نقش موثر صرفهجویی در گذر از بحران کمآبی خوزستان
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "آیت الله محسن حیدری" با بیان اینکه بحث ذخایر آبی در کشور ایران طبق آمارها در مرز بحران قرار دارد و عقل حکم میکند تدابیر لازم در خصوص بهینه سازی مصرف آب از سوی تمامی نهادهای مرتبط با جدیت دنبال شود، گفت: با صرفهجویی در مصرف آب میتوانیم به حفظ این منبع طبیعی کمک کنیم چرا که صرفهجویی در مصرف آب و حفظ آن برای نسلهای آینده یک ضرورت است.
وی با اشاره به جایگاه صرفهجویی در اسلام خاطرنشان کرد: آب نعمتی الهی است و همگی با استفاده بهینه، صرفهجویی و درست مصرف کردن، باید شکر گزار این نعمت خدادادی باشیم و در این راه مبلغان و روحانیون به جهت وظیفهای که دارند بهخوبی میتوانند نقش بسزا و تاثیرگزاری بر ترویج این فرهنگ داشته باشند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از سد، نیروگاه و شبکههای آبیاری مارون نیز با بیان اینکه اهمیت آب و بحث صرفهجویی در منابع آب یکی از مباحث جدی و چالشی در سطح کشور است، گفت: ضرورت بحث آب و مدیریت آن یک اصل است و صرفهجویی در مصرف آب نیازمند برنامهریزی جدی است.
"الماس سنایی مطلق" با اعلام هشدار نسبت به کمبود بارندگی در پاییز امسال و کاهش سطح منابع آب کشاورزی، افزود: کاهش بارندگی و تداوم پدیده خشکسالی سبب شده تا سرشاخهها و چشمه سارهای رودخانه مارون کم آب و یا خشک شوند و میزان ورودی آب به مخزن سد مخزنی مارون به شدت کاهش پیدا کند و حجم عظیمی از دریاچه که هر ساله بر اثر بارندگی و سیلاب پر میشد، امسال خالی بماند.
وی با اشاره به این که حوضه آبریز مارون از حوضههای مهم در استان خوزستان بوده به طوری که نقشی حیاتی در بخش کشاورزی و تولید انرژی دارد، تصریح کرد: سد مخزنی مارون برای آبیاری ۵۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دشتهای بهبهان، جایزان، رامشیر و شادگان طراحی شده است ولی با افزایش جمعیت فعال در بخش کشاورزی، این سد مخزنی عملاً سطح بیشتری از زمینهای کشاورزی را تحت پوشش دارد که این امر باعث شده منابع و مصارف آب با هم تناسب نداشته باشد.
سنایی مطلق با بیان این که با شرایط موجود، محیط زیست منطقه نیز دچار تنش شده، حجم مخزن سد را در شرایط نرمال یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب خواند و تصریح کرد: با کاهش به وجود آمده، این رقم به کمتر از ۳۲۰ میلیون مترمکعب رسیده که مقدار قابل توجه آن حجم مرده و غیرقابل استحصال است.
نظرات