دیوار بلند بیاعتمادی بین مردم و مسئولین باید ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای شهر مشهد، متن کامل نطق پیش از دستور علیرضا شهریاری، عضو هیات رئیسه شورای شهر مشهد در زیر آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ای که با نامت جهان آغاز شد
دفتر ما هم به نامت باز شد
سالگرد انقلاب اسلامی ایران فرصتی برای بازخوانی اهداف و آرمانهای نهضتی است که مشارکت نخبگان و مردم توانست نظامی را بر پا کند که رهبرانش همواره بر استقلال و آزادی به عنوان دو بال آن تأکید کردهاند.
انقلاب صدای بلند هر ملتی است و ملتی که صدایش شنیده نشود، ناچار است بلند سخن بگوید. انقلاب ایران صدای ملتی بود که از خفقان و فساد و استبداد رژیم شاهنشاهی خسته و دلزده شده بود و آرمان آزادی و رهایی از استعمار را در قامت و چهره رهبری
دید که فراتر از چهره ی سیاسی و انقلابی آن زمان بود.
انقلاب مردم ایران حرکتی عظیم برای برداشتن موانع تکامل در مسیر پیشرفت بود و متکی به اندیشه اسلامی و ملی مردمی است که پس از چهار دهه از آن انقلاب تاریخی و کم نظیر با همه فرازها و فرودها، کاستی ها و کمبودها، منفعتطلبیها و خودمحوریها همچنان دل در گرو اهداف مقدس آن دارند.
انقلاب ایران تجلی خواست همگانی مردم در برپائی و تأسیس نظامی نو، بر پایه موازین عدالت گستر اسلام و حفظ منافع ملی، استقرار آزادی و گذر از بندهای خفقان و استبداد بود. اما اینک که ورود به پنجمین دهه انقلاب را تجربه میکنیم، بازخوانی و ارزیابی روندها، نظریهها و دستاوردهای گذشته برای پیشبرد اهداف
پیش رو، بسیار ضروری و مهم به نظر میرسد.
ایجاد عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی که متأسفانه از آن فاصله گرفتهایم، محصول همکاری نزدیک شهروندان، فعالان اقتصادی و مدیران جامعه است و بیتردید این همکاری فقط در سایه اعتماد متقابل امکان بروز و ظهور خواهد داشت. به بیان دیگر، باید تصویری از حکمرانی در اذهان مردم ایجاد شود که همگان حسن نیت مدیران و کارگزاران نظام را باور کنند. دولت و دولتمردان باید، شهروندان را متقاعد کنند که جز بهبودی امور جامعه و افزودن بر درجه رفاه و سربلندی آنان، از بین بردن شکاف طبقاتی ایجاد شده، خشکاندن ریشههای فساد و رانتخواری و ایجاد شفافیت در سازمانها و ارگانهای تمام قوا اعم از مجریه، قضائیه و مقننه، هم و غم دیگری ندارند.
در جامعهای که چنین اعتمادی وجود نداشته باشد، کار بسیار دشوار خواهد بود. نگاهی گذرا به شرایط امروز جامعهمان، نشان می دهد که نوعی بی اعتمادی نسبت به عملکرد مدیران و متولیان امور در حوزه های مختلف شکل گرفته است. رفتار برخی مسئولان، بیتوجهی به ضرورت اقناع شهروندان، بیاعتنایی به معیارهای شفافیت، رقابت مخرب سیاسی، توجه مفرط نهادهای عمومی به درآمدزایی و تجارت پیشگی، همه و همه دست به دست هم داده و به این بی اعتمادی و بدبینی دامن زده اند.
امروز وظیفه همه سیاست مداران و سخنوران و نخبگان دلسوز جامعه که آرزوی توسعه همه جانبه ایران را دارند، این است که به قدر وسع خود برای مبارزه با این اعتمادسوزی تلاش کنند و او د دولت و نهادهای عمومی را وادار کنند تا با محرم و صاحب حق تلقی کردن مردم، دیوار بلند بیاعتمادی بین مردم و خود را تخریب کنند. مسئولان باید این واقعیت را بپذیرند که شهروندان سهامداران جامعه اند و آنان حق دارند درباره آنچه مربوط به سرنوشت آینده کشورشان است به بهترین نحو و با صریح ترین شیوه، کمیها و کاستیها را بیان کنند. بدون شک اگر اعتماد خدشه دار شده برگردد، مسئولین شفاف و بی پرده مشکلات و حقایق را به مردم بگویند، در سایه اتحاد و همبستگی ملت و دولت می توان دوباره امید به آینده را در دل مردم شکوفا کرد.
در هر ملتی وحدت و همبستگی مردم موجب تلاش مشترک برای دستیابی به اهداف ملی و ارتقا کیفیت زندگی افراد آن کشور است. ایجاد تفرقه و تضعیف وحدت ملی ایرانیان و بوجود آوردن مشکلات اقتصادی برای متوقف کردن پیشرفت کشور دو روش عمده دشمنان برای مقابله با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی می باشد. البته همه چیز را هم نباید به گردن دشمن خارجی انداخت. شاید برای بسیاری از مردم بارها و بارها این سؤال پیش آمده باشد که چرا با وجود برخورداری کشورمان از انواع و اقسام نعمات و ثروتهای خدادادی، شامل منابع زیرزمینی اعم از نفت، گاز، معادن و همچنین برخورداری از ظرفیتهای فراوان در بخش های مختلف نظیر منابع انسانی نخبه، اقتصاد کشورمان همچنان از وضعیت نامطلوبی رنج می برد، کشوری که به لحاظ جغرافیایی در عین حال از شرایط اقلیمی مناسب به منظور کشت و پرورش انواع و اقسام محصولات کشاورزی و دامی برخودار است. به هر حال ادامه شرایط با وضعیت موجود امکان پذیر نیست.
برای برون رفت از وضعیت موجود سران و تصمیم سازان کشور باید دست به تصمیمات بزرگ بزنند و اتخاذ شیوه های نوین را جایگزین روش های شکست خورده «آزمون و خطا» نمایند.
شاید این خاطره شهید مرتضی مطهری معلم بزرگ انقلاب بتواند الهام بخش ما در پویا نمودن جامعه و ایجاد تحرک و ارائه شیوه های پویا در کشورمان باشد.
ایشان نقل می کنند که:
یکی از دوستان من که مرد نکته سنجی است، یک تعبیر بسیار لطیفی داشت که اسمش را گذاشته بود منطق ماشین دودی» از او می پرسیدم که منطق ماشین دودی چیست و او می گفت وقتی بچه بودم خانه ما در منطقه شاه عبدالعظیم بود و در آن زمان فقط یک قطار وجود داشت که بین تهران و شاه عبدالعظیم حرکت می کرد و من وقتی رفتار بچه ها را نسبت به حرکت قطار میدیدم، متعجب می شدم. وقتی قطار ساکن بود، بچه ها اقدامی نمی کردند و با تکریم و تعظیم و اعجاب به آن نگاه می کردند ولی همانقدر که شروع به حرکت می کرد، به طرف آن سنگ پرتاب می کردند. من تعجب می کردم که اگر به این قطار باید سنگ زد و آن را تحقیر کرد، چرا وقتی ایستاده چنین نمی کنند. برایم خیلی عجیب بود تا وقتی بزرگ شدم و بعدا متوجه شدم که این قانون کلی ما ایرانیان است که هر کسی و هر چیزی تا وقتی ساکن است مورد احترام است، تا ساکت است مورد
تعظیم و تبجیل است، اما همین قدر که راه افتاد و در اجتماع یک قدم برداشت، نه تنها کسی به او
کمک نمی کند، بلکه سنگ است که به طرفش پرتاب می شود، این نشانه یک جامعه مرده است ولی یک جامعه زنده فقط برای کسانی احترام قائل است که: متکلمند نه ساکت، متحرک اند نه ساکن، باخبر ترند نه بی خبرتر.
به عنوان کسی که همواره در حوزه بهداشت و سلامت تلاش کرده ام و دغدغه سلامتی مردم شهر و کشورم را دارم، سالی که گذشت متأسفانه شاهد از دست دادن بسیاری از عزیزانمان بواسطه شیوع کرونا بوده ایم. بدون شک اولویت فعلی مسئولین بهداشتی و اجرایی کشور پیگیری تأمین، ساخت و تولید میزان کافی واکسن کووید۱۹ به عنوان اصلی ترین روش برای ایمن سازی مردم و رهایی جامعه از ابتلا و عواقب شوم این ویروس خطرناک است.
شایان ذکر است که در سال ۲۰۰۲ میلادی سازمان جهانی بهداشت به مناسبت صدمین سال فوت لویی پاستور بیانیهای منتشر کرد که در آن گفته شده: طی صد سال گذشته اگر دو کار با ارزش و پرثمر برای نجات جان بشر انجام شده باشد، یکی بهداشتی شدن آب آشامیدنی و دیگری واکسیناسیون است. بسیاری از دانشمندان، علم واکسینولوژی را شریف ترین علم در بین علوم بیولوژی می دانند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت تا پایان سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۴۸ طرح مبتنی بر استانداردهای معتبر جهت تولید واکسن و ایمن سازی بدن در مقابل کوید۱۹ صورت گرفته، خوشبختانه در ایران نیز بیش از ۶ واکسن در مراکز تحقیقاتی مختلف تولید شده است که سه تای آن ها مجوز ورود به کار آزمایی های بالینی را کسب و انتظار می رود تا اوایل تابستان آینده وارد چرخه تولید انبوه گردند و امید می رود که با تلاش مسئولین ذیربط در تعجیل خرید واکسن معتبر و تولیدات داخل بتوانیم بر این بیماری شوم فائق آییم.
سخن به درازا کشید و اگر باعث تصدیع شدم، می بخشید
اما سخن آخر: اکنون که تقریبا در پایان عمر شورای پنجم هستیم، باید خدای بزرگ را سپاس بگوییم که در انجام وظیفه ای که به عهده گرفته ایم، مردود نشده ایم، بلکه نمره قابل قبولی از دیدگاه مردم فهیم مشهد به دست آورده ایم، اگر حمل بر خودستایی نشود مردم مشهد تغییر و تحول قابل توجهی را در سطح شهر احساس می کنند؛ ایجاد پل های متعدد برای تسهیل در امر آمد و رفت، تأسیس فضاهای سبز بویی از قبیل کوه پارک، رود پارک، بوم پارک، ساختن پارکینگ های هوشمند، ایجاد مسیرهای اختصاصی برای عبور دوچرخه سواران و همچنین بازسازی پیاده روها جهت تسهیل در رفت و آمد معلولان، همه و همه گویای فعالیت پویای شورای پنجم است و البته این مهم انجام پذیر نمی بود، اگر همکاران محترم شورای شهر در اتخاذ تصمیمات خود چنین همدل و هماهنگ عمل نمی نمودند. وسواس و حساسیت اعضای شورای در انتخاب شهردار محترم و انتخاب بهترین گزینه در این امر مهم و تلاش و کوشش و پیگیری ایشان برای انجام کارها که همه اعضا بر آن اتفاق نظر داریم، همه و همه به شکل گیری یک تیم منسجم و آماده خدمت در شهرداری منجر گردید که نتایج آن را می بینیم و اینجاست که باید بگویم:
خدایا چلی کن سرانجام کار
تو خشنود باشی ما رستگار
والسلام
نظرات