ماجرای تبدیل مسکن مهر به خانه دوم و شهرهای جدید به شهرهای خوابگاهی
در پی ساخت مسکن مهر در شهرهایی که کمبود مسکن وجود نداشته و یا در شهرهای جدیدی که به دلیل فقدان امکانات از خدمات شهر مادر استفاده میکنند این طرح در برخی استانها منجر به مهاجرت از روستا به شهر و در برخی شهرها، به خانه دوم افراد تبدیل شده است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) احمدرضا سرحدی - کارشناس مسکن- در گفت و گو با ایسنا درباره مسکن مهر اظهار کرد: در شهرهای کوچک مشکل مسکن وجود نداشت و در نتیجه واحدهای مهر ساخته شده بدون متقاضی ماند به طوریکه بسیاری از واحدها بدون در نظر گرفتن شرایط لازم به متقاضیان واگذار شدند.
سرحدی به فلسفه ایجاد شهرهای جدید اشاره و خاطرنشان کرد: شهرهای جدید به دو دسته شهرهای خودکفا و شهرهای خوابگاهی تقسیم میشوند که شهرهای خودکفا سرریز جمعیت شهرهای مادر را میپذیرند اما شهرهای خوابگاهی از امکانات شهرهای مادر استفاده میکنند و نمی توانند کاملا مسکونی باشند.
این کارشناس مسکن با بیان اینکه حدود ۲۰ سال از احداث شهر جدید هشتگرد میگذرد، گفت: این شهر جدید نتوانست به رسالت خود عمل کرده و اکنون بیشتر به شهر خوابگاهی شباهت دارد.
وی ادامه داد: در شهر پرند تاسیسات لازم و همچنین دسترسی به پایتخت وجود ندارد و اگر چه صنعتیسازی بسیار خوب انجام شده اما واحدهای ساخته شده به دلیل فقدان امکانات قابل سکونت نیستند.
سرحدی با اشاره به اینکه مقاومت مسکن مهر از واحدهای مسکونی موجود در روستاها بیشتر است، افزود:این طرح در برخی استانها منجر به مهاجرت از روستا به شهر و در برخی شهرها، به خانه دوم افراد تبدیل شده که ازآن برای فصل تابستان و عید استفاده میکنند و به آن به عنوان قلک نگاه میکنند بنابراین مسکن مهر نتوانست مشکل مسکن را حل کند.
نظرات