تثبیت خاک های ماسه ای با خرده های ضایعات پلاستیکی
پژوهشگران بخش زمین شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس در تحقیقی موفق شدند خاک های ماسه ای و رسی را با ضایعات پلاستیکی به دست آمده از بطری های خرد شده نوشابه و آب تثبیت کنند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) به نقل از روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس ، خاک های سست و بهسازی آنها از موضوعاتی است که همیشه مورد توجه مهندسان بوده است چنان چه آنان در محل اجرای طرح های عمرانی ناگزیرند این گونه مصالح را به روش های مختلف بهسازی کنند.
' امیرمهیار اژدرپور' کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی دراین مورد گفت: استفاده از ضایعات پلاستیک بازیافتی در بهسازی مصالح خاکی یا تولید مصالح ساختمانی می تواند به عنوان یکی از راهکارهای کاهش مقدار این مواد در طبیعت باشد.
وی خاطرنشان کرد : دراین پژوهش تراشه های به دست آمده از آسیاب بطری های ضایعاتی پلی اتیلین ترفنالات ( پت ) که برای بسته بندی و نگهداری نوشیدنی هایی مانند نوشابه و آب استفاده می شود برای بهسازی مصالح ماسه ای و رسی به کار رفته است ، این تراشه ها در درصدهای مختلف به هر دو نوع خاک به صورت جداگانه اضافه شدند.
این پژوهشگر ادامه داد: مخلوط کردن تراشه های پلاستیک پت با مصالح خاکی ، تغییرات کاهشی در وزن واحد حجم مصالح ایجاد می کند که این روند کاهشی در ماسه با افزایش درصد رطوبت بهینه همراه خواهد بود.
اژدرپور افزود: وجود تراشه ها تغییرات قابل ملاحظه ای در پارامترهای مقاومت برشی مانند چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی در هر دو نوع خاک را ایجاد می کند ، در خاک ماسه ای مخلوط شدن ماسه و تراش های پت باعث ایجاد چسبندگی و رفتاری شبیه خاک های چسبنده می شود .
وی گفت: علاوه براین روند افزایشی درصد وزنی از تراشه های پلاستیک پت باعث ایجاد تغییرات مثبت می شود و توان باربری این مصالح را بهبود می بخشد . مقدار این افزایش بستگی به میزان درصد وزنی تراشه های موجود در مصالح خاکی دارد. بنابراین مصالح بهسازی شده با این تراشه ها از مصالحی که بدون تراشه هستند ، شرایط باربری بهتری را دارا هستند.
این پژوهش با راهنمایی دکتر' محمد رضا نیکودل ' و با مشاوره دکتر ' داود محمدی 'از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است .
نظرات