنند، دوران خطکشیها به پایان رسیده است و نگاه تعاملی و همافزایی تقویت شود.
حیدری اضافه کرد: معتقدیم به جای تخریب باید براساس شاخصها قضاوت کرد، سنجش شاخصها مناسب ترین سنجش در این خصوص است.
وی با بیان اینکه این شهر برای خدمت کردن برای همه جا دارد، خاطرنشان کرد: رفتارهای ناصواب انتخاباتی با رویکرد انتخاباتی برای مردم دیگر جاذبهای ندارد.
حیدری در ادامه بااشاره به تعداد نیروهای شاغل در مدیریت شهری مشهد، گفت: در حال حاضر ۲۵ هزار نیرو مستقیم و غیرمستقیم در مدیریت شهری مشهد فعالیت میکنند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه با شهرداران مختلف کار کردیم، اظهار کرد: همافزایی خوبی بین مجموعه مدیریت شهری و دستگاه های مختلف نظیر آستان قدس رضوی و نیروهای انتظامی وجود دارد و توفیقهای حاصل نتیجه این همدلی است.
وی با تاکید بر اینکه ما با آرزوهایی برای تغییر آمدهایم، خاطرنشان کرد: معتقدیم در مجموع روند کار تا کنون مثبت بوده و مردم رضایتمندی نسبی به خدمات ارائه شده دارند، زیرا مهم ترین عامل در نگاه مردم عنصر کارآمدی است.
حیدری در خصوص انتخابات نیز اظهار کرد: شورا کار سیاسی نمیکند و ورود به بحث انتخابات کار احزاب است، از حاشیهها دور هستیم و انتخابات حوزهای خارج از شورا است، تمرکز شورا خدمت به مردم است.
وی درباره عملکرد شورای پنجم تاکنون نیز گفت: از ابتدای فعالیت شورا ۷۰۰ لایحه از سوی شهرداری به شورا ارائه شده که این تعداد در بازه زمانی مشابه در دوره قبل ۶۳۹لایحه بوده است .
حیدری افزود: همچنین طی این مدت ۷۷۴ مورد مصوبه داشتیم و طرحهای اعضای شورا نیز ۱۴۵ مورد است که این تعداد در شورای قبلی حدود ۹۵ مورد بوده است.
رییس شورای شهر مشهد با بیان اینکه اصلاح بودجه ۹۹ شهرداری مشهد فردا در صحن علنی بررسی میشود، اظهار کرد: همه دستگاهها در خصوص تحقق بودجه دغدغه دارند اما مدیریت شهری مشهد نه تنها برای بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومانی دغدغهای ندارد بلکه در اصلاح بودجه این رقم را به ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش داده است که بیانگر جسارت، شجاعت و توانمندی مدیریت شهری است.
وی ادامه داد: ۶ درصد از این افزایش بودجه در اصلاح مربوط به هزینه است، در اصلاح بودجه نیز به بخش عمرانی توجه ویژهای شده و ۷۵ درصد افزایش مربوط به بخش عمرانی بوده و هزینه های جاری کنترل شده است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه حاشیه شهر مشهد از موضوعات مهم است، تصریح کرد: شورای پنجم با شعار توسعه متوازن و عدالت محور در جهت افزایش سرانهها تلاش کرده است.
فعالیت ۳۰ دفتر تسهیلگری در مناطق کم برخوردار
وی افزود: درآمد شهرداری از مناطق کم برخوردار ۵۱۸ میلیارد تومان است اما ۲۴۰۰ میلیارد تومان در این مناطق هزینه میشود و ۳۰ دفتر تسهیلگری با هدف بازآفرینی در این مناطق فعال شدهاست، سال گذشته برای باغ موزه دفاع مقدس ۴۰ میلیارد تومان اعتبار گذاشتیم و فاز اول افتتاح شده، شهری که کانون جبهه و جنگ بوده در این حوزه عقب مانده است.
حیدری اضافه کرد: از ۱۱ هزار شهید شهر مشهد، اسامی ۹ هزار شهید بر روی معابر رفته که ۲۵ درصد نسبت به دوره قبل بیشتر است، همچنین تخفیف عوارض و معافیت ساختمانی را برای ایثارگران و جانبازان افزایش دادیم.
ورود مستقیم مدیریت شهری برای حمایت از فعالیت های نو
وی با بیان اینکه کارخانه نوآوری با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار آماده افتتاح است، خاطرنشان کرد: در هیج جای کشور شهرداری به صورت مستقیم در این حوزه برای استقرار شرکتهای استارت آپی ورود نکرده است اما شهرداری برای حمایت از فعالیت های نو، مستقیم ورود پیدا کرد.
وی اضافه کرد: کارخانه نوآوری به فضایی برای کارهای نوآورانه و نگاه به درون با حمایت از نخبگان و دانشگاهیان تبدیل خواهد شد.
حیدری ادامه داد: مشکلات حوزه کشفرود از معضلات قدیمی شهر مشهد بود، که در حال حاضر در حال بازسازی و احیا است و ۲۵۰ میلیارد تومان قرارداد برای احیای آن منعقد شدهاست.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: روزانه ۴۰۰ تانکر فاضلاب شهری به کشف رود ریخته میشود اما شهرداری به این موضوع ورود کرده و برای ساخت تصفیهخانه سپتاژ ۶۰ میلیارد تومان اعتبار گذاشته است.
فعالیت ۵۵۰۰ کارگر فصلی در کمربند سبز
وی در ادامه گفت: از ابتدای سال ۷۷ تا کنون ۲۱۰۰ هکتار فضای سبز در کمربندسبز کار شده که ۹۰۰ هکتار آن در این شورا بوده است و امسال ۱۲۰۰ هکتار درختکاری در کمربند سبز خواهیم داشت و ۵۵۰۰ کارگر فصلی و سرگذر ماهیانه در این پروژه مشغول خواهند شد.
حیدری در حوزه اقدامات فرهنگی انجام شده، افزود: طرح سایه بان مهر با کمک دادگستری در حال انجام است که تا کنون ۱۵۸ کودک شناسایی شدهاند.
وی اضافه کرد: ایجاد کمپ برای معتادان متجاهر، ماموریت ما نیست اما چهرههای نازیبا را باید اصلاح کرد، لذا در احداث اردوگاه حسنآباد مشارکت میکنیم، نظر ما این است برای رفع پدیده معتادان متجاهر باید اردوگاه فعال شود، کمپها تاثیری ندارند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: مجموع سرانه هزینه های روزانه هر شهروند در شهر در سال ۹۶ حدود ۳۳۰ هزار تومان بود که این هزینه جاری روزانه در سال ۹۹ به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
حیدری در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: بین نگاه آرمانی و آنچه رقم می خورد تفاوت وجود دارد و سوال این است آیا می شود همه موارد آرمانی را محقق کرد قطعا خیر؟
رییس شورای اسلامی شهر مشهد در رابطه با مهم ترین اقدامات شورا در دوره پنجم، اظهار کرد: ما تاکنون در برخی از حوزه ها بسیار موفق عمل کرده ایم اما در برخی از حوزه ها نیز موفق نبویم، باید در هر ارزیابی شرایط را در نظر بگیریم. ما برآیند اقدامات را مثبت می دانیم و مردم نیز رضایت مندی نسبی به اقدامات ما داشتند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: مهم ترین عامل در نگاه مردم عنصر کارآمدی است و اگر بتوانید مجموعه کارآمدی را به وجود آوریم و مردم آن را احساس کنند، امر خوبی رقم می خورد.
حیدری در خصوص انتخابات شورا نیز با بیان اینکه در حال حاضر برای ورود به فضای انتخاباتی زود است، بیان کرد: انتخابات یک امر سیاسی است و به شورا ارتباطی ندارد. هر نوع کنشگری سیاسی اعضا در احزاب و مجموعه های سیاسی خود شکل خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: باتوجه به وضعیت کشور و نگاه های سیاسی و موضع گیریها، شاید تغییرات بزرگ محقق نشود اما ما به تغییرات کوچک برای ایجاد امید برای اتفاقات بزرگ در آینده دلخوش هستیم. ما مفتخریم که شادی توفیق در هر عرصه ای را با همه تقسیم کرده و می کنیم.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: امروز فصل خط کشی ها و موضع گیری ها و سهم بندی ها گذشته و هرکس دغدغه مردم دارد باید پای کار بیاید. اگر توفیقی نیز حاصل شده همه باید خالصانه از آن دفاع کنند.
حیدری گفت: باید توجه داشت که رفتارهای تخریبی با رویکرد انتخاباتی دیگر برای مردم جاذبه ندارد. مطمئن باشید مردم بهترین قضاوت کنندگان هستند و با دیدن عملکردها و رویکردها می توانند به درستی خوب و بد را تشخیص دهند.
وی ادامه داد: بنده به همه توصیه میکنم بجای تخریب گروههای خدمتگزار، براساس شاخصها و مقایسه عملکردها با سایر کلان شهرها و البته در مقایسه با عملکرد دورهای قبل قیاس کنید.
حیدری در خصوص اختلافات موجود میان اعضا شورا، ادامه داد: کار جمعی در ذات خود وقتی به انتها می رسد، اختلافاتی را میان اعضا شکل می دهد که ناشی از عدم برآورده شدن انتظارات است. اختلافات در بین اعضا شورا امری طبیعی است و این اختلافات انسجام شورا را از بین نمی برد.
رشد خوب شورای پنجم در حوزه های عمران، حمل و نقل، خدمات شهری و مالی پشتیبانی
رییس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص حوزه هایی که تاکنون اقدامات خوبی در آن ها صورت گرفته، تاکید کرد: شهر یک مجموعه بهم پیوسته است، تاکنون در حوزه های تعریف شده مانند حوزه های عمران، حمل و نقل، خدمات شهری و مالی و پشتیبانی موفق عمل کردیم و در این حوزه داده های روشنی ارائه شده که اگر آن را با دوره های قبلی مقایسه کنیم شاهد رشدهای خوبی خواهیم بود.
وی اضافه کرد: تاکنون در حوزه تربیت بدنی و ورزش همگانی اقدامات خوب و قابل دفاعی صورت گرفته است. اما در برخی از بخش های فرهنگی برای ایجاد تغییرات انتظاراتی وجود دارد که برای شهر مشهد امکان پذیر نیست.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: موضوع نشاط و سر زندگی در شهر مشهد نیازمند برنامه هایی است که باید به آن توجه شود. در حال حاضر در شهر مشهد امکان برگزاری کنسرت وجود ندارد زیرا در این زمینه مراجع تصمیم گیرنده اجازه نمی دهند و این امر ربطی به حوزه فرهنگی شورا و شهرداری ندارند.
رییس شورای اسلامی شهر گفت: در چند شب گذشته بنده پیگیری هایی برای برگزاری کنسرت در شب یلدا به صورت مجازی انجام دادم، اما برای مشهد مصوبه ای بلاغ نشد و دلیل عنوان شده به ما آن بود که اگر به صورت مجازی برگزار شود، امکان قطعی برنامه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: حمایتی که ما از بخش های فرهنگی در دوران کرونا کردیم بسیار بی سابقه بوده است. همچنین تاکنون در حوزه های مربوط به مسائل هنرهای تجسمی، سردیس ها و تندیس ها تلاش هایی خوبی صورت گرفته است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص اعتراضات وارد شده به مصوبه های شورا، بیان کرد: تاکنون ۵۸ مورد از مصوبه های ما مورد اعتراض قرار گرفته که در دوره گذشته این رقم ۱۲۰ مورد بوده است.
وی در خصوص درآمدهای پایدار شهری، تصریح کرد: درآمدهای پایدار شهری به اختیاراتی که مجلس و دولت باید به ما بدهد باز می گردد. موضوع منابع پایدار اراده ای قوی در کشور می خواهد. این موضوع در سطح ملی نیازمند اراده قوی قوه های مقننه و مجریه است. دولت باید در این زمینه اختیاراتی به ما بدهد تا ما عوارضی را تعیین کنیم.
حیدری در خصوص ورود شورا به بدهی ابادگران گفت: زمانی که طرح تفصیلی جنوب غرب را بررسی می کردیم به این موضوع رسیدیم و بررسی های دقیقی نیز انجام دادیم و بر حقوق شهرداری نیز تاکید کردیم. مشکلات موجود در آبادگران به امضا تفاهم نامه های مختلف در دوره های قبلی باز می گردد اما ما نیز در کمیسیون های مختلف در شورا از حق خود دفاع کردیم.
رییس شورای شهر مشهد با بیان اینکه اشراف نظارتی دستگاههای نظارتی در این دوره مدیریت شهری بی سابقه است، ادامه داد: اشراف نظارتی آنقدر بالا است که برخی موارد را دخالت در اجرا نام می گذاریم.
پیشرفت محسوس آماری عملکرد شورای پنجم نسبت به دوره قبل
حیدری بیان کرد: از نظر آماری در عملکرد این دوره پیشرفت های محسوسی نسبت به دوره گذشته داشتیم از جمله ۷۰۰ لایحه وصول شده از جانب شهرداری در سه سال ابتدایی که نسبت به دوره قبل با ۶۳۹ لایحه افزایش آمار مشخص است. مصوبات این دوره ۷۸۴ مورد بوده که در دور قبل ۷۴۳ مورد است.
وی تصریح کرد: همچنین ارائه ۱۴۵ طرح از سوی اعضای شورا در مقایسه با ۹۵ طرح دوره چهارم نشان از وجود فضای کارشناسی و فضای شناخت نیازها و محدودیتهای دوره فعلی است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: در سه سال گذشته جلسات کمیسیون های تخصصی ۱۲۳۸ بوده و این آمار در دور قبل ۹۳۱ جلسه بود. در اولین صحن علنی نیز لایحه اصلاح بودجه مطرح خواهد شد.
حیدری افزود: عموما مهم ترین نکته در بودجه ها، نگرانی برای تحقق است. در بودجه ۱۲۶۰۵ میلیارد تومانی سال جاری، نه تنها نگران تحقق بودجه نبودهایم بلکه شاهد افزایش آن به رقم ۱۷۳۰۰ میلیارد تومان هستیم. این اتفاق نشان از جسارت و شجاعت و توانمندی مدیریت شهری مشهد است. این درحالی است که تحقق بودجهها حتی برای دولت و سازمانهای زیرمجموعه معمولا زیر ۵۰ درصد است.
وی افزود: نکته مهم در افزایش بودجه سال جاری شهرداری مشهد آن است که تنها ۶ درصد مربوط به افزایش هزینه بوده و این بودجه از ۳۷۱۰ میلیارد تومان به ۳۹۴۷ میلیارد تومان رسیده است. یعنی هزینه جاری کنترل شده اما در سمت مقابل ۷۳ درصد افزایش بودجه شهرداری مشهد مربوط به بودجه عمرانی بوده که از ۵۵۷۳ میلیارد تومان به ۹ هزار و ۶۵۸ میلیارد تومان افزایش یافته است. این یعنی نگاه و رویکرد ما بر توسعه و عمران شهر است.
نامگذاری خیابان استاد شجریان با نامه ایی از سوی فرمانداری لغو شد
رییس شورای شهر مشهد در خصوص نامگذاری خیابانی به نام استاد شجریان در شهر مشهد، گفت: فرمانداری در نامهای محرمانه نامگذاری خیابان ارشاد به نام محمدرضا شجریان را رد کرد.
وی اظهار کرد: پاسخ فرمانداری را دادیم و اعلام کردیم دلیل ما در این نامگذاری وجه هنری ایشان و جلوگیری از ربایش ایشان توسط اپوزیسیون خارج از کشور بوده است.
حیدری افزود: فرمانداری تاکنون پاسخی در این رابطه به ما نداده است.
نظرات