شهرهای جدید پلکانی برای مهاجرت به کلانشهرها
یک کارشناس اقتصاد مسکن میزان کمبود مسکن را حدود چهار میلیون واحد اعلام و خاطرنشان کرد: شهرهای جدید در آینده معضلی برای شهرهای مادر خواهند بود و در واقع نقش پلکانی برای مهاجرت به کلانشهرها را ایفا میکنند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) دکتر بیتالله ستاریان - عضو هیات علمی دانشگاه تهران- در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه در بررسی آمارهای کمبود مسکن باید تعریف مشخص و استانداردی برای مسکن در نظر گرفته شود، اظهار کرد: در آمارهای کمبود مسکن مستاجران در نظر گرفته نمیشوند.
مسکن مهر خودمالکی بهگونهای فرافکنی است
وی با بیان اینکه بنا به آمار، اکنون ۴٫۵ الی پنج میلیون مسکن کمبود داریم، گفت: در آمارهای کمبود مسکن خانوادههایی که در یک واحد مسکونی زندگی میکنند (فاقد مسکن مستقل هستند) یا واحد اجارهای برای آنها وجود ندارد، در نظر گرفته میشوند.
ستاریان با بیان اینکه تفاوت بین تولید و تقاضای مسکن بهعنوان کمبود در نظر گرفته میشود، تصریح کرد: میزان کسری مسکن براساس سرشماریهای سالهای ۸۵،۷۵،۶۵ محاسبه شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه برخی نیازهای مسکن پنهان هستند، تصریح کرد: طی شش سال گذشته تنها ۱۲۰ هزار واحد مسکن مهر تحویل داده شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه مسکن مهر خودمالکی بهگونهای فرافکنی است، گفت: با شرایط اعلام شده افرادی که زمین ملکی دارای کاربری مسکونی دارند، حتی برای استفاده از تسهیلات ساخت مسکن مهر حاضر به واگذاری واحدهای خود برای این طرح نمیشوند.
شهرهای جدید پلی برای مهاجرت به کلانشهرها
این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه ایجاد شهرهای جدید در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شده بود، اظهار کرد: طی دو سال اخیر ظرفیت شهرهای جدید را افزایش دادهاند.
ستاریان با بیان اینکه شهرهای جدید، به شهرهای خوابگاهی تبدیل میشوند و از تسهیلات و خدمات شهرهای مادر استفاده میکنند، گفت: شهرهای جدید پل مهاجرت به شهرهای مادر خواهند بود.
وی فولادشهر را از شهرهای جدید موفق به دلیل دارا بودن بستر تولید واشتغال اعلام و تصریح کرد: به مرور خدمات رفاهی در این شهرها ایجاد میشوند، اما به طور کلی پس از بسترسازی برای تولید و اشتغال شهر ایجاد میشود.
به گفته او شهرهای جدید در جذب سرریز جمعیت شهرهای مادر موفق نخواهند بود.
نظرات