هماهنگی نهادهای خدماتی از الزامات ارائه خدمات ...
![هماهنگی نهادهای خدماتی از الزامات ارائه خدمات مطلوب به حاشیه شهر است/تکمیل پروژههای آغاز شده در مناطق پیرامونی اولویت اساسی سال آخر هماهنگی نهادهای خدماتی از الزامات ارائه خدمات مطلوب به حاشیه شهر است/تکمیل پروژههای آغاز شده در مناطق پیرامونی اولویت اساسی سال آخر](https://shora.mashhad.ir//parameters/mashhad/modules/cdk/upload/content/news/209637/resized_IMG-8354JPG.jpg)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد رمضانعلی فیضی با حضور در برنامه «چهارشنبههای پاسخگویی» ضمن پاسخگویی به تماس شهروندان، با اعلام اینکه در سه سال گذشته حوزه مربوط به مناطق پیرامونی و کم برخوردار شهر چه در بخش امور جاری و روزمره و چه در بخش امور زیرساختی به خوبی برنامهریزی و به اجرا در آمده است، گفت: در ماههای آخر دوره فعالیت شورای پنجم نیز تمرکز ما بر آن است تا پروژههایی که در این بازه آغاز شده و هدف کاهش محرومیتها و جبران سرانههای محلات و مناطق کم برخوردار شهر را داشته تکمیل شود. از این رو پیگیری مجدانهای برای تامین بودجه لازم در اصلاحیه بودجه سال جاری و لایحه بودجه سال آینده به کار بستهایم.
وی تأکید کرد: از ماندگارترین اقدامات و یادگاری های شورای شهر مشهد در دوره پنجم و در حوزه مناطق پیرامونی و حاشیه شهرها و محلات ناکارآمد حمایت پیگیری و راه اندازی دفاتر تسهیلگری و توسعه محله بوده است. مهمترین فراز رسالت این دفاتر نیز تدوین و تصویب سند توسعه محله است لذا ارائه حمایتهای لازم و پیگیری مجدانه از مطالعات و اقدامات این دفاتر جهت تدوین سند توسعه از دیگر اولویتهای کمیسیون به شمار میرود.
به گفته فیضی، در حال حاضر سند توسعه در چند محله شهر تدوین شده و مراحل بررسی و تصویب نهایی را در سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد و یا مراجع مسئول در فرمانداری و استانداری م گذراند و تلاش و پیگیری کمیسیون در راستای تهیه این سند در تمام محلات خواهد بود.
رییس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات متقابل شهرداری و شهروندان شهر مشهد به ویژه در مناطق پیرامونی و حاشیه اول موضوع حدود اختیارات قانونی و وظایف شهرداری و دوم تداخل با پروژهها و برنامههای سایر دستگاههای خدماترسان است.
وی در توضیح این موضوع گفت: بخشی از مطالبات و درخواستهای شهروندان و در این محلات و مناطق معطوف به مسائل خدمات زیرساختی از جمله روشنایی، امنیت، آب و فاضلاب و مسائلی از این دست بوده که اساساً در حوزه وظایف و مسئولیتهای شهرداری تعریف نمیشود. همچنین درخواستهایی که مربوط به آسفالت معابر، جدول کشی، احداث پروژههای خدماتی و... بوده با توجه به آنکه برنامهریزی این موارد باید پس از اجرای پروژه های خدماتی از جمله شبکه فاضلاب، روشنایی، مخابرات و... انجام شود، وابسته به اجرای برنامه های سایر نهادهای خدماتی است که شهرداری را در اجرای برنامههای خود محدود می کند.
فیضی یادآور شد: شهرداری مشهد با توجه به دغدغه و همتی که برای زدودن محرومیتها از چهره شهر، تعادل بخشی به امکانات زیرساختی و بسط عدالت در حوزه خدمات رسانی به شهروندان دارد در بسیاری از موارد به حوزه های ورود کرده که اساسا در شرح وظایف آن نبوده است همچنان آمادگی دارد در مناطق پیرامونی و حاشیه شهر اراک چه در توان و امکانات دارد برای شهروندان انجام دهد تنها شرط آن همراهی و هماهنگی سایر دستگاههای نظارت خدماتی و البته رفع موانع قانونی است.
رییس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: یکی از مهمترین موانع قانونی ارائه خدمات در حاشیه شهر، سند پهنهبندی حریم مشهد است که همچنان در هالهای از ابهام قرار داشته و طراحی و تصویب نشده است؛ نبود سند پهنه بندی حریم بزرگترین محدودیت برای ارائه خدمات از سوی شهرداری و تمام نهادهای خدمترسان است چرا که حوزه مسئولیت و فعالیت آنها در حاشیه شهر معلوم نبوده و چنانچه به حوزه ورود کنند که پس از اقدام مشخص شود از لحاظ قانونی خارج از حیطه وظایف آنها بوده در نزد نهادهای نظارتی دچار مشکل خواهند شد.
وی تاکید کرد: بنابراین یکی از مهمترین نیازهای مناطق و محلات پیرامون شهر و از اصلیترین نیازهای رفع محرومیت از حاشیه شهر موضوع تهیه و ابلاغ سند پهنهبندی حریم و شرایط و ضوابط کنترل این شهر مشهد است.
نظرات