نقش جوامع محلی در حفاظت و احیا تالاب پریشان و حله
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان بوشهر، این نشست هم اندیشی با حضور رییس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، مسوول امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، رییس انجمن حیات سبز لیان، دبیر انجمن میراث پریشان، دبیر و اعضای کانون محیط زیست بلوط سبز دانشگاه سلمان فارسی و برخی دیگر از فعالان و کنشگران زیست محیطی استان های فارس و بوشهر برگزار شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این نشست گفت: حال و روز تالاب ها خوب نیست و این شرایط به دلیل سیاست هایی است که در زمینه آبخیزها و آبریزها در سال های گذشته تاکنون در پیش گرفته شده و به نوعی هیچ توجهی به کارکرد تالاب ها در زیست و معیشت مردم و جوامع محلی نشده است.
فرهاد قلی نژاد اظهار کرد: مساله مهم حقآبه تالاب ها همچنان حل نشده باقی مانده و مردم و جوامع محلی به شناخت عمیق از اهمیت تالاب ها پی نبرده اند. در سالهای اخیر برای حل برخی از مسائل مربوط به تالاب ها، طرح مدیریت زیست بومی تالاب ها و طرح های معیشت پایدار جوامع محلی در تالاب ها تدوین شده که گامی بسیار مهم برای حضور مردم و جوامع محلی در عرصه مدیریت و حفاظت از تالاب ها است.
وی افزود: در استان بوشهر طرح مدیریت زیست بومی تالاب حله پس از تدوین، در شورای برنامه ریزی استان بوشهر تصویب و ابلاغ شده است و طرح های زیست بومی سه تالاب نایبند، دیرنخیلو و مند نیز نهایی شده است.
قلی نژاد همچنین از حمایت گسترده از برنامه های هم اندیشی بین استانی و هرگونه هماهنگی و حمایت از چنین برنامه هایی خبر داد.
نظرات