مواد پوزولان و تاثیر استفاده آن ها در افزایش دوام و پایداری بتن
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گفت: استفاده از مواد پوزولان (سیلیسی، آلومینیومی) باعث افزایش دوام، پایداری و کاهش هزینه های اجرای سازه های بتنی در کشور می شود و در همه سازه ها قابل استفاده است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) جواد پور شریفی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در سمینار" آشنایی با مواد پوزولان و تاثیر استفاده آن ها در افزایش دوام و پایداری بتن" هم زمان با هفته پژوهش در سالن آمفی تئاتر علامه رفیعی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین اظهارداشت: یکی از موضوعات ناشناخته در دروس تکنولوژی بتن در رشته مهندسی عمران موضوع استفاده از مواد پوزولان در سازه هاست.
وی افزود: استفاده از مواد پوزولان باعث کاهش هزینه های تولید، افزایش کارآیی در بتن تازه، دوام و پایداری بتن در بتن های سخت شده می شود به همین دلیل می توان از مواد پوزولان در اجرای سازه های بتنی استفاده کرد. این استاد دانشگاه تصریح کرد: از طرفی استفاده از مواد پوزولان مصنوعی که پسماند سایر صنایع هستند، موجب کاهش مشکلات زیست محیطی می شود. وی به ترکیب مواد پوزولان اشاره کرد و گفت: مواد پوزولان از ترکیب سیلیس و یا سیلیس آلومینیوم به دست می آید که به تنهایی خاصیت سیمانی شدن ندارد ولی در صورت استفاده از مواد سیمانی، افزایش مقاومت بتن، دوام و پایداری حاصل می شود.
این استاد دانشگاه یادآورشد: ایران دارای معادن زیادی از پوزولان طبیعی در مناطق مختلف است و از طرف دیگر در بخش پسماند بعضی از صنایع از جمله ذوب آهن که پسماند آن سرباره نامیده می شود و یا در تولید آلیاژهای مختلف فلزات، دوده سیلیسی(میکرو سیلیس) به عنوان پسماند باقی می ماند و هم چنین در صنایعی که از زغال سنگ استفاده می کنند پسماند آن به عنوان خاکستر بادی(خاکستر سبک) نامیده می شود که می توان در صنعت ساختمان و تولید انواع بتن از آن استفاده کرد که این کار به افزایش دوام پایداری سازه های بتنی در مقابل حملات شیمیایی و فیزیکی محیط محل سازه کمک می کند.
پورشریفی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در خصوص کاربرد مواد پوزولان در مرکز تحقیقات صنعت ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گفت: در این مرکز در زمینه استفاده از مواد پوزولان مصنوعی از جمله خاکستر بادی مواد روباره آهن گذاری و میکرو سیلیس و ساخت بتن، تحقیقات خوبی انجام شده و نتایج آزمایشگاهی بسیار مطلوبی نیز به دست آمده است.
نظرات