تحقق اهداف نوسازی بافت‌های فرسوده درصورت مشارکت انبوه‌سازان

تحقق اهداف نوسازی بافت‌های فرسوده درصورت مشارکت انبوه‌سازان

http://www.bananews.ir/معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که اگر هر یک از انبوه‌سازان ۷۰ واحد برای ما بسازند به اهداف موردنظر در مورد نوسازی بافت‌های فرسوده می‌رسیم، تصریح کرد: هیچگونه ممانعتی برای ساخت مسکن مهر خودمالکی در بافت‌های فرسوده وجود ندارد و بسترسازی انجام شده است.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) مهندس مجید کیان‌پور ـ مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ـ در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه بزرگ راه و شهرسازی و صنایع وابسته برگزار شد، با بیان این‌که حدود ۷۲ هزار هکتار بافت فرسوده مصوب در ۴۵۷ شهر بالای ۱۲ هزار نفر شناسایی شده است، اظهار کرد: طبق ماده ۱۷۱ قانون برنامه پنجم توسعه مقرر شده وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها به‌گونه‌ای سیاست‌گذاری کنند که سالانه ۱۰ درصد بافت فرسوده با کمک بخش خصوصی و مشارکت حداکثری مردم بهسازی شود.

وی با بیان این‌که تا پیش از سال ۸۷ برای ۱۰ هزار واحد تسهیلات نوسازی پرداخت می‌شد، تصریح کرد: ‌در سال ۸۸، ۳۰ هزار واحد، ۸۹ ۶۰ هزار و ۵۵۲ واحد و در سال ۹۰ بنا شده ۱۵۰ هزار واحد تسهعیلات برای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده پرداخت شود.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان این‌که متقاضیانی که املاکشان در بافت فرسوده واقع شده می‌توانند برای اخذ مجوز و تسهیلات مراجعه کنند، اضافه کرد: ‌شهرداری‌ها ۵۰ درصد تخفیف در این راستا در نظر می‌گیرند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی تصریح کرد: در ۱۸ شهر پروژه‌های اجرایی برای توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی در حال اجرا است.

کیان‌پور با بیان این‌که ۴۴ هزار هکتار سکونتگاه غیر رسمی در ۶۰ شهر بالای ۱۵ هزار نفر شناسایی شده‌اند، اضافه کرد: ‌پروژه‌هایی مانند مراکز بهداشتی، درمانی، کتابخانه و سالن ورزشی برای توانمندسازی مناطق حاشیه‌ای اجرا شده است.

وی هزینه اجرای این پروژه‌ها بالغ بر ۱۳۷ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: همچنین در راستای تشویق مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده بسترسازی، آموزش صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه به قانون حمایت از احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری اشاره و اضافه کرد: همچنین قانون برنامه پنجم موادی را به سیاست‌گذاری و نحوه نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده اختصاص داده است.

کیان‌پور پرداخت ودیعه مسکن را در راستای تشویق املاک ریزدانه به تجمیع اعلام و اضافه کرد: چهار هزار واحد تسهیلات ودیعه مسکن در سال گذشته پرداخت شده و در سال جاری پرداخت ودیعه مسکن برای ۲۰ هزار واحد مسکونی پیش بینی شده است. رقم سال آینده نیز همین میزان است.

وی در ادامه نفوذناپذیری، ریزدانگی و ناپایداری از ویژگی‌های بافت فرسوده اعلام و خاطرنشان کرد:‌ در شهر تهران سه هزار و ۲۰۰ هکتار بافت فرسوده شناسایی شده و به تصویب مراجع ذیصلاح رسیده است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران درباره مشارکت انبوه سازان در بافت‌های فرسوده گفت: شش هزار و ۱۰۰ انبوه ساز در کل کشور داریم که اگر هر یک حدود ۷۰ واحد برای ما بسازند به اهداف برنامه پنجم می رسیم.

کیان‌پور با بیان این‌که به‌ازای تخریب هر واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده ۳٫۲ واحد جدید تولید می‌شود، تصریح کرد:‌ متولیان اصلی بافت فرسوده شهرداری‌ها هستند و در راستای رسیدن به هدف اهداف موردنظر برای بازسازی بافت‌های فرسوده تعامل خوبی وجود دارد.

 

 

    نظرات