دالان بانک ملی بازار جهانی تبریز جدارهسازی میشود
به گزارش شهریار به نقل از ایرنا، حسین اسمعیلی سنگری با بیان اینکه با توجه به وجود جدارههای تاریخی ارزشمند در بافت تاریخی تبریز، میراث فرهنگی استان حفاظت و مرمت آنها را طی سال جاری در دستور کار هود قرار داده است، افزود: بر همین اساس دالان بانک ملی که در بازار حرمخانه مجموعه بازار جهانی تبریز قرار دارد از جمله جدارههای ارزشمندی است که با توجه به نیاز مرمت و بهسازی در دستور کار پایگاه جهانی بازار تبریز قرار دارد.
وی به اقدامات انجام شده در راستای مرمت جداره دالان بانک ملی تبریز اشاره و اضافه کرد: در همین راستا اقداماتی نظیر اصلاح و حذف زائدههای بدنه شامل سیمانکاریهای سالهای گذشته، اصلاح آبروها، تعویض آجرهای پوسیده، حذف موارد تخلفی نمای ساختمان، از بین بردن رویشهای گیاهی انجام شده است.
اسمعیلی اظهار داشت: در ادامه عملیات حفاظت و مرمت جداره دالان بانک ملی تبریز، مرمت گچبریها انجام و پس از اتمام این مرحله از عملیات و اقدامات لازم دیگر، این جداره ارزشمند بهطور کامل احیا خواهد شد.
وی همچنین از مرمت و اصلاح طاقهای بازار شهیدی مجموعه بازار جهانی تبریز خبر داد و گفت: در راستای اقدامات عملیاتی مرمتی مستمر در مجموعه بازار جهانی تبریز، مرمت طاقهای بازار شهیدی نیز در دستور کار پایگاه جهانی بازار تبریز قرار گرفته است.
اسمعیلی ادامه داد: به دنبال آغاز عملیات مرمتی در این بخش از بازار جهانی تبریز، اقداماتی نظیر اصلاح طاق، سبکسازی پشتبام، اصلاح پایههای اصلی، تعویض آجرهای پوسیده و بندکشی انجام گرفته است.
وی افزود: مرمت مجموعه بازار جهانی تبریز به صورت مستمر با مشارکت اصناف در حال انجام است تا این مجموعه فاخر که سندی زرین از تاریخ این دیار کهن است همچون گذشته استوار مانده و آیندگان را از زیباییهای خود متحیر سازد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران با داشتن افزون بر یکهزار و ۸۰۰ اثر، ابنیه و اماکن تاریخی و باستانی ثبت شده در فهرست آثار ملی، در ردیف ۵ استان نخست ایران به لحاظ تاریخی و فرهنگی قرار گرفته است.
مجموعه مسقف بازار تبریز با یک کیلومتر مربع وسعت در ۲۵ شهریور ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۹۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود پنج هزار و ۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راستهبازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه به عنوان اصلی ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته میشود.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز
نظرات