نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و غیرایمن، ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، محمدرضا حیدری، در آغاز یکصد و پانزدهمین جلسه علنی شورا، ضمن تبریک روز پرستار به همه سپیدپوشان و تلاشگران عرصه سلامت، اظهارکرد: پرستاری معنا و مفهومی عام دارد که مشمول و دربرگیرنده همه چهرههای فداکاری میشود که از جان و استراحت و شرایط مطلوب زندگی خود برای کمک و پرستاری از دیگران میگذرند.
وی در ادامه با اشاره به شب یلدا، گفت: این مناسبت ملی و باستانی ایرانیان، شب گذشته با همه محدودیتها تمام شد و به پایان رسید؛ امیدواریم با بهبود شرایط، در فرصتهای پیشرو همچون نوروز 1400 و یلداهای آینده، در شرایط مناسبتری این سنتهای فرهنگی و دیرینه را به نیکی پاسداری و برگزار کنیم.
حیدری با بیان اینکه شب گذشته تعداد دورهمیها بنا به توصیه مسئولان ذیربط و رعایت محدودیتها و پروتکلها کاهش پیدا کرد، افزود: در عین حال با بهرهگیری از فضای مجازی، ارتباط بین اعضای خانوادهها با بزرگترها برقرار شد؛ امیدواریم هرچه زودتر، امکان دورهم بودن و تقویت شبکه خویشاوندی که از ویژگیهای فرهنگ ایرانی است، فراهم آید.
رئیس شورای شهر مشهد همچنین با گرامیداشت سوم دیماه، روز ملی ثبت احوال، تصریح کرد: آمارهای جمعیتی و تغییر و تحولات وقایع حیاتی همچون زاد و ولد و فوت و ازدواج و طلاق، از شاخصها و متغیرهای مهم در جهتگیریهای حوزه برنامهریزی است.
حیدری گفت: ثبت این وقایع از وظایف ثبت احول بوده و بررسی روندها میتواند به حوزههای برنامهریزی و تصمیمسازی و تصمیمگیری کمک کند.
وی در ادامه با بیان اینکه در بحث موضوعات مربوط به ثبت احوال، دو شاخص بسیار مهم و تاثیرگذار داریم که دولت و مجلس باید آنها را سیاستگذاری آمارهای جمعیتی مدنظر داشته باشند، افزود: یکی از این موضوعات، نرخ زاد و ولد بوده که متاسفانه طی 5 سال گذشته شاهد روند شتابان کاهش تولدها هستیم.
حیدری خاطرنشان کرد: تعداد موالید از 1 میلیون و 570 هزار در سال 94 به 1 میلیون و 196 هزار نفر در پایان سال 98 کاهش یافته است؛ جمعیت دنیا 5 سال پیر شده و جمعیت ایران 10 سال، که قابل تامل است.
وی افزود: بدون شک متغیرهای اجتماعی و اقتصادی نقش بسیار تعیینکنندهای در این آمارها دارند و برنامهریزان کشور باید توجه جدی داشته باشند که علت های موجبه این کاهش آمار را شناسایی و مطالعات عمیق اجتماعی و تبیینی در سطح ملی انجام دهند تا در نگاه برنامهریزی و جهتگیریها لحاظ شود.
حیدری نگرانی دیگر در بحث آمارها را کاهش روند ازدواج و افزایش طلاق دانست و گفت: کاهش آمارهای طلاق و ازدواج نگران کننده است و همه باید در جهت بهبود شرایط تلاش کنیم.
سوم دیماه، سالروز عملیات کربلاء 4 مناسبت دیگری بود که رئیس شورای شهر مشهد در این جلسه به آن اشاره کرد و افزود: غم و غصه این عملیات تا ابد در تاریخ جنگ تحمیلی برای ما باقی خواهد ماند؛ عملیاتی که جزئیات آن به واسطه اقدامات اطلاعاتی آمریکاییها به دست عراقیها رسید و نیروهای دشمن آماده مقابله با رزمندگان غواص ما شدند که سبب شد خیلی از آنها به شهادت رسیدند.
حیدری با گرامیداشت یاد و خاطره این شهدای غواص که با دستهای بسته و مظلومانه جان خود را از دست دادند، گفت: بسیار خرسندیم که شورای شهر مشهد در جمع خود یکی از یادگاران این عملیات، آقای حسینیپویا را دارد.
وی در ادامه با اشاره به 5 دیماه، سالروز حادثه تلخ زلزله بم که بهعنوان روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است، اظهارکرد: حوادث غیرمترقبه هشدارهایی هستند که صرفا در ماههای اول پس از وقوع مورد توجه قرار میگیرد و به مرور زمان فراموش میشوند درصورتیکه باید پیوسته مدنظر باشد و از آن عبرت بگیریم.
حیدری با بیان اینکه مهمترین تهدید وقوع زلزله برای سیستم مدیریت شهری، متوجه بافتهای فرسوده و ناکارآمد است که در برابر زلزله مقاوم نیستند و با لرزشی 4 ریشتری تخریب میشوند، افزود: مدیریت شهری مشهد به تنهایی نمیتواند نسبت به نوسازی و بهسازی 4500 هکتار بافت فرسوده خود اقدام کند؛ مقاومسازی این محدودهها نیازمند حمایت دولت، وزارت مسکن و شهرسازی و مجلس شورای اسلامی است تا اعتبارات لازم را تخصیص دهند و حمایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت شورای پنجم، در کنار کارهای آموزشی و پیشگیری و ایجاد سوله بحران، نسبت به استقرار دفاتر تسهیلگری نیز اقدام کرده که درحال حاضر 30 دفتر فعال بوده تا ساکنان محلات هدف بازآفرینی تشویق به نوسازی و بهسازی کنند.
حیدری با اشاره به بستههای تشویقی مصوب شورای شهر برای بازآفرینی، گفت: باتوجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی موجود نیازمند ورود دولت و بانکها هستیم تا تسهیلاتی با نرخ ارزان در اختیار متقاضیان قرار گیرد و شاهد نهضت نوسازی در بافتهای فرسوده و غیرایمن باشیم؛ در غیراینصورت، وضعیت کنونی همچنان استمرار خواهد داشت چراکه قرار بود مساحت بافتهای فرسوده براساس برنامه چهارم توسعه با مشارکت دولت به صفر برسد.
وی در ادامه با بیان اینکه در بحث سولههای بحران هم تلاشهای خوبی صورت گرفته ولی تا نقطه مطلوب که 70 سوله است، فاصله داریم، افزود: درحال حاضر، 14 سوله بحران در سطح شهر فعال بوده، 4 سوله درحال ساخت و 5 پروژه نیز در مرحله برگزاری مناقصه است.
حیدری همچنین با تبریک 5 دیماه، سالروز ولادت عیسیمسیح(ع)، گفت: پیام های اخلاقی این پیامبر الهی جز بر محوریت تعامل و دوستی و محبت و مهرورزی نیست؛ نکته قابل تامل، رهبران و تصمیمگیران قدرتها و کشورهایی هستند که خود را پیرو عیسی مسیح میدانند ولی با مبانی اخلاقی ایشان فاصله عمیقی دارند.
وی افزود: نمونه بارز این ادعا، تحریمهایی است که علیه کشور و ملت ما، بویژه برای کودکان و بیماران سرطانی و بیماریهای خاص وضع شده است؛ درفضاهای رسانهای اعلام نبود محدودیت میکنند ولی فرآیندهای آن به نحوی پیچیده است که عملیاتی نمیشود.
حیدری گفت: روشنفکران و عدالتخواهان پیرو مسیح(ع) باید از قدرتهای بزرگ مطالبه کنند که ادبیات و آموزههای این پیامبر اولوالعزم را در مدار کارشان قرار گیرد.
سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی دیگر مناسبتی بود که رئیس شورای شهر مشهد در یکصد و پانزدهمین جلسه علنی شورا به آن پرداخت و گفت: برخورداری از سواد یکی از حقوق اساسی مردم و تکلیف دولت است.
وی با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده بین مدیریت شهری مشهد و آموزش و پرورش در زمینه «شهر یادگیرنده»، اظهارکرد: براساس این تفاهمنامه قرار بود بیسوادی تا سال 1400 در مشهدمقدس ریشهکن شود.
حیدری گفت: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر باید میزان تحقق و عملیاتی شدن این تفاهمنامه را پیگیری و گزارش مربوطه را ارائه دهد تا میزان پیشرفت و تحقق روشن شود؛ البته شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای پس از آن حتما تاثیراتی را بر روند پیشرفت این تفاهمنامه داشته است.
نظرات