اصفهان نیازمند ایجاد دفتر حوضه آبریز زاینده‌رود است

اصفهان نیازمند ایجاد دفتر حوضه آبریز زاینده‌رود است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: رییس حوضه آبریز زاینده‌رود در شرکت مدیریت منابع آبی کشور باید نسبت به ایجاد دفتری ثابت در اصفهان اقدام کند.

به گزارش «پارما» از ایرنا، فروردین ماه امسال معاون آب و آبفای وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و در حکمی "هوشنگ ملایی" را به عنوان رییس حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود منصوب کرد.

منصور شیشه‌فروش روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به وظایف رییس حوضه آبریز زاینده رود در هماهنگی برداشت آب از این حوضه برای استان‌های اصفهان، چهار محال و بختیاری و یزد افزود: این مهم باید با ایجاد یک دفتر در اصفهان به‌صورت شبانه‌روز پیگیری شود و نظارت مستمر، جدی و دقیق نسبت به کنترل برداشت آب از این حوضه صورت گیرد.

وی همچنین نظارت بر اجرای مصوبات احیای زاینده‌رود در شورای عالی آب را از دیگر وظایف رییس حوضه زاینده رود در شرکت مدیریت منابع آبی کشور برشمرد و اظهار داشت: باید با جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از زاینده‌رود، در این زمینه حکمرانی مناسبی برای کاهش مشکلات کمبود آب در این استان صورت گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: با توجه به اینکه این استان اکنون در شرایط بحرانی و ویژه قرار دارد از وزارت نیرو درخواست می‌شود همانند دریاچه ارومیه طرح احیای زاینده رود را برای رسیدگی و رفع چالش آب استان با قدرت پیگیری کند.

وی با اشاره به اینکه مردم اصفهان رتبه اول کشور را در رعایت الگوی مصرف و صرفه‌جویی در مصرف آب، برق و گاز دارند گفت: با این وجود اکنون شهر اصفهان با کمبود 4،3 متر مکعب در ثانیه آب شرب مواجه است.

شیشه‌فروش تصریح کرد: در زمان حاضر 380 روستا و 57 شهر استان که مرتبط با طرح آبرسانی اصفهان بزرگ هستند در مضیقه آب شُرب به‌سر می‌برند و در برخی محلات اصفهان با تانکر آبرسانی صورت می‌گیرد که قابل تحمل نیست.

وی با بیان اینکه اکنون نیروگاه‌های استان اصفهان به‌دلیل کم‌آبی نمی‌توانند به تولید برق بپردازند گفت: وزارت نیرو باید نسبت به انتقال آب از حوزه‌های دیگر به زاینده‌رود اقدام کند.

مدیرکل مدیرت بحران استانداری اصفهان افزود: از دیگر چالش‌های بزرگ استان اصفهان در رابطه با کم‌آبی و بی‌آبی به زیرکشت نرفتن یکصد هزار هکتار از اراضی کشاورزی مستعد است و خشک شدن این اراضی موجب تبدیل شدن آن به کانون گرد و غبار شده است که همین امر موجب شد که امسال اصفهان 21 روز هوای ناسالم داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: براین اساس سازمان حفاظت محیط زیست نیز مکلف است تا با توجه به مسوولیت خود در این بخش از طرح‌های تامین آب برای زاینده‌رود و احیای تالاب گاوخونی حمایت کند تا این زیست بوم ارزشمند حفظ شود.

زاینده‌رود به طول بیش از 400 کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشورمان و هستی تالاب گاوخونی داشته است، در دهه‌های اخیر به علت کمبود بارش‌ها، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت به یک رودخانه فصلی تبدیل شد و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    منبع خبر

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات