ضرورت حفظ هویت معماری اسلامی ایرانی در صنعتی‌سازی

ضرورت حفظ هویت معماری اسلامی ایرانی در صنعتی‌سازی

صنعتی‌سازی در احداث بناهامدیرکل مسکن و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: حرکت به سوی صنعتی‌سازی در احداث بناها نباید به هویت معماری اسلامی ایرانی خدشه وارد کند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) علی ابراهیمی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران بر ضرورت احداث بناها به شکل صنعتی به جای روش ساخت سنتی تاکید کرد و اظهار داشت: در روش ساخت صنعتی قطعات و اجزای ساختمان به صورت کارخانه‌ای تولید می‌شود که به صورت انبوه و بر اساس استانداردها و با رعایت موازین توسعه پایدار انجام می‌گیرد.

وی افزود: در روش صنعتی‌سازی مسکن، نقشه‌های صنعتی تهیه و تیپ‌سازی شده و مصالح به صورت سری در کارگاه‌های صنعتی تولید می‌شوند.

به گفته مدیرکل مسکن و شهرسازی چهارمحال و بختیاری مدیریت و شیوه کار در روش صنعتی‎سازی ساختمان از ابتدای تهیه نقشه تا تولید مصالح ساختمانی، به صورت صنعتی است.

ابراهیمی در ادامه با اشاره به اینکه حرکت به سوی صنعتی‌سازی نباید به هویت معماری اسلامی ایران خدشه وارد کند، گفت: رعایت مقررات ملی ساختمان برای توسعه صنعتی‌سازی ساختمان یکی از الزامات مهم در این عرصه برای حفظ ایمنی و مقاوم‌سازی ساختمان به شمار می‌آید.

وی با برشمردن برخی دیگر از مزایای صنعتی‎سازی ادامه داد: سبک‌سازی، مقاوم‌سازی، صرفه‌جویی در مصالح، مصرف بهینه انرژی، کاهش دوره ساخت و در نتیجه کاهش هزینه ساخت و افزایش عمر مفید و کیفیت ساختمان از جمله برخی از این مزایا در مقایسه با سنتی‎سازی به شمار می‎رود.

ابراهیمی بر ضرورت صنعی‏‎سازی ساختمان در این استان تأکید کرد و گفت: در این صنعت مصالح به‌صورت سری در کارگاه‌های صنعتی تولید و مدیریت و شیوه کار از ابتدای تهیه نقشه تا تولید مصالح ساختمانی، صنعتی است.

وی افزود: یکی از اهداف صنعتی‌سازی تسریع در ساخت و ساز است و چنانچه شرکت‌های صنعتی‌سازی با توجه به جدول زمان‌بندی عمل نکنند، قراردادشان لغو خواهد شد.

مدیرکل مسکن و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در ادامه به برنامه این استان برای احداث ۱۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر اشاره کرد و گفت: اگر چه طی سال‎ جاری اجرای طرح مسکن مهر در این استان شتاب خوبی گرفته اما به طور کلی روند اجرای این طرح می‎تواند با همت تمامی دستگاه‌های ذیربط مطلوب‌تر اجرا شود.

دبیر شورای تأمین مسکن چهارمحال و بختیاری همچنین با تأکید بر ضرورت اجرایی شدن تعهدات دستگاه‌ها، انبوه‌سازان و شرکت‌های تعاونی در اجرای طرح مسکن مهر بر اساس برنامه زمان‌بندی، خاطرنشان کرد: سرد شدن هوا و عدم ایجاد خدمات زیربنایی از جمله نگرانی‌ها در راستای عدم انجام تعهدات و تحویل به هنگام واحدها به متقاضیان است.

ابراهیمی از اعطای تسهیلات ویژه‌ به سازندگان واحدهای مسکونی به‎منظور تسریع در ساخت و ساز و بهسازی بافت‌های فرسوده شهری در این استان خبر داد و گفت: بر همین اساس شهرداری‌ها برای تسریع در ساخت و ساز و به‌سازی بافت فرسوده برای صدور پروانه تخفیفاتی در نظر گرفته‌اند.

ابراهیمی با اشاره به تسهیلات ویژه پرداختی به سازندگان واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده، گفت: اعطای تسهیلات ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون ریالی به هر واحد مسکونی، بدون سپرده‌گذاری از دیگر تسهیلات اعطائی به سازندگان واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده است.

 

 

    نظرات