نظارت وزارت بهداشت بر ساخت و سازها موجب کاهش خطرات میشود
رئیس مرکز توسعه شبکه و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: نظارت وزارت بهداشت و نظام سلامت در ساخت و سازها موجب میشود تا نکات ایمنی در این خصوص رعایت شود.
به گزارش بنانیوز به نقل از خبرگزاری فارس ، محمد شریعتی در بیست و سومین سمینار سلامت در بلایا و فوریتها که امروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: با نگاه دقیقی به اطراف خود متوجه میشویم که در دنیایی از خطرات زندگی میکنیم؛ این مسئله هر لحظه احتمال بروز یک پیامد نامطلوب را افزایش میدهد چرا که ما در دوران احتمالات به سر میبریم و در هر فعالیتی که انجام میدهیم، احتمال کاهش یا افزایش خطر وجود دارد.
وی گفت: وظیفه نظام سلامت کشور این است که احتمال خطر در یک اتفاق ناگوار را کاهش دهد که در این خصوص میتوان به بیماریهای واگیردار اشاره کرد؛ نظام سلامت بسیاری از خطرات ناشی از بیماریهای واگیردار را با انجام واکسیناسیون به صفر رساند اما در خصوص بیماریهای غیرواگیردار به صورت ۱۰۰ درصد نمیتوان اقدامی انجام داد و از طرفی ماهیت این بیماریها مانع از ریشهکنی آنها شده است.
رئیس مرکز توسعه شبکه و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در خصوص اقداماتی که باید در هنگام بلایا انجام شود، افزود: متأسفانه حرکت ما در این خصوص از زمانی آغاز میشود که یک واقعه اتفاق میافتد و به همین دلیل آغاز فعالیتها با آمادگی همراه نیست؛ از این رو نقش نظام سلامت در کاهش بلایا باید بیش از پیش مورد بررسی قرار گیرد و باید در حوزه بهداشت و درمان اقدامات اجرایی را در خصوص کاهش اثرات بلایا انجام دهیم.
وی به نقش فنی و مشاورهای نظام سلامت در کاهش و پیشگیری از بلایا اشاره کرد و گفت: ما باید از نظر فنی به سایر دستگاهها مشاوره دهیم همچنین نقش فنی و مشاورهای در صحت عملکرد دستگاهها کمک مؤثری در پیشگیری از وقوع بلایا و خطرات خواهد داشت.
شریعتی ادامه داد: نقش نظارتی نظام سلامت کشور در بحث ساخت و سازها موجب میشود تا نکات ایمنی در ساخت و سازها رعایت شود و همین امر موجب کاهش بلایا و خطرات خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه شبکه و ارتقای سلامت وزارت بهداشت به پیشگیری از بلایا و خطرات آن اشاره و اضافه کرد: پزشک خانواده در کشور به عنوان یک شبکه بهداشت گسترده است که در بحث بلایا و خطرات با تشکیل یک واحد جدید امکان ایجاد، تدوین و طراحی برنامههای کاهش اثرات بلایای طبیعی را در شبکه معاونت بهداشت انجام میدهد.
شریعتی گفت: پزشک خانواده فردگرا نیست بلکه با توجه به تعریف جدید این طرح، پزشک خانواده جامعهگرا خواهد بود و در سیستم سلامت اجرایی وارد عمل شده و با رویکرد سلامت فرد، جامعه و خانواده طراحی شده است؛ در حقیقت پزشک خانواده مسئول سلامت منطقه، فرد و جامعه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: تنها فعالیت پزشک خانوادهای که در منطقهای خدمت میکند، درمان بیمار نخواهد بود بلکه همکاری بینبخشی از مهمترین وظایف این فرد به شمار میرود؛ پزشک خانواده باید پیشگیری از بروز واقعه را سرلوحه کار خود قرار دهد و مشکلات شهری یا روستایی که منجر به آسیب رسیدن به سلامت افراد میشود را شناسایی کند و در جهت رفع آن پیگیریهای لازم را داشته باشد.
نظرات