درخواست سرهنگ محبت خانی برای اقدام سریع قوه قضائیه / شکارچی غیر مجاز  بی رحم است و به راحتی انسان می کشد

درخواست سرهنگ محبت خانی برای اقدام سریع قوه قضائیه / شکارچی غیر مجاز بی رحم است و به راحتی انسان می کشد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محیط بانان مدافع جان زمین اند اما به ناجوان مردانه ترین شکل جان می دهند؛ خبر شهادت دو محیط بان گرامی استان زنجان غم سنگینی به دل نشاند اما قساوت و شیوه به خون کشیدن قاتلان شکارچیان غیر مجاز ، این غم را چندین و چند برابر کرد و همچنان داستان تنهایی و مظلومیت مدافعان ایران زمین ادامه دارد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور از دستگیری دو شکارچی در پی شهادت دو محیط بان در استان زنجان خبر داد وو گفت: شکارچیان غیر مجاز  روحیه خشنی دارد و کشتن انسان نیز برای اوراحت است. کسی که در فصل زاد و ولد، بدون درنظر گرفتن سن، نر یا ماده بودن، باردار بودن یک گونه به آن شلیک می کند، قساوت قلب دارد و کشتن انسان نیز برای او راحت است.

سرهنگ جمشید محبت خانی با اشاره به اینکه امروز پیکر دو محیط بان شهید تشییع می شود، درمورد این پرونده گفت: شکارچی های دستگیر شده، در اختیار پلیس آگاهی و مقامات قضایی استان زنجان هستند. تا اینجا که اطلاع داریم دو نفر دستگیر شدند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا طی یک ساعت تعقیب و گریز، نیروی کمکی به دو محیط بان شهید زنجانی نپیوسته است، اظهار کرد: بحث نبود نیروی کمکی نبوده است؛ زمانی که دو محیط بان با شکارچی ها ی غیر مجاز  در منطقه برخورد کردند به یک نیسان مشکوک می شوند، ایست می دهند و مظنون می شوند. نیسان نمی ایستد و فرار می کند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: محیط بانان به دنبال نیسان به سمت جاده اصلی می آیند و با یگان حفاظت محیط زیست استان تماس می گیرند، می گویند که در جاده اصلی، ۱۵ کیلومتر بعد جاده راه ببندند؛ در پی این تماس، نیروی کمکی در همان جایی که صحبت شده بود، مستقر می شود اما حدود ۱۰ کیلومتر قبل از آن محل، نیسان به جاده فرعی می پیچد و وقتی محیط بانان به جاده فرعی می پیچند، ارتباط قطع می شود.

سرهنگ محبت خانی گفت:  نیروی کمکی نگران شده و دنبال محیط بانان می رود اما این ۱۰ کیلومتر مانده به محل راه مسدود شده، حدود ۲۰۰- ۳۰۰ راه فرعی دارد، نمی دانستند محیط بانان به کدام راه فرعی پیچیدند، محیط بانان نیز جواب تلفن خود را نمی دادند.

وی درمورد امکان ردیابی از طریق سیم کارت، تاکید کرد: همکاران یگان محیط زیست از طریق موبایل و با کمک نیروهای امنیتی بنابه درخواست محیط زیست، حدود محلی که محیط بانان بودند را مشخص کردند و بر اساس آن، تا صبح گشتند اما محیط بانان را پیدا نکردند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: ۱۲ اکیپ دنبال محیط بانان بودند و نمی دانستند شهید شدند، گمان می کردند شاید محیط بانان زنده و به کمک نیاز داشته باشند. همه درحال جستجو بودند تا حدود ساعت شش و نیم صبح که یکی از تیم ها به من گفت که پیدایشان کردند.

سرهنگ محبت خانی ادامه داد: یک نفر نیز به محل حادثه می آید ، آن فرد مظنون اول بوده و پلیس آگاهی هم بلافاصله حضور پیدا کرده بود، از طریق همان مظنون بقیه موارد کشف می شود.

وی در پاسخ به این پرسش که شکارچی  محلی چگونه جرات و کشتن دو محیط بان را با آن شیوه و زدن تیر خلاص دارد، گفت: هنوز نمی توانیم بگوییم تیرخلاص زدند، بهتر است بگویید که بی رحمانه به سرشان تیر زدند. پاسخ من این است که یک نفر که شکارچی است و به راحتی غیرمجاز به شکار می رود، خارج از فصل شکار، به بچه و بزرگ رحم نمی کند، سن برایش مهم نیست، ماده و نر یا باردار بودن گونه برایش مهم نیست؛ اهمیت نمی دهد که اکنون فصل زاد و ولد هست؛ بیرحم است، قساوت قلبی دارد و به راحتی می تواند یک گونه را بزند، مشخص است که این فرد روحیه خشنی دارد و کشتن انسان هم برایش راحت است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: به سرمحیط بانان تیر خورده است اما دانستن چگونگی ماجرا را باید صبر کنیم تا بازجویی ها تمام شود، اعتراف بکنند که چگونه محیط بانان را شهید کردند، آن هنگام توسط پلیس اعلام می شود.

سرهنگ محبت خانی درمورد اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع چنین جنایاتی، گفت: چند تا موضوع می تواند کمک کند، در سه سال اخیر، هر سال تعداد پرونده ها، کشف سلاح و دستگیری هایمان بیشتر بوده اما روند تعداد شهدا نزولی است و این موضوع به خاطر آموزش همه محیط بانان، تامین تجهیزات و جلیقه های ضد گلوله و تفهیم قانون به کارگیری سلاح است. ان شاالله اگر مقام محترم قضایی ورود کند و شکارچی ها برابر قانون سریع تر به مجازات کارشون برسند، این امر می تواند بازدارنده باشد.

وی با اشاره به مکاتبه روز گذشته رییس سازمان محیط زیست با رییس قوه قضاییه، گفت: یک سری عوامل باید دست به دست هم دهد.قول ندید که کشته شدن محیط بانان به صفر برسد، محیط بانی جزو محدود شغل هایی در کشور است که درب شهادت در آن باز است. چون طرف مقابل سلاح دارد؛ کسی بدون اسلحه به شکار نمی آید؛ وقتی محیط بان به شکارچی ایست می دهد، او از ترس اینکه سلاحش توقیف شود و به زندان برود، به سمت محیط بان شلیک می کند؛ مگر زمانی که شکار غیرمجاز به صفر برسد و برای این امر نیاز است که یک اتاق فکر تشکیل شود تا ببینیم چه کار می توان انجام داد تا شکار غیرمجاز مسلح به صفر برسد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور درمورد نیاز به بکارگیری توان نیروهای محلی برای مقابله با شکارچیان به ویژه اینکه قاتلان دو محیط بان زنجانی شکارچی محلی بودند، گفت: چرا می گوییم ۸۰ میلیون محیط بان؟ یکی از راه های نجات محیط زیست ایران تقویت مباحث فرهنگی است، در محیط زیست باید به صورت ایجابی کار انجام شود. یعنی ۸۰ میلیون محیط بان باید شکل بگیرد؛ در این صورت مردم که ناظر محیط زیست هستند، نمی گذارند شکار غیرمجاز صورت گیرد؛ نمی توانیم همه کار را به ۳۵۰۰ محیط بان بسپاریم. ۸۰ میلیون محیط بان یعنی همه ورود کنند.

سرهنگ محبت خانی افزود: مقام معظم رهبری نیز هر گونه فعالیت برای محیط زیست را فعالیتی دینی و انقلابی خواندند و فرموودند همه باید ورود کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا محیط بانان شهید از سلاح خود استفاده کرده بودند و آمادگی برخورد مسلحانه داشتند؟ گفت: بله؛ جای دو تیر در نیسان هست. باید پرونده کامل شود تا نقطه ضعف و قوت را احصاء کنیم. باید اعتراف کنند که چه کار کردند. انتظار می رود تا هفته آینده پرونده کامل شود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور درمورد مشکلات مطرح شده برای پیگیری حقوق محیط بانان شهید و همکاری بنیاد شهید، اظهار کرد: اخیرا و در دو ماه گذشته قول های همکاری بسیار خوبی دادند؛ ان شاالله که مشکلات قبلی به زودی حل شود.

سرهنگ محبت خانی با تشکر از مردم و رسانه ها بابت حمایت دلی به عنوان بازوی اجرایی محیط زیست، گفت: استدعا دارم برای اینکه شرمنده بچه ها نباشیم مردم بیشتر برای حفظ محیط زیست، فعال باشند و کارت همیار محیط زیست دریافت کنند.

لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات