ساختوساز سنتی موجب اتلاف منابع نیروی کار، سرمایه و مصالح است
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: آسیبشناسی ساختمانهای مسکونی ساخته شده به روش سنتی، حاکی از آن است که این گونه ساخت و سازها همراه با اتلاف بخش قابل توجهی از منابع نیروی کار، سرمایه، زمان و مصالح است که اصولاً تامین آنها در دوره زمانی کوتاه مدت میسر نیست.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) سید محمود فاطمی عقدا در گفت و گو با فارس افزود: در کنار این مسأله عدم اعمال کنترل و نظارت جامع در پروژههای انبوهسازی و درنتیجه تولید ساختمانهای با کیفیت پایین، ضرورت اتخاذ رویکردی جدید را در استانداردسازی ساختمان اجتناب ناپذیر نموده است، در این راستا، صنعتیسازی ساختمان میتواند راهگشا باشد.
وی گفت: برای صنعتی کردن ساختمانسازی در کشور، تحقیق، ارزیابی و امکانسنجی در خصوص بومیسازی فناوریهای مطرح جهانی اولین گام است.
فاطمی عقدا با بیان این که براساس ماده ۲۶ آئیننامه اجرایی بند "د" تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور و پس از آن، ماده ۲۶ آئیننامه اجرایی قانون "ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن" مصوب ۱۳۸۸، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن به عنوان مرجع تایید فناوریهای نوین و شیوه تولید صنعتی ساختمان معرفی شده است، خاطرنشان کرد: تمامی تولیدکنندگان و واردکنندگان فنآوریهای نوین ساختمانی، ملزم به اخذ تاییدیه فنی از این مرکز هستند.
در همین زمینه و برای توجه بیشتر به موضوع استانداردسازی مصالح ساختمانی، موسسه استاندارد هم نمایشگاهی اواخر بهمنماه برگزار خواهد کرد.
فاطمی عقدا با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۶ تاکنون بیش از ۱۸۶۰ پیشنهاد توسط وزارت راه و شهرسازی، سازمان های مسکن و شهرسازی استانها یا به صورت مستقیم توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ارسال شده است، تصریح کرد: از این تعداد در حدود ۳۸۱ درخواست در قالب ۱۳۴ فناوری نوین ساختمانی مورد تایید این مرکز قرار گرفته است و بر اساس بررسیها و ارزیابیهای صورت گرفته، الزامات فنی خاص این فناوریها برای استفاده در کشور و تامین حداقل نیازهای آئیننامههای ساختمانی ایران و شرایط کشور تهیه شده است.
نظرات