حمایتهای دولت از بافت پیرامونی حرم مطهر به تیتر روزنامهها محدود شد/ ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، احمد نوروزی در سلسله نشستهای گفتمان توسعهشهری که با موضوع نقد و بررسی طرح تفصیلی پیشنهادی برای بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی برگزار شد، با بیان اینکه طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامونی حرم مطهر به درخواست وزارت راه و شهرسازی و به پیشنهاد آنها تهیه و در دستورکار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این طرح در مقاطع مختلف توسط وزارت مسکن و شهرسازی تهیه و تجدیدنظر شده و حتی وزیر مسکن و شهرسازی وقت آن را به عنوان هویت ملی و مذهبی به مردم تبریک میگوید، گفت: از سوی دیگر، مجری ۲ قطاع از ۴ قطاع بافت پیرامونی حرم نیز وزارت مسکن و شهرسازی بوده است.
نوروزی افزود: مجموعهای که خود تهیهکننده و مجری طرح بوده و باید پاسخگو باشد، امروز انگشت اتهام را به سوی مدیریت شهری مشهد گرفته است؛ مدیریت شهری که خود وارث سیاستها و اقدامات وزارت راه و شهرسازی است.
وی با بیان اینکه شورای پنجم رویه و نگاه حاکم بر بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی را از مداخله مستقیم به رویکرد مشارکت مردمی تغییر داد، تصریح کرد: برهمین اساس، چندین دفتر تسهیلگری با تاکید شورای شهر مستقر شد و احیا آثار میراثی و برنامهریزی برای مشارکت مردم در برنامه قرار گرفت و اقدامات زیرساختی چون ایجاد رهباغها و فضای سبز و ... با جدیت دنبال شد تا زندگی مردم را نجات دهد.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای شهر مشهد اظهارکرد: شرکت عمران و بهسازی شهری ایران که وابسته به وزارت راه و شهرسازی است، ۴۷ پروژه با بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع تعریف کرده و درآمدهای بسیاری را به دست آورده که تنها بخشی از آنها را برگردانده است.
نوروزی در ادامه با اشاره به پروژه گودهای ناجا گفت: بهعنوان مثال عرصه گودهای ناجا را با کاربری مسکونی قدیمی خریداری و ۵ برابر طرح مصوب، با کاربری تجاری و اقامتی و تراکم ۵۰۰ درصد به نام خودش پروانه گرفته و به قیمت مناسب هم در زمان خود فروخته است، حال امروز مدعی هستند که کاربری و تراکم این گودها فاجعه هستند و باید کاربری تغییر و تراکم آن کاهش یابد.
وی افزود: در بحث زائرسراهای ارزان قیمت هم صرفا شهرداری ورود کرده و زمین و پروانه رایگان برای ۴۰ پروژه استانهای کشور و خیریهها اعطا کرده ولی وزارت راه و شهرسازی صرفا قول داده و هیچکدام را اجرایی نکرد.
نوروزی با اشاره به عدم دعوت از شورای شهر مشهد برای کمیته راهبردی تهیه طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، اظهارکرد: مشاور تهیه طرح شرایط را به نحوی ایجاد کرد که نماینده مردم حق مشارکت را نداشته باشند و نتوانند اعمال نظر کنند و صرفا نشست در یک جلسه و بدون اعمال نظرات منطقی آنان یادآور طنز مشهدی است که بیایید باهم صحبت کنیم ولی هرچه ما گفتیم را قبول کنید.
وی در ادامه گفت: وزارت راه و شهرسازی باید تکلیف چندین هزار میلیاردتومان حقوق مکتسبه پروژههایی که تحتالشعاع قرار میگیرد را مشخص و محل تامین اعتبار جهت جبران خسارات آنان را تعیین تکلیف کند؛ آنها میتوانند طرح را تغییر بدهند ولی خود بار این هزینهها را به دوش بکشند، حتی میتواند تمامی پروژهها را خریداری کنند و اطراف حرم مطهر را به فضای سبز تبدیل کنند.
نوروزی افزود: طرحی که براساس آن عرض رهباغها کم میشود، از نظر پدافند غیرعاملی چه پیشبینی برای مواقع بحران و تخلیه جمعیت کرده است؟ سرمایهگذار با اعتماد به مدیران دولتی و طرح موجود سرمایهگذاری کرده و رهباغها و خیابانهایی که براساس آن پروانه دریافت کرده جزئی از حقوق آنان است و اگر ما این سرمایهگذار را فراری دهیم باید فردا دست گدایی به سوی خارجیها دراز کنیم.
نایب رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: شورای عالی شهرسازی مسئول تبیین راهبردها و تصویب طرحهای جامع است و نمیتواند خلاف اختیارات قانونی خود نظر بدهد و مدیریت شهری را از گردونه تهیه و تصویب طرح حذف کند و بار مالی چندین هزارمیلیارد تومانی تغییرات طرح را به دوش آنان بیاندازد؛ دولتی که دستور به نحوه اجرای طرح میدهد، خود هیچ کمکی نکرده و حمایتها درحد تیتر روزنامه بوده است.
نوروزی در پایان با تاکید بر اینکه هیچگونه بحث فردی در بحث بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی نداریم و باید همه بر مدار قانون حرکت کنیم، گفت: هیچ انتظاری فراتر از قانون هم نداریم ولی افرادی که دم از شهرسازی مشارکتی میزنند، حاضر نیستند که نمایندگان مردم را تحمل کنند و نظراتشان را بشنوند و استفاده کنند؛ مصداق مثال معروف است که چون به خلوت روند کارهای دیگر کنند.
وی گفت: واقعیتها را باید مورد توجه قرار دهیم درغیراینصورت واقعیتها خود را به بدترین شکل ممکن به ما تحمیل خواهند کرد و طرح جدید با صدها شکایت در دستگاهها قضایی برای احقاق حقوق مکتسبه خود متوقف خواهد شد.
نظرات