فعالیت کورههای آجرپزی
کورههای آجرپزی دستی که از گذشته در دل کویر واقع شده بودند، امروز با گسترش شهرها در میان خانهها جا خوش کرده و به یکی از آلایندهترین مراکز تبدیل شدهاند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) فعالیت کورههای آجرپزی دستی علاوه بر آلایندگی هوا در طول زمان، سبب فرسایش خاک نیز میشود.
اکنون فعالیت۹۰۰ کوره آجرپزی در جاده قدیم شهرآران وبیدگل- کاشان به دلیل مجاورت با منطقه شهری، تهدیدی جدی برای محیط زیست شهرستان کویری آران و بیدگل محسوب میشود.
کورهداران از روشهای صنعتی به جای سنتی در آجرپزی استفاده خواهند کرد
شهردار شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه در حال حاضر۹۰۰ کوره فخاری واقع در محدوده جاده قدیم شهر آران و بیدگل فعالیت میکنند، اظهار کرد: در حال حاضر زمینی به وسعت ۳۰۰هکتار در منطقه فیضآباد آران و بیدگل جهت انتقال کورههای آجرپزی در نظر گرفته شده است.
مهدی عموزاده بیدگلی اظهارکرد: با وجود پیش بینی این محدوده برای کورهداران شهرستان آران و بیدگل، هنوز اقدامی جدی جهت استقرار کورههای آجرپزی در مکان پیشبینی شده، انجام نشده است.
وی با تاکید براینکه درحال حاضر پیگیریها برای بازپسگیری زمینهای واگذار شده بلااستفاده و همچنین واگذاری زمینهای جدید به کورهداران این شهرستان در حال انجام است، افزود: در محدوده جدید در نظر گرفته شده برای استقرار این واحدها قرار بر این است که کورهداران از روشهای صنعتی به جای سنتی در آجرپزی استفاده کنند تا شاهد بروز مشکلات زیست محیطی برای منطقه نباشیم.
کورههای آجرپزی سلامت انسان را تهدید میکنند
همچنین کارشناس اداره محیط زیست شهرستان آران و بیدگل نیز با اشاره به خطر گازهای دیاکسید گوگرد(so2) و اکسید ازت حاصل از کورههای آجرپزی به خبرنگار ایسنا گفت: این گازها با تحریک مخاط و دستگاه تنفسی، سلامت انسان را به طور جدی تهدید میکند.
ایمان صائمی ادامه داد: در محیط زیست وقتی so2 موجود در هوا با آب ترکیب میشود، به اسید سولفوریک تبدیل شده و PH خاک و آبهای سطحی و زیرزمینی را تغییر میدهد و در کل این آلودگیها نه تنها بر سلامتی انسان بلکه بر ابنیه و آثار تاریخی و سایر اجزای محیط مانند آب و خاک ،آثار و عوارض منفی بسیاری را برجای میگذارد.
۵۰درصد آجر کشور در استان اصفهان تولید میشود
در همین راستا مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست استان اصفهان نیز با اشاره به فعالیت کورههای آجرپزی دستی در شهرستان آران و بیدگل گفت: فعالیت کورههای آجرپزی سنتی موجب افزایش آمار واحدهای آلاینده در استان اصفهان شده است.
احمدرضا لاهیجانزاده در گفتوگو باایسنا اظهارکرد: تا زمانی که روش فعالیت کورههای آجرپزی از سنتی به صنعتی تغییر نکند، این واحدها همچنان آلاینده باقی میمانند.
لاهیجانزاده با اشاره به مصوبه هیئت دولت در مورد فعالیت کورههای سنتی آجرپزی و جابهجایی آنها از اطراف شهرها، خاطرنشان کرد: ۵۰درصد آجر کشور در استان اصفهان تولید میشود و این حجم تولید سبب آلوده شدن آب، خاک و هوای استان اصفهان شده است.
وی درادامه توجه بیشتر مسئولان شهرستان آران وبیدگل را جهت انتقال کورههای آجرپزی سنتی خواستار شد و تاکید کرد: فعالیت کورههای آجرپزی سنتی در حوزه شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل عامل اصلی آلودگی و افزایش واحدهای آلاینده در استان است.
نظرات