دو طرح محیط زیستی در استان یزد به بهره برداری رسید
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست یزد، نیره پورملائی در حاشیه افتتاح سیستم کنترل آلودگی هوا در صنعت فولادی در مهریز که با حضور تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان افتتاح شد، گفت: این واحد فولادی بدلیل نداشتن سیستم مناسب کنترل آلودگی و فرار دود، موجب آلودگی پهنه وسیعی در منطقه و اطراف کارخانه شده بود، که با پیگیری های شبانه روزی محیط زیست و حمایت مسئولان استانی، شهرستانی، دستگاه قضا و در نهایت همکاری مسئولین واحد، سیستم کنترل آلودگی جدید که به همت متخصصین، بومی سازی و تحت عنوان بگ هوس در این واحد نصب شد که آلودگی این واحد تحت کنترل قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد ضمن بیان اینکه این سیستم و همه سیستم های کنترل آلودگی نیاز به رسیدگی و پشتیانی دارند افزود: نصب این سیستم در دیگر واحدهای فولادی مشابه در استان به جد در دست پیگری حفاظت محیط زیست استان قرار دارد و به زودی شاهد اجرای چندین مورد دیگر نیز در صنایع فولادی استان هستیم.
وی ادامه داد: از دیگر برنامه های سفر استانی معاون محیط زیست انسانی به استان یزد، افتتاح سیستم بازگردانی و استفاده مجدد بخار آب در صنعت کاشی بود که برای نخستین بار توسط شرکت دانش بنیان و با استفاده از توان فنی و مهندسی بومی سازی و اجرا شده است.
مجهزترین مرکز پایش زیست محیطی در استان یزد افتتاح شد
پورملائی گفت: استان یزد یکی از بزرگترین استانهای صنعتی کشور است که صنایع بزرگ و آلاینده ای چون فولاد، کاشی، آهک و ... را در خود دارد. صنایعی که اکثرا در محور مهریز تا عقدا و بخصوص حدفاصل یزد تا اردکان واقع هستند و بدلیل موقعیت، اکثر این صنایع در نزدیک مناطق مسکونی و یا در مسیر بادغالب به سوی مراکز جمعیتی هستند لذا پایش و رصد مداوم و شبانه روزی این صنایع، برای رعایت استانداردها و ملاحظات زیست محیطی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد افزود: از اینرو پایش و رصد صنایع استان و برخورد با صنایع متخلف جهت جلوگیری از ادامه روند آلایندگی از رسالت های حفاظت محیط زیست استان است و در دوسال گذشته با وجود تعدد بالای صنایع دارای اهمیت پایش، محیط زیست استان با نیروی های بسیار کم و همچنین کمبود امکانات و تجهیزات، طی پایش های روزانه و شبانه صنایع متخلف شناسایی و در این زمینه دستاوردهای خوبی را باوجود مشکلات و کمبودها حاصل نموده است؛ اما با توجه به بضاعت محیط زیست رصد مداوم صنایع در هر ساعت از شبانه روز مقدور نبود.
پورملائی در ادامه اظهار کرد: بنابراین این اداره کل بر اساس یک ایده خاص و منحصر به فرد در کل کشور، با پیگیری و بررسی های صورت گرفته اقدام به تامین زیرساخت ها در نقاط استراتژیک و مهم کرد که این طرح در طول ۱۰۰ کیلومتر محور صنعتی (یزد تا اردکان) با نصب دکل ها و دوربین های خاص نظارتی و همچنین ساخت ساختمان مرکز پایش و برقراری ارتباط آنلاین این دوربین ها با ساختمان پایش در مرکز استان اجرا شده که موجبات پایش و رصد شبانه روزی بالغ بر ۸۰ درصد صنایع این محور را فراهم آورده است.
وی یادآور شد: اعتبار این طرح از محل وصول یک درصد عوارض معادن (موضوع ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه) مصوب در شورای معادن استان تامین شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد تصریح کرد: به طور جدی میتوان گفت اکنون فعالیت اکثر صنایع کاشی و فولاد استان که در محور یزد تا اردکان مستقر هستند به طور مداوم و هر ساعت از شبانه روز قابلیت رصد و پایش خواهند داشت و دیگر فعالیت صنایعی که بعضا در نیمه های شب اقدام به تخلف می کردند از دید حفاظت محیط زیست مخفی نمی ماند.
مرکز پایش یکی از نیازهای استان یزد بود که محقق شد
همچنین محمدعلی طالبی، استاندار یزد در این مراسم گفت: از زحمات مدیرکل و پرسنل محیط زیست استان کمال تشکر را دارم و مرکز پایش از نیازهای ضروری شهر و استان یزد بود که با اقدامات انجام شده امروز افتتاح شد و یکی از تصمیمات بسیار مهمی که در زمان مسئولیت اینجانب گرفته شد جلوگیری از استقرار صنایع جدید آلاینده و آب بر در دشت یزد- اردکان بود که هر چند عده ای این تصمیم را مقابل فعالیت های خود عنوان کردند اما برای حفظ این دیار تصمیمات شجاعانه نیازمند است و خوشبختانه دستگاههای مختلف نیز همکاری بسیار خوبی دارند.
وی ادامه داد در گذشته بخش خصوصی در مقابل اقدامات محیط زیست قرار می گرفت که در سال های اخیر در بسیاری از موارد خودشان پیش قدم و همراه هستند و برای حفاظت از محیط زیست و سلامت مردم و اصلاح آلایندگی ها اقدام می کنند.
نظرات