تخمین جمعیت پلنگ استان تهران، نیازمند تامین بودجه
محمد کرمی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: محیطبانان اداره محیط زیست فیروزکوه هفته گذشته حین گشت و کنترل مناطق طبیعی شهرستان موفق به مشاهده و تصویربرداری از یک قلاده پلنگ در پناهگاه حیات وحش کاوده شدند.
وی با بیان اینکه در استان تهران بیش از یک قلاده پلنگ وجود دارد، اظهار کرد: رد و آثار پلنگ در مکانهای مختلفی از جمله منطقه لار در زمستان و سایر شرایط دیگر در برف و گل مشاهده شده است. با این حال تاکنون بیشتر در شرق استان تهران و در بخشهایی از زیستگاههای طبیعی شهرستانهای دماوند و فیروزکوه پلنگ مشاهده شده است.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران در ادامه درباره شرایط زیستی پلنگ در پناهگاه حیات وحش کاوده اظهار کرد: پناهگاه حیات وحش کاوده از شرایط مناسبی برای زیست پلنگ برخوردار است چراکه بهلحاظ جمعیت گونههای حیات وحش که پلنگ از آنها تغذیه میکنند از جمله کل و بز و قوچ و میش از شرایط مناسبی برخوردار است همچنین تعداد معدودی روستا در حاشیه پناهگاه حیات وحش کاوده قرار دارند که جمعیت این روستاها نیز به اندازهای نیست که برای گونه پلنگ مشکلات زیادی را ایجاد کند.
کرمی با بیان اینکه برنامه حفاظتی برای گونههای پلنگ، خرس و ماهی قزلآلای خال قرمز در استان تهران وجود دارد، گفت: با توجه به تعارضی که بین پلنگ و انسانها میتواند وجود داشته باشد ما برای جوامع محلی ساکن شرق استان تهران برنامههای آموزشی برگزار کردهایم تا در صورت مواجه شدن با این گونه بدانند که چه اقداماتی انجام دهند تا هم گلههای دام خود را حفظ کنند هم به پلنگ آسیبی وارد نکنند.
وی ادامه داد: بهمنظور کاهش تعارضات بین انسان و پلنگ هزینهای را نیز به جوامع محلی بابت خسارات وارد شده به دام پرداخت میکنیم همچنین پیشنهاد کردهایم کشاورزان و دامداران دام و زمینهای کشاورزی خود را بیمه کنند تا در صورت حمله حیات وحش بتوانند هزینه خسارات وارد شده را دریافت کنند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با اشاره به اینکه برای تخمین جمعیت پلنگ در استان تهران روشهای مختلفی از جمله کارگزاری دوربینهای تلهای وجود دارد، گقت: با اینحال سرشماری از جمعیت پلنگ به شکلی که سالانه از جمعیت پستانداران بزرگ جثهای مانند کل و بز، قوچ و میش، آهو جبیر در استان تهران صورت میگیرد، انجام نمیشود و مبنای این کار بیشتر بر پایه مشاهدات آثار و خود حیوان توسط محیطبانان و همکاران ما در مناطق است.
کرمی در پایان گفت: نصب دوربینهای تلهای روشی است که میتوان از این طریق جمعیت پلنگ در منطقه را تخمین زد اما تامین این تجهیزات هزینهبر است اما اگر بودجه و تجهیزات مورد نیاز تامین شود قطعا آنها را در مناطقی که بیشتر احتمال دارد پلنگ عبور کند، نصب میکنیم تا وضعیت جمعیتی این گونه در منطقه بررسی شود.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست
نظرات