گام‌های ارزنده مدیریت شهری مشهد برای استفاده از  ...

گام‌های ارزنده مدیریت شهری مشهد برای استفاده از ...

گام‌های ارزنده مدیریت شهری مشهد برای استفاده از پنل‌های خورشیدی و انرژی‌ پاک

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، رضا خواجه‌نائینی در گفتگویی به تشریح پروژه احداث نیروگاه‌های خورشیدی شهرداری مشهد پرداخت و اظهارکرد: این پروژه با حمایت شورای شهر مشهد و با توجه به تصویب نامه هیئت محترم وزیران مبنی بر الزام تامین 20 درصد انرژی مصرفی ساختمان های خود از انرژی های تجدید پذیر در دستورکار شهرداری قرار گرفت و خوشبختانه اقدامات ارزشمندی نیز تاکنون صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه امروزه انرژی‌های نو در سطح جهانی، با شتاب درحال گسترش و نفوذ هستند و آثار جبران ناپذیر ناشی از عدم بکارگیری این نوع انرژی بر همگان آشکار شده است، گفت: وقوع تحولاتی نظیر تغییرات آب و هوایی بر اثر انباشت گازهای گلخانه‌ای در جو، افزایش تقاضای مصرف انرژی در سراسر جهان و گشوده شدن چشم اندازی روشن درمورد انرژی‌های تجدیدپذیر، سبب ایجاد نقطه عطفی در توسعه کاربرد این دسته از انرژی‌ها شده است.

وی در ادامه افزود: در سیاست های کلان ابلاغی شورای پنجم به شهرداری مشهد، همواره حرکت به سمت توسعه پایدار و کمک به حفظ محیط زیست مورد توجه بوده است؛ شهرمشهد پتانسیل خوبی برای بهره‌گیری از انرژی خورشیدی دارد و لذا، بحث استفاده از پنل‌های خورشیدی در دستورکار مدیریت شهری قرار گرفت.

معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد با بیان اینکه در گام نخست، سال 97، با اعتبار 1.3 میلیاردریال، اولین نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام شهرداری منطقه 4 نصب شد، تصریح کرد: با توجه به موفقیت‌آمیز بودن نتیجه این اقدام، توسعه نصب و استفاده از پنل‌های خورشیدی با جدیت دنبال شد.

خواجه‌نائینی با اشاره به تهیه برنامه احداث نیروگاه‌های خورشیدی در گام نخست، گفت: در ادامه ساختمان‌های شهرداری و مصرف و فضای بام آنها مورد پایش قرار گرفت و تجهیزات تولید داخل در کارگروه های تخصصی کمیسیون بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز تخصصی بررسی شد.

وی با بیان اینکه اجرای نیروگاه‌ها طی 3 فاز صورت گرفت، تصریح کرد: خرید پنل های خورشیدی به ظرفیت 633 مگاوات با بودجه 25 میلیارد ریالی در اسفند سال 1398 انجام و فاز اول پروژه در سال 1399 با احداث و بهره‌برداری از 10 نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 195 کیلو وات با قابلیت مانیتورینگ آنلاین و بودجه 11 میلیارد ریالی انجام پذیرفت که در مجموع قابلیت تولید انرژی سالیانه 336 مگاوات ساعت محقق شد.

خواجه‌نائینی گفت: نکته بسیار مهمی که در احداث این نیروگاه ها در نظر گرفته شده است استفاده از تجهیزات کاملا ایرانی از جمله اینورترها و پنل‌های خورشیدی ساخت داخل بوده و همچنین نرم افزار مانیتورینگ بومی جهت رصد این نیروگاه‌ها، طراحی و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

وی با بیان‌اینکه در جانمایی این نیروگاه‌ها سعی شده به سبب ترویج فرهنگ بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر حداکثر دید بصری برای شهروندان در نظر گرفته شود، افزود: طی این اقدامات بنا به ارزیابیهای شرکت توزیع نیروی برق مشهد، شهرداری مشهد در طرح ملی تامین حداقل 20 درصد برق مصرفی ساختمانها از انرژیهای تجدیدپذیر در میان دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی مشهد رتبه اول را کسب نمود.

معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: از اسفندماه 1399 فاز دوم پروژه با پیشرفت 40 درصدی در حال اجرا می‌باشد که در آن 7 نیروگاه دیگر به ظرفیت 275 کیلووات و بودجه 25 میلیارد ریالی تا اواخر اردیبهشت ماه سال 1400 به بهره‌برداری خواهد رسید.

خواجه‌نائینی در ادامه تشریح برنامه‌های پیش‌رو گفت: فاز سوم پروژه نیز به ظرفیت 163 کیلووات در سال جاری اجرا خواهد شد و با این نیروگاه‌ها، ظرفیت تولیدی به مجموع ظرفیت 648 کیلووات و تولید انرژی سالیانه 1036 مگاوات ساعت می‌شود و شهرداری مشهد به عنوان پرچمدار بهره گیری از انرژی خورشیدی جهت مصارف ساختمان‌های خود در بین کلانشهرهای کشور معرفی خواهد شد.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات