ترافیک و حریم امنیتی آن ( ۲)
شهریار تبریز : قوانینی که می بینید و می خوانید بخشی از مهم ترین حقوق عابران پیاده است که خودروها، دوچرخه سواران موتورسواران و راکبان هر وسیله نقلیهای باید آن را رعایت کنند و به این ترتیب به عابران پیاده احترام بگذارند.
شادی در خیابان
وقایع خوشایند، شادمانی به همراه دارد و در سطح محلی و ملی منجر به شادمانیهای خیابانی میشود. مگر می توان شاد بود و کاری انجام نداد؟ بنابراین شادمانیهای خیابانی شکلی از شادمانی به صورت دسته جمعی است که به صورت خودانگیخته و یا برنامه ریزی صورت می گیرد. معمولا در ایران برای مسابقات فوتبال و اخیرا برای انتخابات و برنده شدن یک کاندیدا مردم شادی خود را در خیابانها نشان دادند مطمئنا اگر برنامه ریزی و به ابعاد مختلف آن توجه نشود، ممکن است عواقبی به دنبال داشته باشد. جمع شدن افراد ممکن است به دیگران و به اموال دولتی صدمه بزند، خیابانها کثیف شود و یا موجب تخریب فضای سبز شود. پیش بینی تمهیدات کار می تواند در موفقیت آن کمک کند.
کارناوال عروسی
وقتی سنتهای قدیمی به شکل افسارگسیخته ای در جامعه به اجرا در می آید هنجارها به ناهنجاری تبدیل خواهد شد. به راه انداختن کاروانهای عروسی با بوقزدنهای ممتد، کِل کشیدنهای همراهان، ویراژهای موتورسواران، تِکاف کشیدن ماشینها نمونه بارزی از یک هنجارشکنی است. زمان زیادی است که مردم برای بدرقه عروس و دامادها به خانه بخت کارناوال به راه میاندازند و برای نشان دادن شادی خود با خودرو نمایشهای ویژهای را اجرا می کنند. آنها تصور می کنند که برای یک شب شادی و پایکوبی می توانند از هر چیزی استفاده کنند تا شادی خودشان را بیشتر کنند، اما نمیدانند که خود را در کمین خطرهای احتمالی زیادی قرار میدهند و هر لحظه ممکن است که شادی جای خود را به غمی تلخ و بزرگ بدهد. همچنین هیچ شهروند اخلاق مداری راضی نمیشود که به هر دلیلی به حقوق دیگران تعرض شود، راه بندان کارناوال های عروسی از مصادیق بارز بی احترامی به حقوق سایرین می باشد.
برگرفته از کتاب فرهنگ شهروندی/ راهنمای تسهیل گران/ پایه ۸
لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز
نظرات