حمایت از حقوق مصرف‌کننده با بازنگری فرایندهای  ...

حمایت از حقوق مصرف‌کننده با بازنگری فرایندهای ...

حمایت از حقوق مصرف‌کننده با بازنگری فرایندهای تولید و تمرکز بر زنجیره ارزش

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، محمدحسین ودیعی که به مناسبت روز ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در نشست فعالان عرصه تولید سخن می‌گفت معیارهای رضایت مصرف کننده را در سه معیار قیمت، کیفیت و کارکرد کالاها وخدمات، تحت عنوان «مثلث بقا» دسته بندی کرد و گفت: هرچند رعایت جنبه های کیفی از مهمترین دلایل جلب رضایت مشتری است و برای مصرف کننده نهایی بسیار مهم است که در کالاهای مصرفی و بویژه کالاهای سرمایه‌ای، تا چه مدت می‌تواند از کالا بدون نیاز به تعمیر استفاده کند اما امروزه بحث قیمت اهمیت فراوانی پیدا کرده چرا که اقشار مختلف مردم در اثر رشد تورم و تنگناهایی که نظام تولیدی با آنها دست و پنجه نرم می‌کند با کاهش قدرت خرید مواجه شده و در مثلث بقا قیمت دو ضلع دیگر را تحت تاثیر داده است.


وی با تاکید بر اینکه در عصر حاضر در فرایندهای تولیدی و فضای کسب و کار تحولات ژرفی ویژگی در دنیا رخ داده است، افزود: نهادهای و سازمان های مختلفی در کشور نقش نظارت و کنترل بازار را با هدف حمایت از مصرف‌کننده بر عهده دارند واگر به این تحولات توجه نکنیم وبه آن سمت نرویم کارایی واثربخشی ابزارهای کنترل و نظارت کاهش خواهد یافت.

به گفته ودیعی، تحولات جدید سبب شده تولیدکنندگان به فکر بهینه سازی عوامل و مراحل تولید باشند تا بتوانند کالا را با قیمت مناسب به مصرف کننده برسانند. این تحولات با بهره‌گیری از تکنولوژی روز، فرایند تولید را تحت تاثیر قرار داده و با تمرکز بر زنجیره تامین وزنجیره ارزش و استفاده از فناوری اطلاعات و تئوری محدودیت ها و... کمک می کند بتوانیم حقوق مصرف کننده را بهتر رعایت کنیم.

وی ادامه داد: تمرکز بر زنجیره ارزش و زنجیره تامین در شرکت های بزرگ دنیا تحولات شگرفی را سبب شده و ما از این پیشرفتها کم نصیبیم. امروزه در کشورهای توسعه یافته بسیاری از تولیدکنندگان محصول نهایی با تولید کنندگان مواد اولیه شریک شده اند تا با شراکت در سود بتوانند قیمت تمام شده محصول نهایی را کاهش دهند اما در کشور ما این دو بخش گاهی با هم رقیبند و عموما پیشرفت یک بخش سبب فشار به بخش دیگر می شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: در زنجیره ارزش مطالعات زیادی انجام شده و فعالیت های زائد و موازی و بدون ارزش افزوده حذف شده‌اند. فروشگاه های بدون فروشنده یا نظام های توزیع جدید موجب کاهش بهای تمام شده می شود و فناوری اطلاعات سبب کوتاه شدن فرآیندها شده است.

وی افزود: متاسفانه بهای تمام شده کالا عموما شامل برخی هزینه‌هایی است که سبب ارزش افزوده نمی‌شود اما تولیدکننده ناچار به دریافت آن از مشتری است. این مشکلات فشار بیشتر به مصرف تحمیل می‌کند.

ودیعی تاکید کرد: دوام آوردن در عرصه تولید با انبوه مشکلات موجود، عشق و علاقه وافری می طلبد و زحمات تولیدکنندگان کشور قابل تقدیر است.

حمایت مدیریت شهری از مصرف‌کننده
عضو شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه در کشور ما نهادها و سازمان‌های مختلفی با دغدغه حمایت از مردم و مصرف‌کنندگان اقدامات و وظایف کنترلی و نظارتی بر عهده دارند، گفت: مدیریت شهری مشهد هم گامهایی برای بهبود شرایط بازار برداشته و با این هدف ماموریت هایی برای سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری تعیین کرده تا بطور عملی به این حوزه و بهبود شرایط قیمت گذاری و رعایت بیشتر حقوق مصرف کننده کمک کرده باشد.

وی با اشاره به ماموریتهای این سازمان در باب ایجاد و بهره برداری از بازارهای میوه و تره بار و ارزاق عمومی شهروندان و همچنین نظارت بر عملکرد آنها اضافه کرد: هدف اساسی این فروشگاه ها و بازارها، تامین مایحتاج عمومی شهروندان و تسهیل شرایط خرید و معیشت اقشار مختلف بوده و برخلاف تصور برخی مبنی بر درآمدهای هنگفت شهرداری از محل این بازارها، به گواه آمار و ارقام و با توجه به حساسیتی که شخصا روی بودجه‌ها شهرداری و سازمانهای وابسته از جمله سازمان ساماندهی مشاغل و میادین دارم و با دقت وحساسیت تمام اجزای هزینه و درآمد را بررسی می کنیم، عرض می کنم درآمد و هزینه شهرداری از محل این بازارها تقریبا در نقطه سربه سر است‌. هیچ امکانی که بتوان از مازاد درآمد بازارها برای سایر مصارف شهر استفاده کرد وجود نداشته و هدف اصلی شهرداری تسهیلگری و حمایت از حقوق مصرف کننده است.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات