نشست با تشکل های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، عصر روز پنجشنبه نشستی با تشکل های فعال در حوزه افراد داری معلولیت با حضور امیر عزیزی مدیرکل حوزه شهردار و امور هماهنگی مناطق شهرداری مشهد، رضا خواجه نائینی معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد، آیدا مهربان معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد، محمد محسن مصحفی معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد، فاطمه رحمانی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، فاطمه باقری سرپرست اداره شهر همگان شهرداری مشهد، تشکل های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت و جمعی از مدیران شهری برگزار شد.
در این جلسه تشکل های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت به شرح درخواست های خود از شهرداری مشهد پرداختند که به شرح ذیل است؛
جامعه معلولین ایران شعبه خراسان رضوی
در خواست جامعه معلولین ایران شعبه خراسان رضوی( اولین سازمان غیردولتی مرتبط با معلولان جسمی و حرکتی)شامل مناسب سازی فضاهای شهری، حمل و نقل عمومی و شهری، معافیت معلولان از پرداخت بدهی و عوارض، برخورداری معلولان از خدمالت فرهنگی و اجتماعی شهرداری جهت نهادینه کردن فرهنگ شهروندی و ایجاد امکان استفاده شهروندان دارای معلولیت از مراکز تفریحی و رفاهی، استفاده از افراد دارای معلولیت در بررسی پروژه های عمرانی شهری، ایجاد امکان ارتباط مستمر با مدیران شهری جهت انعکاس مشکلات شهری، عدم ارائه پایان کار و بهره برداری به ساختمان های عمومی و تجاری فاقد دسترسی برای همگان، عدم خرید ناوگان حمل و نقل عمومی نامناسب و غیرقابل استفاده برای شهروندان دارای معلولیت، ارائه چشم انداز و نقشه راه جهت دسترس پذیر کردن شهر مشهد و بررسی وضعیت موجود در کارگروه ویژه این امر است.
کانون ناشنوایان خراسان رضوی
درخواست کانون ناشنوایان خراسان رضوی شامل ایجاد مباحث مناسب سازی شهری و سازمانی، نصب تابلوهای راهنما ویژه ناشنوایان در پایانه مسافربری، راه آهن، ایستگاه های اتوبوس و مترو، نصب تابلو های راهنما در ادارات و سازمان های دولیت و غیردولتی، الزام حداقل دو الی سه نفر از کارمندان اداره جهت یادگیری زبان اشاره و آموزش فرهنگ ناشنوایان برای تسهیل در ارتباط با ارباب رجوع ناشنوا و کم شنوا، ارائه نکات کلیدی و آموزشی به صورت تیتر وار در بیلبورد های سطح شهر و محیط های پرتردد جهت آشنایی افراد شنوا نسبت به جامعه ناشنوایان، ساخت تیزرهای آموزشی مورد تائید در خصوص حقوق افراد ناشنوا و کم شنوا و چگونگی تعامل با آنان، تاسیس و دراختیار گذاشتن کارگاه تولیدی جهت ایجاد اشتغال ویژه ناشنوایان و کم شنوایان بی سرپرست، زنان سرپرست خانوار، کارآفرینان و...، اختصاص بودجه ای مشخص به صورت سالیانه در خصوص اجرای طرح های آموزشی و اجتماعی به صورت گسترده در حوزه ناشنوایان جهت تسهیل و حمایت از افراد ناشنوا، کم شنوا و خانواده های آنان، اختصاص سهمیه استخدامی به صورت سالیانه تعداد افراد مشخص برای افراد دارای تحصیلات عالی، معرفی فردی کم شنوا، خبره و دانا به عنوان نماینده در حوزه ناشنوایان و حضور در جلسات و برنامه های مدیریت شهری و شورای شهر برای اجرای مباحث، مناسب سازی و آگاه سازی جامعه ناشنوایان از برنامه ها و قوانین شهری و همکاری شهرداری در تاسیس ساختمانی به نام خود مجموعه است.
انجمن حامیان شهر بدون مانع
درخواست انجمن حامیان شهر بدون مانع شامل استفاده از توان و پتانسیل تشکل های غیر دولتی در انجام طرح های مطالعاتی و نظارتی مناسب سازی محیط مانند میزان دسترسی پذیری ساختمان های اداری شهرستان مشهد برای این قشر، تدوین برنامه جامع بلند مدت میان مدت و کوتاه مدت مناسب سازی شهر، استفاده از پتانسیل افراد داری معلولیت نخبه در مناطق به عنوان مشاور مدیر منطقه در امور مناسب سازی
ایجاد ارتباط پبوسته با تشکل های غیر دولتی در راستای کاهش بروکراسی اداری و حل مسائل تردد افراد کم توان و دارای معلولیت و حمایت مالی سالانه شهرداری از تشکل های غیردولتی فعال در حوزه مناسب سازی محیط است.
موسسه خیریه توانبخشی همدم- فتح المبین
درخواست های موسسه خیریه توانبخشی همدم- فتح المبین (آموزشی، توانبخشی و سرپرستی ۴۰۰ دختر بی سرپرست) شامل همکاری شهرداری در امور تبلیغات شهری، تهیه تجهیزات آتشنشانی، اختصاص سرویس ویژه برای همکاران و مددجویان و همکاری شهرداری در اجرای طرح توسعه در منطقه الهیه مشهد است.
خیریه جامعه نابینایان و کم بینایان مشهد
درخواست های خیریه جامعه نابینان مشهد شامل کمک شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد برای جبران خسارات وارده بر موسسه بابت تصرف زمین و تاخیر پیش آمده است.
مجتمع آموزشی نیکوکاری توان یابان
درخواست مجتمع آموزشی ایجاد یک مرکز برای ارائه خدمات آموزشی، فرهنگی و ورزشی برای برای توانیابان است.
آسایشگاه معلولین شهید فیاض بخش
درخواست های آسایشگاه معلولین فیاض بخش شامل تخصیص کمک های مالی ماهانه و مستمر با توجه به کمک های مالی شهرداری در سال های قبل از انقلاب، مساعدت در احداث طرح جامع آسایشگاه، کمک به بازسازی ساختمان های آسایشگاه که بعضا برخی ۵۰ سال قدمت دارد، اختصاص ردیف بودجه ای جهت کمک به توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی و شغلی معلولین به صورت ثابت، مساعدت در تامین بخشی از هزینه های ورزشی معلولین، ایجاد فضایی برای آموزش و اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی (فرهنگسرای خاص معلولین)، بازسازی فضای سبز و پارکی، اختصاص فضا و مکانی در سطح شهر برای آشنایی بیشتر مردم، جذب مشارکت آنان و نمایشگاه و استفاده از فضای تبلیغاتی سازمان فرهنگی شهرداری مشهد برای فرهنگ سازی و بسترسازی پذیرش معلولین در جامعه است.
موسسه خیریه توانمند سازی بچه های باران
درخواست های موسسه خیریه توانمند سازی بچه های باران (توانمند سازی معلولین حسمی و حرکتی شیوه تئاتر درمانی)شامل اختصاص فضای تبلیغات شهری جهت فرهنگ سازی و اشتغال زایی معلولان، اختصاص بودجه ای جهت گسترش تولیدات صنعتی و خرید محصولات تولیدی هنرمندان معلول این موسسه به منظور کارآفرینی و درآمد زایی، اختصاص غرفه های فروشگاهی در سطح شهر جهت به فروش رساندن محصولات صنایع دستی و اختصاص یکی از مراکز شورای اجتماعی محلات به موسسه توانمند سازی بچه های باران است.
بنیاد خیریه اتیسم رشد - مرکز اموزشی و توانبخشی نوید زندگی
درخواست بنیاد خیریه اتیسم رشد - مرکز اموزشی و توانبخشی نوید زندگی حمایت شهرداری از بچه های اتیسم است.
انجمن معلولین ضایعه نخاعی خراسان رضوی
درخواست های انجمن معلولین ضایعه نخاعی خراسان رضوی شامل تحقق عدالت اجتماعی با مناسب سازی فضای شهری و اماکن عمومی و تفریحی، مناسب سازی وسایل نقلیه عمومی همچون مترو، تاکسی و اتوبوس، مناسب سازی ساختمان های عمومی، تعبیه سطح شیب دار برای معلولان در ساختمان های جدید و عمومی، افزایش امنیت جهت تردد معلولان، اجرای صحیح فصل دوم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، پخش تیزرها جهت فرهنگ سازی در سالن های سینمایی و سایر امکانات رسانه ای به صورت رایگان، رعایت حق معلولان در صدور پروانه های ساختمانی و پایان کار و تهیه و تدوین مکان ها و مراکز دسترسی پذیر جهت استفاده از خدمات شهری ویزه افراد داری معلولیت است.
انجام کارهای کوچک، مستمر و تاثیرگذار در حوزه توانیابان
در ادامه این نشست امیر عزیزی، مدیرکل حوزه شهردار و امور هماهنگی مناطق شهرداری مشهد اظهار کرد: واقعیت این است که علی رقم تشکیل جلسه های مختلف، برخی از دستگاه هایی که سهم بیشتری در حوزه توانیابان دارند، حتی یک قدم هم به سمت شهرداری برنداشته اند و حتی در ارائه بسیاری از اطلاعات مربوط به توانیابان نیز همکاری خوبی با شهرداری مشهد صورت نگرفته است.
وی افزود: در گذشته شهرداری مشهد با برخی از تشکل ها کارهای کوچک اما تاثیرگذار انجام داده است که یکی از نمونه های آن اجرای بین المللی با گروه باران در شهر مشهد و حضور نمایندگان ۴۰ کشور است. در حال حاضر و با توجه به شرایط فعلی نمی توان کارهای بزرگی انجام داد اما می توان کارهای کوچک، مستمر و تاثیرگذاری در این حوزه برنامه ریزی کرد.
مدیرکل حوزه شهردار و امور هماهنگی مناطق شهرداری مشهد بیان کرد: نظر شهردار و شورای اسلامی شهر مشهد این است که جشنواره ای در حوزه توانیابان و افراد دارای معلولیت انجام شود که درخواست دارم افراد متخصص در این حوزه حتما درکارگروه های جشنواره حضور داشته باشند.
فضا سازی برای افراد دارای معلولیت به یک مطالبه جدی تبدیل شده است
در بخش دیگری از این جلسه آیدا مهربان، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: با شهرداری مشهد در حوزه توانیابان، امروز فضا سازی برای افراد دارای معلولیت به یک مطالبه جدی تبدیل شده است.
وی افزود: مطمئن هستم که تلاش های تشکل ها و برگزاری جلسات مختلف، تاثیرگذار خواهد بود. ما از شاخص های دنیا برای داشتن شهر همگان عقب هستیم، اما تلاش های خوبی در حال انجام است که امیدوارم تداوم داشته باشد.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری مشهد تصریح کرد: بنده با توجه به جایگاه خود در شهرداری مشهد می توانم این قول را بدهم که در فرآیندهای تحویل گیری پروژه های عمرانی، الزام هایی برای توجه به توانیابان را مطرح کنیم. شهردار مشهد نگاه ویژه ای به حوزه افراد دارای معلولیت دارند و همه ما را مکلف کرده اند که در این زمینه همکاری لازم را داشته باشیم.
افزایش درک عمومی و توجه به مشکلات توانیابان
محمد محسن مصحفی، معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در بخش در ادامه این جلسه گفت: ما به عنوان شهروند متوجه مشکلات موجود در سطح شهر برای توانیابان هستیم و برگزاری چنین جلساتی توجه ما را به این حوزه دوچندان می کند.
وی اضافه کرد: ما باید به سمت مناسب سازی شهر برای توانیابان حرکت کنیم. واقعیت این است که باید فرهنگی در جامعه شکل بگیرد و پس از استقرار در اذهان عمومی و تبدیل به مطالبه، حرکت به سمت رفع آن ایجاد می شود.
معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: خوشبختانه توجه به مشکلات مربوط به حوزه افراد دارای معلولیت و درک مردم نسبت به این قشر از جامعه نسبت به سال های گذشته افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر اکثر پیاده راه های شهر برای افراد توانیاب مناسب سازی شده است و حرکتی رو به جلو در این حوزه وجود دارد.
مصحفی گفت: شهرداری مشهد وظیفه ذاتی و تکلیف قانونی در این زمینه ندارد اما تلاش می کند در این زمینه اقداماتی انجام داده و به مسئولیت اجتماعی خود عمل کند.
تلاش های خوبی در شهرداری مشهد برای کمک به حوزه افراد داری معلولیت انجام شده است
در بخش دیگری از این جلسه فاطمه رحمانی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نسبت به جامعه توانیابان همه دستگاه ها دارای مسئولیت هستند. شهرداری مشهد به عنوان یک ابر سازمان خدمات رسان که دارای مسئولیت های اجتماعی است، وظایفی در قبال جامعه معلولان دارد. برگزاری این جلسه ابتکار خوبی است که از جانب شهرداری مشهد انجام شده و در این راستا از شهردار مشهد تشکر می کنم.
وی ادامه داد: همچنین از تلاش های خانم باقری برای برگزاری این جلسه تشکر می کنم زیرا تا زمانی که نظرات جامعه هدف بیان نشود، نمی توان راهکاری برای حل مشکلات آن ارائه کرد. تلاش های خوبی در شهرداری مشهد صورت گرفته و وضع موجود نسبت به گذشته مطلوب است اما تا شرایط مطلوب فاصله هایی وجود دارد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بسیاری از افراد اعلام کردند که در قانون مجازاتی برای افرادی که به وظایف خود عمل نمی کنند وجود ندارد که در این راستا با توجه به امکان بازنگری در قانون می توان تغییرات لازم را لحاظ کرد. در حال حاضر دو طرح برای حمایت از افراد دارای معلولیت به مجلس ارائه شده است که باید نسبت به آن بررسی هایی صورت بگیرد.
حوریه جمالی پور
نظرات