پايه الگوي مصرف برق هيچ تغييري نكرده است

پايه الگوي مصرف برق هيچ تغييري نكرده است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "غلامعلي رخشاني مهر" با حضور در برنامه صبح بخير ايران شبكه يك سيما، ضمن اشاره به آغاز اجراي آئين‌نامه نحوه محاسبه تعرفه برق از اول بهمن تصريح كرد: در اين مصوبه دو شاخص كه مبناي قيمت گذاري است و از پيشتر هم در قبوض وجود داشت، هیچ تغييري نكرده است.
وي با بيان اين كه الگوها و پايه قيمت‌گذاري  بر مبناي الگو مانند گذشته ثابت است، خاطرنشان كرد: آنچه كه تغيير كرده، پله‌هاي مصرفي است به طوري كه پله‌های مصرف اكنون به مصرف تا سطح الگو، 1.5 برابر الگو، تا 2 برابر الگو و بيش از دو برابر الگو تقسيم شده است.
رخشاني مهر در خصوص عدم تغيير الگوي مصرف با بیان اينكه اكنون و در فصل غیرگرم به طور مثال در تهران و بيشتر مناطق كشور الگوي مصرف 200 كيلووات ساعت در ماه است كه نسبت به قبل تغييري نداشته است، افزود: بر اساس آمار سامانه‌هاي پرداخت قبوض، در اين فصل بیش از 75 درصد از مردم در سطح اين الگو يا حتي كمتر، برق مصرف مي‌كنند كه تغييري در مبلغ قبوض برق این گروه ایجاد نخواهد شد.
معاون هماهنگي توزيع توانير با اشاره به اينكه در تابستان تنها 15 درصد از مشتركان هستند كه بيشتر از الگو مصرف دارند، اظهار داشت: در تابستان نيمي از برق مصرفی كشور يعني حدود 30 هزار مگاوات، در بخش خانگي مصرف مي‌شود كه 85 درصد از مردم به اندازه نيمي از اين ميزان (15 هزار مگاوات) از برق بخش خانگي را مصرف مي‌كنند و 15 درصد پرمصرف به اندازه مابقی مشترکان مصرف برق دارند؛ یعنی 15 درصد مشترکان پرمصرف، 50 درصد برق کشور را در تابستان مصرف می‌کنند.
رخشاني مهر در عين حال به گروه اندکی از جامعه اشاره کرد كه با وجود تعداد قرار گرفتن در اقليت به لحاظ تعداد، به اندازه چهار نيروگاه بزرگ برق مصرف مي‌كنند.
وي در همين زمينه گفت: از بين 30 ميليون مشترك خانگي، تنها 600 هزار مشترك كه 2 درصد از مجموع جمعیت مشتركان خانگي را دربر مي‌گيرند، بيش از 3 هزار مگاوات از مصرف برق كشور را به خود اختصاص داده‌اند كه اين ميزان به اندازه توليد برق چهار نيروگاه بزرگ و مصرف برق ميليون‌ها مشترك عادي است.
معاون هماهنگي توزيع توانير با تاكيد بر اينكه اگر اين 2 درصد خیلی پرمصرف، مصرف برق خود را به نصف كاهش دهند، بخش مهمي از محدوديت‌هاي برقي در تابستان از بين مي‌رود، خاطرنشان کرد: همه تمركز آئين‌نامه نحوه محاسبه تعرفه برق كه از اول بهمن آغاز مي‌شود، روي كنترل مصارف گروه‌هايي است كه بيش از الگو مصرف مي‌كنند.
رخشاني مهر تصريح كرد: از اين پس مردم به جاي قيمت برق بايد با اصطلاح كيلووات ساعت آشنا شوند، چرا كه همه مصارف وسايل برقي با اين ميزان سنجيده مي‌شود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چگونه مي‌توان مصارف را در سطح الگو نگاه داشت، اظهار کرد: استفاده متعارف و درست از وسايل برقي، تنها راهكار كنترل مصرف و نگاه داشتن ميزان مصرف در سطح الگو است.
رخشاني مهر توضيح داد: به طور مثال در تابستان وقتي دماي آسايش بر اساس اصول علمي و پزشكي 25 درجه سانتي‌گراد است، تنظيم كولر روي دماي پايين‌تر از 25 درجه، به معناي مصرف و استفاده نامتعارف تلقي مي‌شود.
وي همچنين با ارائه مثالي ديگر توضيح داد: استفاده به اندازه از سيستم روشنايي در مكاني كه حضور داريم، متعارف و روشن نگه داشتن لامپ‌ها در مكاني كه حضور نداريم، نامتعارف است و باعث خروج از الگوي مصرف مي‌شود.
رخشاني مهر تصريح كرد: آئين‌نامه نحوه محاسبه تعرفه برق تنها به دنبال افزايش توجه مردم به ميزان مصارفشان است، چرا كه هرچه مصارف در سطح الگو باشد، پایداری شبکه برق افزایش می‌یابد.
معاون هماهنگي توزيع توانير همچنين در خصوص تاثير استخراج غيرمجاز رمز ارز نيز با تقدير از مراكز مجاز استخراج رمز ارز كه در تابستان و زمستان با صنعت برق همكاري مي‌كنند، گفت: بخش عمده استخراج‌ها در فضاي غيرمجاز اتفاق مي‌افتد كه به منظور شناسايي اين مراكز و افراد كه باعث آسيب به وسايل برقي ساير مشتركان مي‌شوند، توانير اقدام به اختصاص پاداش به معرفي كنندگان و افشا كنندگان كرده است.
رخشاني مهر همچنين از همه مشتركان خواست تا با نصب اپليكيشن "برق من" نسبت به مديريت مصارف خود اقدام و از ساير خدماتي كه در اين برنامه گنجانده شده است، استفاده كنند.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات