آسیبشناسی افت کمی و کیفی آبخوان دشت ایسین هرمزگان انجام میشود
بهگزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، "هوشنگ ملایی" در کمیته تحقیقات آب که با حضور اعضای هیئت علمی کمیته برگزار شد، اظهار کرد: اولویتهای پژوهشی شرکت آب منطقهای استان هرمزگان مشخص شده که یکی از این اولویتها، پژوهش در آبخوان دشت ایسین است.
وی عنوان کرد: در این پژوهش به دنبال آسیب شناسی شرایط پیش آمده در دشت ایسین هستیم تا با توجه به دلایل، راهکارهای سازنده برای احیای آبخوان ارائه شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه 25 درصد از طرحهای تغذیه مصنوعی استان هرمزگان در دشت ایسین انجام شده است، تصریح کرد: انتظار میرود با انجام این پژوهش و تهیه چارچوب فکری مناسب، خروجی عملی و قابل اجرایی حاصل شود تا بتوان به سرعت برای حل این مشکل وارد فاز اجرایی شد.
وی با تاکید بر اهمیت بعد اجتماعی در حل چالشهای مدیریت آب و آبخوان، ادامه داد: در این راستا وزارت نیرو دفتر امور اجتماعی را برای تاثیرگذاری انتظارات و خواستههای مردم در تصمیمگیریها راه اندازی کرده است. شرکت آب منطقهای هرمزگان نیز همواره نشستهای مختلفی با بهرهبرداران و تشکلهای مردمی برای تصمیمگیری برگزار کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان خاطرنشان کرد: در پژوهشهایی که در آبخوان دشت ایسین انجام میشود، باید مشخص شود که کدام عاملها در شرایط پیش آمده تعیین کننده است تا بتوان با تمرکز روی آنها بتوانیم با چالشها روبرو شویم.
ملایی با اشاره به انجام اقدامات سازهای توسط نهادهای مختلف در دشت ایسین، عنوان کرد: یکی از خروجیهای مورد انتظار در این پژوهش مشخص شدن نقش هر دستگاه از نظر مردم برای حل مشکل است تا بتوان نقشی متناسب با نیازهای مردم در منطقه ایفا کنیم.
وی ضمن تاکید بر اصلاح دیدگاه مردم افزود: اصلاح الگوی کشت یکی از راههای مدیریت صحیح منابع آب است که باید مشخص شود تا چه میزان مورد قبول مردم قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان با اشاره به نقش نتایج حاصله به تدوین اموزشهای کاربردی به جامعه هدف اظهار کرد: به دنبال این هستیم که مشخص شود بهرهبردار تا چه میزان با مقوله آب و محصول تولید شده آگاهی دارد.
ملایی ضمن اهمیت توجه به اقتصاد در کشاورزی، مطرح کرد: باید مشخص شود که کشاورزان منطقه در چه دهکی از جامعه اقتصادی قرار دارند و پس از انجام اقدامات مختلف توسط نهادهای گوناگون اقتصاد کشاورزان منطقه دچار چه تغییراتی شده است.
وی در پایان ضمن تاکید بر اولویت بندی نگاه مردم، عنوان کرد: تمام دیدگاههای مردم در تحقق هدف نهایی که افزایش بهرهوری است نقش دارند که وزن هر کدام باید مشخص شود تا تمرکز روی مسائل نیز متناسب با میزان تاثیرگزاری هر کدام باشد.
گفتنی است، در پایان این جلسه با توجه به تعداد مقالات و کتاب های چاپ شده از دکتر علی اصغر میرزایی، فواد قاسمی و امین حاج احمدی به عنوان سه پژوهشگر برتر شرکت آب منطقه ای هرمزگان تقدیر شد.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو
نظرات