مجوز آبگیری مراحل دوم و سوم سد گتوند صادر شد

مجوز آبگیری مراحل دوم و سوم سد گتوند صادر شد

http://www.bananews.ir/پژوهشکده باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی با ارسال نامه‌ای به مجری طرح گتوندعلیا، ضمن اعلام اتمام قسمتی از کاوش گروه‌های باستان شناسی، آبگیری این سد را تا تراز ۱۹۰ بلامانع اعلام کرد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) دکتر داریوش محجوب، مدیر مطالعات طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا با اعلام این خبر افزود: به دنبال آبگیری مرحله اول سد گتوندعلیا که با حضور ریاست جمهوری در مردادماه سالجاری انجام شد، برای انجام مراحل دوم و سوم آبگیری که تا تراز ۱۹۰ پیش‌بینی شده، نیاز به اخذ مجوز بود که پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبگیری تا این تراز را بلامانع دانست و طی نامه ای رسما " آن را به طرح ابلاغ کرد.

وی با اشاره به مرحله اول آبگیری سد گتوندعلیا گفت: مرحله اول آبگیری سد که تا تراز ۱۴۰ صورت گرفت نیز با اخذ مجوز پژوهشکده باستان شناسی بود و در این مرحله سد گتوندعلیا توانست بیش از ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره کند.

مدیر مطالعات طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا در ارتباط با زمان و چگونگی آبگیری مراحل دوم و سوم افزود: با توجه به راه اندازی واحدهای نیروگاهی که از نیمه بهار سال آینده امکان پذیر می شود و مناسب بودن فصل جاری جهت عملیات کاوش، امیدواریم پژوهشکده باستان‌شناسی، عملیات نهایی کاوش را بطور کامل تا پایان سالجاری به اتمام برساند که در این صورت آبگیری سد تا تراز نرمال ۲۳۴ قابل انجام خواهد شد.

محجوب یادآور شد: درحال حاضر تمامی اقدامات و هماهنگی‌های لازم با مسئولان استان و مقامات محلی و منطقه‌ای درحال انجام است و این آمادگی وجود دارد تا همچون گذشته همکاری لازم با پژوهشگاه باستان شناسی صورت بگیرد.

این مسئول مراحل آبگیری سد گتوندعلیا را چهار مرحله برشمرد و افزود: با انجام مراحل دوم و سوم، در نهایت مرحله چهارم آبگیری نیز انجام خواهد شد که در این صورت سد گتوندعلیا به اهداف نهایی خود دست یافته و ملت ایران از منافع آن بهره‌مند خواهند شد.

از جمله اهداف اولیه طرح بزرگ گتوندعلیا که در استان خوزستان و در مجاورت شهرستان گتوند در حال اجراست، ایجاد مخزنی به حجم ۴٫۵ میلیارد مترمکعب و افزایش ظرفیت برق کشور به میزان سالیانه ۴۲۵۰ گیگاوات ساعت است.

پیش‌بینی می‌شود با انجام مرحله دوم و سوم آبگیری، مقدمات و شرایط لازم را برای راه‌اندازی و افتتاح نخستین واحد نیروگاهی این طرح فراهم و به زودی برق تولیدی آن وارد مدار شود.

 

 

    نظرات