حوضه آبریز نیشابور با 132 میلیون مترمکعب کسری آب مواجه است

حوضه آبریز نیشابور با 132 میلیون مترمکعب کسری آب مواجه است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "محمدجواد ادیبی نیا" با اشاره به اینکه آب‌های زیرزمینی حاوی نمک‌های محلول هستند، مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر کیفیت آب زیرزمینی و آلودگی سفره‌‌های آب زیرزمینی را نفوذ آب شور اعلام کرد و افزود: بهره‌برداري بیش از حد از سفره‌هاي زیرزمینی سبب کاهش فشار آبِ‌شیرین بر آبِ‌ شور و بالا آمدن حد فاصل دو سیال در زیر چاه و در نهایت پیشروي سفره‌ آب شور و شور شدن چاه‌ها می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: این پدیده در مناطق ساحلی و همچنین مناطق مجاور و حاشیه کویر که آب‌هاي زیرزمینی شور و شیرین در کنار یکدیگر قرار دارند بیشتر رخ می‌دهد و آب‌های شور جایگزین آب‌های شیرین می‌شود.
وی با اظهار نگرانی از نفوذ آب‌های شور در حوضه آبریز نیشابور، اظهار داشت: در مناطقی از این شهرستان، مزه‌ شوری افزایش یافته و گاهاً تلخ‌آبی بوجود آمده است که تاثیر نامطلوبی بر منابع زیرزمینی دارد.
وی گفت: آبخوان‌داری، عملیات پخش سیلاب، احداث سد زیرزمینی، جلوگیری از اضافه برداشت، تشویق کشاورزان به کشت شبه دیم، اصلاح الگوی کشت، استفاده از روش‌های نوین آبیاری و پساب تصفیه شده در کشاورزی و صنعت، اصلاح الگوی مصرف، افزایش راندمان کشاورزی و کشت گلخانه‌ای از جمله راهکارهای کاهش شورشدگی منابع آب زیرزمینی و حفظ منابع آبی به‌شمار می آیند.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات