نشست‌های توجیهی برای کشاورزان چغندر و کلزاکار در شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان برگزار شد

نشست‌های توجیهی برای کشاورزان چغندر و کلزاکار در شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان برگزار شد

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "محسن سعادت فر" موضوع اصلی این نشست‌ها را تبیین شرایط کم آبی ناشی از کاهش بارندگی‌ها و وضعیت نامطلوب ذخایر آبی عنوان کرد و گفت: مشکلات معیشتی کشاورزان چغندر و کلزاکار کاملا قابل درک است ولی امسال در شرایطی سال زراعی جدید آغاز شده که بنا برا علام مسئولان مربوطه، فقط به اندازه 5 درصد، آب در سد دز وجود دارد.
وی تاخیر در برداشت چغندرقند سال زراعی گذشته و برخی برداشت‌های غیرمجاز آب را از عوامل تشدید کننده کم آبی دانست و افزود: با توجه به پیش‌بینی بارش‌های زیر نرمال در پائیز امسال، مدیریت آبی منابع آبی موجود حیاتی است و حسب تصمیم مسئولان عالی استانی، بهتر است کشت راهبردی گندم جایگزین کشت‌های چغندر و کلزا شود.
سعادت فر گفت: به نمایندگان کشاورزان مذکور تاکید شده است شرکت بهره برداری شمال خوزستان بر اساس ضوابط و سهمیه آبی تخصیص یافته از سوی سازمان آب و برق خوزستان، فقط متعهد به تامین آب کشت‌های موجود از جمله باغات و ذرت تابستانه خواهد بود و از ایجاد تعهد برای تامین آب کشت‌های جدید تا زمان آغاز بارندگی‌ها معذور است.
به گفته وی شرکت بهره‌برداری شمال خوزستان نیز کاهش شدید قراردادهای آب با کشاورزان را در سال‌های زراعی گذشته و فعلی، تجربه کرده و تصمیم برای تاخیر در کشت پائیزه، تصمیمی ناخواسته بدلیل شرایط ویژه کم آبی است.
سعادت فر اظهار امیدواری کرد، با آغاز بارش‌های موثر در بالادست رودخانه دز و منطقه شمال خوزستان، دوباره رونق اقتصاد کشاورزی در منطقه همانند سال‌های نرمال اتفاق بیفتد.
نشست‌های توجیهی کشاورزان در چندین نوبت با نمایندگانی از کشاورزان منطقه غرب دز، با طرح دغدغه‌های آنان و تبیین شرایط منابع آب موجود، با حضور مسئولان محلی شهرستان‌های شوش و اندیمشک در محل شرکت بهره‌برداری از شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان برگزار شد.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات