کاهش ۸۱ درصدی کانون های حضور حیوانات موذی در مشهد/ مشهد تنها شهری است  ...

کاهش ۸۱ درصدی کانون های حضور حیوانات موذی در مشهد/ مشهد تنها شهری است ...

کاهش ۸۱ درصدی کانون های حضور حیوانات موذی در مشهد/ مشهد تنها شهری است که سنجش اشعه یو وی در آن انجام می شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد؛ محمد پذیرا در گفت و گوی ویژه به خبرنگار ما در خصوص ساماندهی حیوانات موذی از جمله موش در سطح شهر، اظهارکرد: از شهریور ماه سال ۹۶ اقداماتی در خصوص کاهش حیوانات موذی در سطح شهر مشهد آغاز شده است. پس از بررسی کل سطح شهر براساس روش های موجود، کانون های حضور این حیوانات شناسایی شد و متوجه این موضوع شدیم که برخی خدمات و مشاغل بااین کانون ها در ارتباط هستند.
وی افزود:‌ مرحله بعد از شناسایی کانون ها، روش مقابله با این مشکل است زیرا روش ها باید مناسب با محیط شهری باشد. در این راستا با همکاری یک شرکت دانش بنیان، نانو پودری که جامعه هدف آن موش ها هستند و هیچ آسیبی برای انسان ها ندارد، انتخاب شد.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد بیان کرد: به دلیل اینکه این پودر برای اولین بار در سطح شهر مورد استفاده قرار می گیرد، افرادی در سطح مناطق آموزش های لازم را فرا گرفتند. به طور کلی طی سه سال و نیم گذشته و تا پایان سال گذشته ۶۰کانون موجود در سطح شهر به ۱۲ کانون رسیده است و امسال نیز توانستیم یک کانون را حذف کنیم.
پذیرا خاطرنشان کرد:‌ کاهش کانون های حضور این حیوانات کار بسیار مشکلی است زیرا این حیوانات در زیرزمین و غیر قابل رویتهستند بنابراین نمی توان تعداد آنان را به صفر رساند از طرف دیگر یکی از ویژگی های این حیوانات، قلمرو پروری است و ممکن استبعد از پاک شدن کانون موش های غریبه به این کانون ها مراجعه کنند.
ارسال فراخوان برای شرکت های دانش بنیان برای مقابله با حیوانات موذی
وی اضافه کرد:‌ همچنین از یک سال گذشته برخی کارهای علمی در این زمینه آغاز شده و فراخوان هایی نیز برای شرکت ها ارسال شدهاست. علاوه بر این برای شناسایی کانون ها همکاران ما موقیعت مکانی را ثبت می کنند تا جهت حرکت ها شناسایی و بتوانیم پیش بینی های لازم را اخذ کنیم.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد تصریح کرد:‌ نکته مورد توجه استقبال دیگر شهرهای کشور از این نانو پودربرای مقابله حیوانات موذی در سطح شهر است و شهرداری مشهد اولین شهر پیشرو در این زمینه است.


ایجاد سیستمی برای اخذ معاینه فنی خودرهای سنگین شهرداری
وی در ادامه گفت: ایجاد سیستمی برای اخذ معاینه فنی خودروهای سنگین شهرداری ابتدا در خود شهرداری آغاز شد و درآینده سیستمی برای ایجاد معاینه فنی ماشین آلات عمرانی ساختمانی مشغول در پروژه های ساختمانی ایجاد می شود. در حال حاضربراساس سیاهه انتشار سهم منابع ثابت در آلودگی هوا ۳۶ درصد و منابع متحرک ۶۴ درصد است به عنوان مثال موتور سیکلت ها ۵.۱ دهم درصد، خودروها ۳۳ درصد، کامیون ها ۱۳ و اتوبوس های سازمان اتوبوسرانی ۱.۳ دهم درصد، نیروگاه ها ۱۹ درصد، صنایع ۶ درصد که سهم صنایع تولید آجر بیشتر است، خانگی و تجاری ۳.۱ درصد و جایگاه بنزین ۵.۲ دهم درصد در آلودگی هوا نقش دارند.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد در خصوص علت سهم پایین اتوبوس های سازمان اتوبوسرانی گفت: یکسریاز اقدامات در درون سازمان انجام می شود به عنوان مثال گشتی مشترک با سازمان اتوبوسرانی وجود دارد که آلایندگی اتوبوس ها را کنترل می کنند.
پذیرا تصریح کرد: معاینه فنی یک موضوع مکانیکی است و اگر ماشین بعد از خروج از مرکز معاینه فنی دچار آسیب شود تا نوبت بعدی استاندارد تلقی می شود و این در حالی است که ممکن است خودرو دودزا باشد، همچنین خودروها زمانی دودزا تلقی می شوند که دودزیادی از آنها خارج شود، در صورتی که این وضعیت ۱۲ درصد بیشتر از وضعیت استاندارد آلایندگی است.
وی ادامه داد: بنابراین گشت های مشترک ما که در حال حاضر ۶ گشت هستند قبل از بروز مشکل، به رانندگان تذکر می دهند و منتظرمرئی شدن دود خودروها نمی مانند. بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری مبنی بر برخورد با ماشین های دودزا از مواردی است که تاکنون بهآن توجه نشده است اما این بند توسط ما احیا شده است.
در سال گذشته ۴۱ هزار مورد تخلف زیست محیطی ماشین های دودزا گزارش شده است
پذیرا عنوان کرد: اخطارهایی که توسط گشت های نظارتی به رانندگان اعلام می شود باید ظرف مدت دو هفته رفع نقص شود و در صورت عدم رفع نقص اخطار بعدی درب منزل است و عدم رعایت موارد با حکمی که از دادستانی گرفته شده در کمیسیون بند ۲۰ حکم بدویصادر و پلاک خودرو توقیف می شود. در سال گذشته ۴۱ هزار مورد تخلف زیست محیطی گزارش شده است که ۱۰ هزار مورد آن مربوطبه آلودگی خودروهای دودزا بوده و ۹۴ درصد آن رفع نقص شده است.
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد مطرح کرد: برخی مشکلات فعلی ما در خصوص آلودگی ماشین آلات عمومی ناشی از عدم تولید است به عنوان مثال امسال ۴۰۰ اتوبوس تولید شده است که با نیاز کلان شهرها همخوانی ندارد. در حال حاضر سنفرسودگی ۸۴ درصد از مینی بوس های شهر تمام شده است و این درصد موجود نیز به جهت تزریقاتی است که توسط شهرداری انجامشده وگرنه ۱۰۰ درصد مینی بوس ها سن فرسودگی آنان رد شده است.
پذیرا اظهار کرد: همچنین در تاریخ ۲۹ دی ماه به مناسبت روز هوای پاک، لایحه جامع کاهش آلودگی هوا در شورای اسلامی شهر مشهدتصویب شد. این لایحه با همکاری تمامی ارگان ها انجام شده است و براین اساس پیگیری موضوع صرفا بر عهده شهرداری نیست وسایر ارگان ها نیز دخیل هستند.
شهر مشهد تنها شهری است که سنجش اشعه یو وی در آن انجام می شود
رییس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد در خصوص سنجش اشعه یو وی اظهار کرد: شهر مشهد تنها شهری استکه سنجش اشعه یو وی در آن انجام می شود و براساس پروتکل هایی که وزارت بهداشت در سال ۸۳ تدوین کرده است، سنجش اشعه یووی یکی از نیازهای کلان شهرها است.
پذیرا تصریح کرد: در روزهای زمستان شرایط خاصی وجود ندارد اما در روزهای تابستان اشعه یوی وی از حد استاندارد فراتر می رود ونیاز است شهروندان مواردی را رعایت کنند. اشعه یو وی سبب بروز بیماری کاتاراکت (آب مروارید) و تحریک قرنیه و... می شود.

مطالب مرتبط: news.mashhad.ir/index.php
حوریه جمالی پور

لینک اصل خبر در سایت شهرداری مشهد

    منبع خبر

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد یک شهرداری در شهر مشهد می باشد

      نظرات