اتصال 333 روستای سیستان و بلوچستان به شبکه پایدار آب/ رشد 4 درصدی شاخص آبرسانی روستایی در یک سال

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "علیرضا قاسمی" شب گذشته با حضور در برنامه زنده تلویزیونی بازتاب درباره شرایط خاص پروژه‌های آبرسانی و مضیقه‌های خدمات‌رسانی در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان با سایر استان‌ها متفاوت است،  استانی که سال‌های متمادی درگیر خشکسالی بوده و حتی در پربارش‌ترین سال‌های آبی، متوسط 20 ساله آن به بیش از 100 میلی‌متر نمی‌رسد، بنابراین بحث آب در استان طی سالیان سال با توجه به شرایط اقلیمی خاص این منطقه از حساسیت بالایی برخوردار بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خشکسالی و کاهش 76 درصدی بارندگی سال سخت آبی را رقم زد اضافه کرد:  بسیاری از چاه‌ها در سطح استان دچار مشکل شدند؛ به طوری‌که طبق نیازسنجی صورت گرفته، تعداد 50 حلقه چاه نیاز به حفر  و 200 حلقه نیازمند کف شکنی  و لایروبی  بوده که مجموع اقدامات حفر چاه، اجرای خطوط چاه‌های جدید و کف شکنی به 70 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی افزود: علاوه بر چالش‌های خشکسالی و کم‌آبی عامل دیگری که خدمات‌رسانی را سخت کرده است پهناور بودن استانی‌ است که 11.4 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده و اضافه بر این می‌توان به پراکندگی جمعیت در استان اشاره کرد که کاملا مشهود است.

پهنه گسترده استان مانع لمس خدمات توسط مردم شده است
قاسمی با بیان اینکه خدمات قابل توجهی صورت گرفته و هزینه‌های هنگفتی خرج استان شده، اما قابل لمس نیست، اظهار کرد: پهنه گسترده استان، پراکندگی جمعیت، بعد مسافت و هزینه بالای اجرا از عواملی ا‌ست که باعث شده ما امروز شاخص بهره‌مندی از آب روستایی استان‌مان 10 درصد با شاخص کشور فاصله داشته باشد در شرایطی که هزینه‌های صرف شده با 4 استان دیگر برابری می‌کند.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: قبل از انقلاب 3700 روستا داشتیم که از این تعداد تنها 119 روستا به شبکه آب متصل بودند، اما طی این سال‌ها با  پدیده روستازایی مواجه بودیم و آمار روستاها از 5 هزار و 594 روستای ثبت شده به بیش از 7 هزار و 500 روستا رسیده است و در جای جای استان پراکنده اند.
قاسمی اظهار کرد: پروژه‌های ملی در حوزه آبرسانی روستایی از سال 94 مورد توجه ویژه قرار گرفت و با عنایت رهبر معظم انقلاب در این سال، اجازه برداشت بودجه از ردیف صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها داده شد و بودجه سالیانه 10 برابر رشد داشت.
وی افزود: طی این سال‌ها 840 روستا با جمعیت 237 هزار نفر از نعمت آب شرب و بهداشتی پایدار بهره مند شدند که از این تعداد 333 روستا با جمعیت 99 هزار نفر طی سال 99 پس از یکپارچه سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی به شبکه آب پایدار متصل و تعداد 21 روستا با جمعیت 7 هزار و 500 نفر از آب بهداشتی در شهرستان دشتیاری برخوردار شدند.

رشد 4 درصدی شاخص آبرسانی روستایی طی یک سال
مدیرعامل آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: به‌رغم اینکه به نسبت سال‌های گذشته بخش روستایی بدترین سال تخصیص را داشت و 50 درصد اعتبارات مصوب به شرکت ابلاغ نشد، اما به 100 درصد تعهدات خود عمل کردیم و علاوه بر  حذف 333 روستا از چرخه‌ آبرسانی سیار، 430 روستا نیز از تنش آبی خارج شد.
وی اظهار کرد: طی سال 99 تاکنون شاهد رشد چشمگیر 4.1 درصدی شاخص بهره مندی روستاها از نعمت آب بودیم، به طوری‌که اگر مقایسه کنید این شاخص با  اقدامات سه سال گذشته آبفار برابری می‌کند.
قاسمی در خاتمه گفت: امیدواریم با تخصیص کامل اعتبارات به طور ویژه و همت مضاعف، آبرسانی تسریع یافته، مشکلات و عقب ماندگی که مردم استان را دچار کرده است حل شود و آب دغدغه هم‌استانی‌هایمان نباشد.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات